1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Orosz Légi-Kozmikus Erők

Diskurzus a(z) 'Egyéb katonai repüléssel, légi harcászattal kapcso' témában - boki által indítva @ 2018. június 25..

 1. boki

  boki Well-Known Member

  2015 és 2019 között az Orosz légierőnek átadott gépek darabszámban.

  [​IMG]
   
  Galcom, svajcibeka, Rotten878 and 3 others like this.
 2. boki

  boki Well-Known Member

  Még egy táblázat. Ahogy látni 2019-ben lejártak a szerződések és a repülőggyárak leszállították a megrendelt mennyiségeket 2020-ig. Idén fog eldőlni mi lesz tovább. Lezsnek-e új megrendelések vagy a meglévő gépek modernizációra kerülnek. A gyárak nem állhatnak üresen.

  [​IMG]
   
  fip7 likes this.
 3. Roni

  Roni Well-Known Member

  Hát ha eszük van akkor nem lesz több megrendelés hanem a már meglévő gépeket modernizálják és a pénz jelentős részét a szu-57-re költik mivel szu-57 úgy néz ki egyenlőre egy nagy kudarc !
   
 4. koppany

  koppany Well-Known Member

  Miért Is?
   
  gacsat likes this.
 5. dudi

  dudi Well-Known Member

  Mert az anyagi csőd.
   
 6. nyugger

  nyugger Well-Known Member

  Mert nincsen hozzá sisakcélzó rendszerben :D:D
   
  fip7, boki, misinator and 2 others like this.
 7. Roni

  Roni Well-Known Member

  Az még semmi de maga a gép sincs ! Mire ebből lesz 2 db addigra Kína már 4 éve gyártani fogja a J-20A gépet .
  Az nem nevezhető semminek amiből évente 1 db csúfságból legyártok o_O

  Ha már most is felhoztad ezt a sisakcélzósdit amit én már hónapok óta meg sem említek de te csak jössz vele akkor már megkérdem hogy hol van a sokkal gyengébb képességű helikre való változat? Mi-28NM arról is nagy kuss van ! Meg a szintén földhöz csapott első szériás orion drónról is
   
 8. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Valahol le kell gyártani a Stu-57esek darabjait is.
   
 9. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Ez azért 2020ban elég komoly hátrány.
   
 10. dudi

  dudi Well-Known Member

  Amúgy pont van. :D
   
  fip7 and nyugger like this.
 11. misinator

  misinator Well-Known Member

  Most akkor gazdasági/katonai birodalmak közötti közvetlen háborúra készülünk, vagy a háború elkerülésre?

  Jó lenne már végre eldönteni.
  Mert jól láthatóan teljesen máshol vannak a prioritások az adott hatalmak helyzete és hosszútávú tervei szerint.
  Ezzel az erővel szánakozhattál volna a XX. század második felében, hogy az USA-nak nem volt 3 Machos többféle funkcióra konfigurálható, tömegesen gyártható és csillaggarázsban üzemeltethető platformja, mint a szovjeteknek a MiG-25, amiből ráadásul valami 1200 db-ot gyártottak.
  Oszt'? Elvesztette az USA a hidegháborút?
  Hagyjuk már légy szíves ezt az autóskártya szemléletet, ahol a Lola-T azért vitt mindent a játékban, mert minden adata ütötte a többi típusét, főleg a fogyasztásban és sebességben, mert az "végtelen" volt.
  [​IMG]
  Ehhez képest, meg az eredményeihez képest Ferrari van, McLaren van, Lola meg már sajnos nincs.

  https://totalcar.hu/magazin/hirek/2012/10/11/a_lola_nincs_tobbe/

  Ahogy nincs önálló McDonnell Douglas sem, pedig számos rajongó számára ők alkották meg a harci repülőgépek esszenciáját, az F-15-öt.

  Ha Kínának kétezer J-20-sa lesz sisakcélzóval:hadonaszos:, az oroszoknak meg egy Su-57-se se (sisakcélzó nélkül ugye:rolleyes:), akkor szerinted vége lesz Oroszországnak, mint a botnak?
   
