[Open UAV] Beszállítók

Status
Not open for further replies.

Phoenix

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2009. április 27.
549
1 263
93
Sziasztok!

Ebbe a topicba gyűjthetjük azon hazai cégek listáját, akik (egyelőre elvi síkon) potenciális beszállítói lehetnének egy ilyen programnak.

Amiben esetleg nincs hazai alaternatíva, ott próbáljunk meg regionális megoldást találni, maximum aztán jöhet az amerikai/orosz/izraeli/stb.

Fontos! Ne csak bedobd a cég nevét/weboldalát, írd is meg, hogy mely részegység, technológia területén tudna hozzáadni a projekthez!

Tudnánk kicsit jobban definiálni a célt? A pilóta nélküli légijármű elég tág fogalom, kezdődik a papírrepülőnél és vége van valahol a csúcstechnológiás UAV-oknál.

Őszintén megvallva nem tudom, hogy mi a hazai helyzet, de a tapasztalat az, hogy egy 90%-ban működő egyszerű UAV-ot egy hobbista össze tud rakni. A nehéz a maradék 10% és nyilván a pénz.

Ma már annyira komoly teljesítményű mikrovezérlők vannak, hogy nem igazi kihívás a hardver (feltéve, hogy nem extra funkciókat akar az ember).

A szoftver nyilván nehéz, de ott sem látok átugorhatatlan akadályokat (programozó vagyok). Ha valaki nekiáll, 1-2 év alatt össze tud szedni annyi tudást, hogy értelmezhető eredményt érjen el.

Ami szerintem leginkább hiányzik, az az elszántság, és valamiféle elképzelés, hogy mitől lesz piacképes az elkészült mű.

Status
Not open for further replies.