1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Oroszországgal kapcsolatos off-topik

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - boki által indítva @ 2013. január 28..

 1. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Na, elmondom a sztorikat, mert jók.
  Új biztonsági főnök (főrendész) érkezett a gyárba, és a bemutatkozó beszédében nagy hangon bejelentette, hogy véget vet a lopásoknak, és többet egy tűt se lehet kilopni onnan.
  Másnap nem volt meg a gőzmozdony.
   
  jani22 and Masztiff like this.
 2. jani22

  jani22 Well-Known Member

  Na persze, a híd is ehhez kellett, a bevagonírozáshoz. :D  Itt mennek a vagonokhoz. :D

   
  fishbed likes this.
 3. jani22

  jani22 Well-Known Member

  casting

   
  zeal, ZsoltHun and fishbed like this.
 4. jani22

  jani22 Well-Known Member

  Tuti nem véletlen ez sem.

   
  fishbed likes this.
 5. boki

  boki Well-Known Member

  Orosz biztpol topikból

  "Ez a CIA-s szál eléggé új, szinte most találódott ki.
  A - hívjuk így - HBO-s narratíva viszont a legelső, tehát még jócskán szovjet tényfeltáró jelentéseken alapszik. Maguk a szovjet vizsgálók derítették ki a konstrukció gyengeségeit, a kezelők képzetlenségét, a teszt végrehajtásának körülményeit, hátterét. Ezekből pont világosan kirajzolódik a katasztrófa bekövetkeztének minden mozzanata.
  Ebbe képbe már nem nagyon fér el egy CIA szervezte szabotázs is."

  Vegyük a tényeket.
  Dolgoztak a CIA-nak fedett ügynökök Csernobilban. Cia nem csak katonai -haditechnikai kémkedéssel foglalkozott, hanem ipari kémkedéssel is.
  Másik dolog, hogy az oroszokat érzékenyen érinti mivel szerintük rengeteg pontatlanság van a filmben, mit több túlélő is jelzett.
  Az is érdekes miért pont most ( politikai klíma) és miért pont Csernobilról forgattak a britek, ami már elég régi esemény pl. Fukusimához képest. Információs háborúként kezelik a filmet az orosz atomerő építések ellen hangolva a világ közvéleményét.
   
  notaricon and Nemerson like this.
 6. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  Egy szovjet atomerőműről, a bukott szovjet rendszer gyengeségeiről és az orosz emberek hősiességéről szól a sorozat, nem a mai orosz atomerőművekről. Ez a lényeg.

  A csernobili atomerőmű baleset összes faktorának alaposan megágyaztak a Szovjetúnió utolsó másfél évtizedében, felesleges hát most árnyékra vetődni.
  Voltak CIA kémek mindenfelé a Szovjetúnióban, ez tény.
  De a kérdés nem az, hogy miért most készült ez a sorozat és miért Csernobilról szól és nem Fukushimáról.
  A kérdés az, hogy több mint harminc évnyi szovjet-orosz konszenzus után egyes, szakmán kívüli ideológiai körök miért pont most állnak elő ezzel a nyakatekert CIA-s szállal és mi a céljuk vele?

  A pontatlanságok egy része bagatel (ablakkeret, puska tartása, diák egyenruhája) egy részük igazoltan dramaturgiai (helikopterbaleset időzítése, Khomjuk karaktere, Pikalov dózismérése egyedül, Legaszov sose volt tárgyalótermi szereplése), míg van olyan, ami máig kérdéses. Szitnyikovot a filmben Fomin küldte fel a tetőre, ezzel együtt a halálba is. Ez állítólag nem így történt, Szitnyikovot Brujkhanov küldte vissza, nem egyededül és nem a tetőre. Viszont a filmbeli infó 1991-ben már szerepel, míg az ellenvélemény egy jóval későbbi visszaemlékezés gyűjteményből származik. Mind a kettő halottakról szóló, halottaktól származó információ, így tegyen igazságot az utókor, ahogy tud.
  Hasonló a helyzet Gyatlov karakterének filmbeli ábrázolásával is.

  Bárhogy is van, a Nyugat most csinált egy sorozatot, ahol az Oroszországban sokak által nosztalgikus Szovjetúnió, mint rendszer bukásának ábrázolása is csak háttér az orosz (ha úgy tetszik, szovjet) emberek hősiességének bemutatásához.
  Ez pedig inkább köszönetet érdemelne, még ha oly nehéz is.
   
  misinator, szuvorov, KoviUbi and 6 others like this.
 7. boki

  boki Well-Known Member

  Várjuk ki a végét. NTV hirtelen ötlete szerintem meg sem valósul még pénzük sincs a forgatáshoz.
   
 8. boki

  boki Well-Known Member

  Putyin és Hszi Csin-ping az Aurórán

   
  fishbed likes this.
 9. boki

  boki Well-Known Member

  Nemerson likes this.
 10. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  Ezek nem cáfolatok, hanem ugyanúgy próbálják mosdatni magát a szovjet rendszert, a katasztrófa igazi okát.
  Nem zárták le Pripjatyot? El lehetett menni. Hova? Minek? A buszok érkeztéig nem szóltak senkinek. A vegyvédelmi alakulatok már ott végezték a méréseket, mikor még javában grasszáltak a mit sem sejtő, maximum csodálkozó városlakók.
  Az evakuálást az első pillanattól elkezdték előkészíteni, de az így is vagy másfél napot késett. Nyilván késett, a léptékéből adódóan, de megelőzendő a pánikot, inkább nem is szóltak semmit. Kontroll mindenek felett. A Szovjetúnió nem a szabad mozgás országa volt.

