[Open UAV] Beszállítók

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Phoenix

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2009. április 27.
522
944
93
Sziasztok!

Ebbe a topicba gyűjthetjük azon hazai cégek listáját, akik (egyelőre elvi síkon) potenciális beszállítói lehetnének egy ilyen programnak.

Amiben esetleg nincs hazai alaternatíva, ott próbáljunk meg regionális megoldást találni, maximum aztán jöhet az amerikai/orosz/izraeli/stb.

Fontos! Ne csak bedobd a cég nevét/weboldalát, írd is meg, hogy mely részegység, technológia területén tudna hozzáadni a projekthez!
 

tiz

Well-Known Member
2016. július 21.
189
759
93
Tudnánk kicsit jobban definiálni a célt? A pilóta nélküli légijármű elég tág fogalom, kezdődik a papírrepülőnél és vége van valahol a csúcstechnológiás UAV-oknál.

Őszintén megvallva nem tudom, hogy mi a hazai helyzet, de a tapasztalat az, hogy egy 90%-ban működő egyszerű UAV-ot egy hobbista össze tud rakni. A nehéz a maradék 10% és nyilván a pénz.

Ma már annyira komoly teljesítményű mikrovezérlők vannak, hogy nem igazi kihívás a hardver (feltéve, hogy nem extra funkciókat akar az ember).

A szoftver nyilván nehéz, de ott sem látok átugorhatatlan akadályokat (programozó vagyok). Ha valaki nekiáll, 1-2 év alatt össze tud szedni annyi tudást, hogy értelmezhető eredményt érjen el.

Ami szerintem leginkább hiányzik, az az elszántság, és valamiféle elképzelés, hogy mitől lesz piacképes az elkészült mű.