1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Orosz levegő-föld rakéták

Diskurzus a(z) 'Fegyverzet és szenzorok' témában - GrGLy által indítva @ 2013. július 22..

 1. GrGLy

  GrGLy Active Member Szerkesztőségi tag Moderátor

 2. duckdodgers

  duckdodgers Active Member

  Épp itt volt az ideje hogy komolyabb mennyiséget szerezzenek be ezekből mivel a Shturmok/Ataka-k ideje már elég régen leáldozott.értem azalatt azt hogy mivel elég nagy számban jutottak nyugati kézre így egy komolyabb konfliktus idején a harcértékük a nullához konvergálna.
   
 3. boki

  boki Well-Known Member

  Az idotartam 2015 vége, addig kell leszállítaniuk a rakétákat. Pontos szám nincs, hogy hány darab, de a Vichr "hajos" változatát is fogják gyártani kisebb hajokra.
   
 4. duckdodgers

  duckdodgers Active Member

  Az jó , addig majd eldobálják az RKG-3 készleteket :D
   
 5. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  Bizarr fordulat. Igy a semmiből feltámasztják ezt a Vikhr projektet, ráadásul egyből egy megrendeléssel. Furcsa a hírben a Szu-25T emlegetése is, mivel az a gép alig pár példányban repült Lipeckben, járt Csecsenföldön is kisérleti bevetéseken, majd a prgramot leállították. A Szu-25SzM modernizációs program fut mostanság, azokhoz viszont nincs a Vikhr/Vikhr-M integrálva. Amit viszont nem értek, az az, hogy mi a baj az Ataka-val? Attól, hogy a Sturm ismert lett nyugaton, az Ataka már nem is üti át a lepukkant T-55-öst vagy BTR-r? Netán nem lehet kilőni vele a "szabvány" dagesztáni családi ház nappaliját? Az Ataka páncélátütő képessége még jópár "komolyabb" konfliktusban szereplő lehetséges céltárgy ellen működik.
   
 6. duckdodgers

  duckdodgers Active Member

  Nem a páncélátütő képesség a gond hanem az hogy az irányító rendszer és annak rádiófrekvenciái ismertek így egy komoly ellenfél REH tevékenysége szinte teljességgel lehetetlenné teszi az alkalmazását.
   
 7. maxim

  maxim Member

  Fura, az biztos. Kerdes, hogy mi lett a Hermes programmal, brutalis 15-20km-es hatotavjaval, amit mar 2011-ben mutogattak a MAKS-on, meghozza egy Ka-52-esen. (http://kbptula.ru/index.php?option=com_content&view=article&id=146&Itemid=414&lang=en)
   
 8. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  Igen, arról se hallani semmit.
   
 9. boki

  boki Well-Known Member

  "Furcsa a hírben a Szu-25T emlegetése is, mivel az a gép alig pár példányban repült Lipeckben, járt Csecsenföldön is kisérleti bevetéseken, majd a prgramot leállították. A Szu-25SzM modernizációs program fut mostanság, azokhoz viszont nincs a Vikhr/Vikhr-M integrálva"
  Értelmezd úgy, hogy a Szu-25TM és a Ka-50/52 -hez lett kifejlesztve 1990-tol. Természetesen jelen Vichr-M rendszer( 9К121М) a Vichr-1 (9-А-4172К) rakétávál kizárólag a szériás Ka-52 -hoz lesz gyártva.
   
 10. boki

  boki Well-Known Member

  Jo ez a Vichr-1 , gyorsabb, nagyobb hatótávu mint a Hellfire vagy a Swift......
   
 11. duckdodgers

  duckdodgers Active Member

  Persze nem lesz ez rossz csak kár hogy ilyen sokáig jegelték. Valamikor a 90es évek elején mutatták be, azóta meg csak tököltek vele...
   
 12. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Olyan nagyon nem sürgős nekik. Megtámadni őket így is öngyilkosság, ők meg elvannak a saját bajaikkal. Ha meg belföldi felhasználásra szánják őket, a fent már említett okból, jó ha ki sem engedik a határon.
   
 13. Kuruc71

  Kuruc71 New Member

  Ennek a nagyobb hatotavolsagnak meg tengeren lenne ertelme de szarazfoldon csak nagyobb magassagbol lehetne alkalmazni ( ralatas ) az meg a legvedelem miatt nem szerencses.
   
 14. joker

  joker Well-Known Member

  Szép a nagy hatótávolság meg a sebesség, de jó lenne tudni a darabárat, a töltete erejét, a benne levő rendszereket, pontosságot, stb a tisztább összehasonlítás végett.
   
 15. boki

  boki Well-Known Member

  Precízios fegyver, automatikus lézer irányításu, dupla kumulatív robbanotoltet 12kg...., de a videoban minden benne.
  http://www.youtube.com/watch?v=Bi-q3dHCFxo
   
 16. boki

  boki Well-Known Member

  joker
  Az árárol nincs hivatalos adat, de egyes újságíroi adatok alapján 100 USD /darab, ami szinte hihetetlen, hiszen egy Hellfire II- es -65000 USD.
   
 17. Kuruc71

  Kuruc71 New Member

  A filmen lathato elektronika az lazan a 80 as evek szinvonala !
   
 18. boki

  boki Well-Known Member

  Hát persze, ha a Vichr rendszert még 1982-ben kezdték fejleszteni, majd 1990-tol alkalmazták-tesztelték a Ka-50 és a Szu-25T -n. Az a video még az1990-es évek elején készult. Mára kicsit felvarták a rendszert.
   
 19. joker

  joker Well-Known Member

  Ha 100USD / db akkor ebből 4 millió darabot vesznek az oroszok, amit azért nem hiszek. Még az 1000 USD/ db is hihetetlenül jó ár lenne, kvázi végtelen exportlehetőséggel. Sőt akkor én is rendelek belőle, mert szilveszterre anyagilag jobban kijön, mint venni 10 nagyobb tüzijátékot.
   
 20. boki

  boki Well-Known Member

  Átadta a Kalasnyikov konszern az elso csomag Vichr rakétátaz orosz védelmi minisztériumnak. Mint kiderult sikerult a technikai nehézségeket kikuszobolni és 1 éves késés után a napokban beindul a rakéták szériagyártása. Még 2013-ban kotott szerzodést az orosz VM és Kalasnyikov 2000 drb Vichr-1 leszállításáról.
  [​IMG]
   

Ezen oldal megosztása