Olasz többfeladatú hadihajó beszerzés

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.

Kuruc71

Member
2010. április 20.
823
3
18
Kizart dolog hogy 5.8 milliardbol 8 nagy egyseget vegyenek.

Nem tudom a FREEMM milyen arban mozog de pl egy Bourke olyan 1,9-2.1 milliard/ darab.
Egy fregatt is olyan 1 milliard kornyeken van ha korszeruen fel van szerelve.
 

Tcat

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2009. április 27.
1 440
2 647
113
Igen, ez nekem is szúrta a szemem, mert ez haditengerészeti vonalon azért nem olyan nagy zseton. Pláne, hogy még partraszállító műveletek támogatására alkalmas teknőt is besoroltak ebbe az árba.

Meg tényleg nem tudom hova tenni az egészet - mint ahogy írtam is a kapcsolódó hírben: hova kellene nekik még ennyi nagy(obb) hadihajó??

"Rövidesen" lesz egy rakat igen modern fregattjuk, rombolóból is van 2 elég új. A korvett / kisebb járőrhajó / aknászhajó állományuk ellenben átlagban öregebb - ha esetleg olyan az állapotuk, üzemeltetési költségük akkor talán jobb lenne oda koncentrálni megújítás címszóval. Vagy ha már akarják, akkor a pár éve pedzegetett helihordozóra.

Vagy a 2 légvédelmi romboló mellé vegyenek 1-2 többfeladatút a 2 öregebb, nem légvédelmis cseréje végett, a maradékból meg a helihordozó finanszírozása mehet.

Remélem belátható időn belül jönnek még konkrétumok a ladikokról, mert ez így kicsit meg van kavarva szerintem.
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
2 875
958
113
Kuruc: Angolok is 550m$ bol szeretnének 6000tonnás fregattot...

TCat: Meg vegyék meg fixen az F-35Bket hamár kész alá a ladik.
 

Kuruc71

Member
2010. április 20.
823
3
18
Amugy a rajz egy "bullshit" !

A helipadon alig van hely egy helinek a hangar meg plane csak egy helire van meretezve. Nincs helye sem a masik 76 mm es lovegnek De meg a VLS nek sem latok helyet.

Ez a rajz lehet hogy szep de csak Moricka rajz jellegu.
 

Kuruc71

Member
2010. április 20.
823
3
18
A masik.

A hangar tetejen lesznek elhelyzezve a kilonbozo SATCOM meg heli navigacios eszkozok. A rajzon a kemeny pont ugy van kialakitva hogy az osszes kormos trutyi szmotyi beteritse nem csak a helihangar tetejet de az orvenyek miatt boven jutna a helipadra sot nyitott hangarajtonal magaba a hangarba is.
 

Tcat

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2009. április 27.
1 440
2 647
113
Igazad lehet a kéménnyel kapcsolatban. Maga az elhelyezése szerintem amúgy OK, nagyjából ugyanaz, mint a FREMM-ek esetében, csakhogy ott sokkal jobban túllógnak a kiömlők a hangárfedélzeten.

Nekem amúgy inkább a felépítmény és a kémény közti jelentős méretű üres régió szúrja a szemem. Sokallják az acél árát, hogy ide nem került semmi? :) Mert azt ne mondják már nekem, hogy nem tudnák hasznosítani azt a nem is olyan kis részt valami hasznosra.

Most ugye 2 RHIB látszik oda kipakolva. Node egyrészt így ezek a csónakok frankón ki lennének téve az időjárás viszontagságainak (tudom van rá példa), másrészt egy csomó hasznosítható helyet is elpocsékolnak így. Én tuti úgy tervezném, hogy ne csak úgy a nagyvilágban legyenek kint. Ha nem is akarják valamiért a fedélzet jelentős hosszában végigérő felépítményt, mint mondjuk a FREMM-ek esetében, akkor legalább (egy nagyobb) hangárral építenék egybe a csónakok indítására/beemelésére szolgáló, zárható részt.
 

Kuruc71

Member
2010. április 20.
823
3
18
Ez a rajz egy kis kozep meretu fregatt agyonzsufolt valtozata logika nelkul. A fo szempont a raizolasanal az volt hogy naon kafan nezzen ki.

That is it !
 

magic

Member
2012. február 22.
91
0
6
Egy felnagyított FREMM( 2 darab 127es ágyú, 40 Aster15/30 mix és 40 SCALP plusz 2 Goalkeeper CIWS) már elég tisztességes romboló lenne.
Kettő-négy ilyen hajó, két heli hordozó plusz még egy Cavour lenne egy jó mix.
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
5 895
4 766
113
Ezért a hajóért (bár tetszetős darab) nem indítanék új topicot, de emlékeztetnék ezzel az olasz flotta dicsőbb napjaira