Orosz hadiflotta

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 658
113
ott legalabb bevaljak hogy van nehany beteg, eszak koreaban es a feherruszkiknal egy jo ideig 0 volt a coronas beteg :D

amugy engem nem az zavar hogy ok jatszak a hulyet es elvarjak hogy az egesz vilag beszopja a marhasagukat.
engem az zavar, hogy van olyan aki elhiszi azt amit mondanak..
Az Elbától Jappánig semmit se hiszünk el. A többit erős fenntartásokkal.
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 385
6 931
113
Viljucsinszk. Csendes Óceáni Flotta. A világ egyetlen olyan haditengerészeti bázisa, ahol mindössze 3 nyári hónap telik el jégmentesen. A haditengerészek itt dolgoznak a legnehezebb időjárási körülmények között a világon. Az időjárási nehézségeket egyedül az orosz Északi Flotta gadzsijevoi bázisával lehet összehasonlítani, de Gadzsijevónál legalább ott a Golf-áramlat, ami mérsékli az északi időjárás szélsőségeit. Viljucsinszknál semmi ilyen nincs, viszont itt "laknak" a Borej-ek.
 

Berzin

Active Member
2017. november 16.
163
124
43
nem bánnám, ha vadászok is hasonló gyorsasággal készülnének. valaminek meg kéne védeni a drága hordozókat.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
46 752
74 011
113
Admiral Levcsenko, nagy tengeralattjáró-elhárító hajó (projekt 1155) 2022 végén tér vissza a flottához a javítási-modernizációs munkák befejeztével.
A hajó ismerős lehet az amerikai " Hunter Killer" fantasy filmből(2018)

nnuLRXIkYHM.jpg
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
43 339
66 137
113
Mit modernizáltak rajta? Mert a rakéta fegyverzete és a radaja maradtak az elavult eredetik.
 
 • Tetszik
Reactions: Roni

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
43 339
66 137
113
A gázturbinás hajtóműveket javították, cserélték a hűtőegységeket és a szelepeket. A fedélzeti elektronikát és a tűzoltó berendezéseket is részben korszerűsítették a hajón. (eddig)
Ha úgy fog kinézni mint a nemrég bemutatott akkor az nem 1 év.
 
W

Wilson

Guest
A gázturbinás hajtóműveket javították, cserélték a hűtőegységeket és a szelepeket. A fedélzeti elektronikát és a tűzoltó berendezéseket is részben korszerűsítették a hajón. (eddig)
Akkor ez így csak arra jó, higy vízen maradhasson a hajó.
Nem egészen mivel nagy valószínüséggel a Levcsenko megkaphatja az Otvet tengeralattjáró-elhárító rakétarendszert is...
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
11 151
26 910
113
Oroszország szerintem feleslegesen öl egy rakás pénzt a flottába. El kellene adni az összes ócska ladikot ócskavasnak, Alangban vagy Csittagongban szépen szétszedik a helyi fímgyűjtők. Esetleg még Kína tudna használni néhányat turisztikai látványosságnak.
A Kuznyát, a Kirovokat és a Szlavákat legalábbis, de a maradék Udalojok és a Szovremennijeket is előbb-utóbb. Bőven elég lenne a Gorskov, azok építésére kellene költeni a felsoroltakba ölt pénzt, meg a kisebb egységek.
Az SSBN-ekkel is az a gond, védhető tengeri "bástya" kellene ahhoz, hogy túléljenek addig, amíg indítani tudnak egy III. vh. esetén. Csak hát a jenki simán bejár a bázisaik bejáratáig gyakorlatilag. 66 Virginia osztályt terveznek, ez bőven elég az egész orosz és kínai SSBN flotta ellen.