  És a külföld? Az rendben volt, hogy a svédek előbb tudták meg a dolgot, mint a szovjet, vagy a magyar emberek? Pedig őket se tájékoztatták.
  Ez is a rendszer hibája volt.
  Aki most a HBO sorozatát, vagy annak alapvető narratíváját ekézi, valahogy mindig a szovjet rendszert próbálja mosdatni és ezzel van a baj.
   
 11. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Holnap megnézem már én is ezt a sorozatot, de addig.

  A szovjet rendszer végtelenül mocskos volt.

  Az, hogy nem lett Magyarországon is több ezer áldozat, az csak annak köszönhető, hogy amikor váratlanul érkezett egy szállítmány nyers bőr Záhonyba a szovjetunióból az igazgató félreállította Tuzséron.
  Később a szállítmány epret már át se vette. Mivel a Szovjetek sosem küldtek gyümölcsöt. Soha. Ők csak vitték.
  2013-ban Tuzséri vasútállomáson még jelzett a Geiger számláló (a bőrszállítmány később Kelenföldön is állt egy ideig, ott is több vasutas meghalt később rákban, további útját nem ismerem).
   
  FilcTroll and antigonosz like this.
 12. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  "De a kérdés nem az, hogy miért most készült ez a sorozat és miért Csernobilról szól és nem Fukushimáról."

  Pedig ez nagyon is lényeges kérdés lenne! Mert ugyanis azért most készült ez a sorozat, és azért Csernobilról (és nem Fukushimáról) szól, hogy erre válaszként az oroszok most elkészíthessék a maguk verzióját bemutató filmet!!!
   
 13. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  És ki kérte meg őket erre?
   
  Pocok75 likes this.
 14. rejsz felügyelő

  rejsz felügyelő Well-Known Member

  Ezeket a lépéseket amúgy előre egyeztetik? Vagy hogy kell elképzelni? (nem értek hozzá, azért kérdem)
   
  fip7 likes this.
 15. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Az a teóriám lényege, hogy mivel az USA legfőbb riválisa Kína, ezért az USA feléleszti a SZU-t, hogy legyen társa a Kína elleni harcban. Mivel a SZU elég nagy részben Csernobil miatt bukott meg, ezért Csernobil esetét revideálni kell. Ha nincs a nyugati film Csernobilról, akkor érthetetlen volna, hogy miért jönnek elő az oroszok épp most egy Csernobilról szóló filmmel. Hogy milyen szinten egyeztetik, nem tudom. Hálózatok vannak a háttérben, gondolom valahogy megoldják.
   
 16. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Majdnem jó, annyi,hogy az Oroszok nem fognak Kína ellen menni,sem fordítva,ennyire nem hülyék külön sem, nem, hogy szövetségben.:):(
  Most az Oroszok elfogadnak minden segítséget a szu,vagy valami hasonló újraszervezéséhez,aztán majd érzékeny búcsút vesznek usánkától,és beállnak Kína mellé.
  Más megoldás nincs, mert teljesen nyilvánvaló,hogy ha bármelyikük szövetségre lép az usával,bármelyikük ellenében,amint lerakták az usával szövetségben a másikat,akkor az usa azonnal hátbatámadja a szövetségesét,vagy szembe :D,és akkor ott fog állni egedül az usával,natoval szemben.
  Nekem 99.99%,hogy azonnal összezárnak az usával szemben, ha helyzet van.;)
   
  haubagoi, zsolti and ghostrider like this.
 17. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member

  Orosz-Kína szövetség?
  Nógrádi mondja, nem én, 21:15-nél:

   
 18. megazez

  megazez Well-Known Member

  Én ismerek egy sztorit kunszenten a pannónia szőrme rthez hozták még annó a tv2 naplóban is volt egy riport csak ott elbaszták a helyet ahova elásták mivel lentebb a város másik végében volt elásva épphogy földdel befedve ezt onnan gondolom, hogy 2005 táján volt egy kis bozóttűz és kb 1 hétig füstölt/égett a talaj alatt valami. A sztori pedig a következő,igaz mert első kézből anyámtól és apámtól tudom mert előbbi ott dolgozott szűcsként utóbbi pedig karbantartóként: hoztak egy hatalmas rakomány bőrt és akik az előkészítőben meg a mosóban dolgoztak foltokban belilut meg bedagadt a kezük ami után a gyár igazgatója leállította a feldolgozást és visszapakoltatta a kamionra a cuccost.
   
  FilcTroll likes this.
 19. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  "Most az Oroszok elfogadnak minden segítséget a szu,vagy valami hasonló újraszervezéséhez,aztán majd érzékeny búcsút vesznek usánkától,és beállnak Kína mellé."

  Simán benne van a pakliban ez is :D bszta már át az USA így is eleget Oo.-ot. Egy centit sem terjeszkedünk kelet felé ésatöbbi... de azért még az elején adjunk egy kis bizalmat, hátha ;)
   
 20. ZsoltHun

  ZsoltHun New Member

  Baltikum, s a mi egyik Gripenünk? :)
   
  jani22 likes this.

Ezen oldal megosztása