M
molnibalage
Guest
Köszi.Wow, ez tömény írás, gratulálok! Akkor ennek neki is esek, leszek valamikor sokára...
Amúgy ez az, amit angolul KELL kiadni, lenne rá igény (nyugaton is kevés az igazán mély anyag).
Szép munka!
A probléma az, hogy a HTÖ fordítás számai után nem látom ennek értelmét. Valami 6-8 fórumon van megosztva és 1 év után a legolvasottabb Sz-300 fejezetet eddig kb. 950-szer töltötték le. A frissebb Army Air defense és Evolution + double digit fejezetet meg kb. 200-an. A fordítás meg oldalanként alsó hangon 30-60 perc + finomítás.
Ha bejön a videózás, egész egyszerűen nem éri meg, hiába minőségi anyag. Akkor inkább lásson sok száz ezer ember picit butított, de pontos anyagot, mint tömény hülyeséget. Az emberek 99%-nak nincs igénye ilyen színvonalra. Ez van...
Beregeltem a Quora-ra, mert néha feldobta a kereső és zavart az iszonyatosan sok hülyeség. Elkezdtem válaszolgatni, elég jó statom van szerintem ahhoz képest, hogy most kezdtem.
A HTÖ fordítását n+1-szer linkeltem. A letöltésben gyak. nincs érezhető változás.
Ennek fényében erősen átgondolom, hogy mi értelme van fordítani...
Szerintem a szimulátor történelmes cikksorozatot talán többen olvasnák el, mint bármelyik HT írásomat.

Belelapoztam, jó írás.
Pár technikai megjegyzésem lenne a publikáció egészével kapcsolatban:
1. A youtube videók archiválásán gondolkoztál? Jönnek-mennek, eltűnnek a videók. Esetleg pár képkocka belőlük a link mellé célszerű lenne.
2. mobi/epub formátumban is kiadni hogy e-könyv olvasón olvasható legyen? Látszik, hogy Word-el (vagy egyenértékű eszközzel) dolgoztál rajta, nem tudom azzal hogy lehet ilyet, csak egy gondolat. A PDF nagyon rosszul olvasható a legtöbb e-könyv olvasón.
3 ideiglenes fileok maradtak a zipben.
- Igen. A HTÖ idején minden linket le akartam menteni, de arra nem volt erőm. Az angol fordítás alatt láttam, hogy sok link nem él már sajnos. A thrusted flare videót pl. ezért mentettem le a Hornettel. Egyedi. Erre sanszosan sort fogok keríteni most. Csak YT videókat letölteni egyre nehezebb, de még megy.
- Aki át tudja konvertálni, akkor odaadom neki a nyersanyagot, mert ehhez sajnos nem értek.
- Mit értesz ideiglenes fájlok alatt?