  Rotten878 likes this.
 12. Roni

  Roni Well-Known Member

  Nem lesz vége mint a botnak de azért egy évi 12 db-gyártás nem ártana és ha nem telik erre akkor nem kell több 4gen gépet rendelni ilyen egyszerű
   
 13. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  Nem lesz több 4. gen gép rendelve, max még pár tucat Szu-35. A 30-asok és 34-esek továbbfejlesztést kapnak. Minden gyárnak meglesz a munkája, és lassan megkezdik a Szu-57 átvételét.
   
 14. therob

  therob Active Member

  Kérdés mi lesz a maradék Szu-24-esekkel, mert azokból még azért akad bőven. A kurszki MiG-29SzMT-k hova kerültek végül miután leváltották őket Szu-30SzM-re?
   
 15. boki

  boki Well-Known Member

  A sima Szu-24-ek ki voltak vonva a hadrendből 2016 végéig. A Szu-24M-ek is kivonásra kerülnek 2020-ig a terv szerint. Csak a M2 és MR-ek maradnak hadrendben.
  SzMT-k Privolzsszkij-ba kerültek.
   
  therob and fishbed like this.
 16. boki

  boki Well-Known Member

  Sagol 2020 eleje, már csak 1 Szu-24M/M2 látható. A repülő ezred már teljesen átfegyverezve Szu-34-re.

   
  ghostrider, Galcom and fishbed like this.
 17. Galcom

  Galcom Well-Known Member

  Szia Boki!

  Neked van infód arról, hogy ez valóban megtörtént? Fotó, vagy hiteles forrás, ami nem terv/álomról ír, hanem már a megtörtént eseményről szól? Mert ugyan a második sorozat MiG-29SzMT-k valóban oda települtek, de ez még fél évtizeddel ezelőtt volt, és azok nem a kurszki SzMT-k.


  A hetvenes években tervezett - és azóta nem korszerűsített - Szu-24M változat kivonása szerintem még inkább álom. Jelenleg nyolc ezred, tíz százada használja a Szu-24-es típust, ezzel még mindig a legelterjedtebb front bombázó/felderítő orosz típus a Szu-24/Szu-25/Szu-34 trióból. A mindössze két századnyi Szu-24M2 változat kevés a váltásra. Marad még hosszú ideig sok Szu-24M/SzVP-24/M2 és MR változat.
   
  vilmoci, svajcibeka, fishbed and 3 others like this.
 18. Galcom

  Galcom Well-Known Member

  Szerintem inkább arról szól, hogy az orosz gazdaság mégsem hasít annyira, és/vagy a nyugati szankciók mégis hatnak, ellentétben azzal amit a kormányzat sikerként kommunikál. Legalábbis a Szu-30SzM és a Jak-130 esetében van rendelés, volt terv is a 2019-es leszállításra, de ezek a gépek mégis inkább exportra mentek. Amit ugyan még mindig orosz pénzből gyártottak le, de export felkiáltással most nem költség, hanem bevétel.
   
  fishbed, Bleroka and gacsat like this.
 19. Galcom

  Galcom Well-Known Member

  A videóban egy Szu-24MR felderítő változat látható. :) A 2. Gárda ezredet két század Szu-34-es bombázó és egy Szu-24MR felderítő repülő század alkotja jelenleg.
   
  fishbed likes this.
 20. boki

  boki Well-Known Member

  Ahoj!
  Немодифицированная версия самолёта снята с вооружения в 2016 году. Модифицированная версия Су-24М постепенно заменяется фронтовым бомбардировщиком Су-34 в частях ВКС России. Су-24М/М2 должны быть сняты с вооружения к 2020 году, возможно чуть позже (Су-24М2). Mivel kicsit bonyolódott a geopolitikai helyzet így maradnak még egy ideig az M-ek is. 2018 -ban 50 M/M2 és 50 MR volt aktív szolgálatban, abból 30 Szu-24М és 18 Szu-24МR a haditengerészeti légierőnél. Viszont 2020-ig Sagol is átváltott a Szu-34-re így tovább csökkent az M-ek száma. 2020-ban tető alá lesz hozva egy Szu-34M megrendelés a tervek szerint. Tovább csökken a Szu-24M-ek száma.
   
  fishbed likes this.

Ezen oldal megosztása