1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Oroszországgal kapcsolatos off-topik

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - boki által indítva @ 2013. január 28..

 1. papajoe

  papajoe Well-Known Member



  Asztmás olimpikonok?:D:D
   
 2. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  És tudnátok mi megy a lovas élsportban.... Az még durvább volt. Nem véletlen pár éve kb. minden gyógyszert letiltottak.
  Egy sebet nem lehet kezelni a lovon kizárás nélkül.

  Azóta megy a trükközés.
  Az egyik legenyhébb eset, mert itt nem lett egészségügyi kár, hogy pl. az ellenfél lovát bekenték neugranormonnal, hogy kizárják.
  (A neugranormon egyszerű hámosító kenőcs de tiltólistás és 6-hónap kiürülési idővel rendelkezik.)
   
  antigonosz likes this.
 3. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

 4. boki

  boki Well-Known Member

  Elkészült a 4. repülési protó

   
  KoviUbi, fishbed, fip7 and 2 others like this.
 5. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

  Pirított kenyérkockákból készült kép az egyik moszkvai gyorsétterem látványossága
   
  fip7 likes this.
 6. boki

  boki Well-Known Member

 7. KoviUbi

  KoviUbi Well-Known Member

  Remélem, hogy ott a háttérben már az első orosz hajtóműves készül ;)
   
 8. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  A vezetés nem talált más identitásképző erőt a saját legitimálásához, ez van. Putyin kezdetben próbált némi "nyugatos" irányt, de nem jött be (pl. annak idején Putyin is felvetette - előtte Jelcin is, hogy Lenint ki kellene vinni a mauzóleumból és eltemetni). Oo. gyengesége miatt a Nyugat nem kezelte őket azzal a "tisztelettel", amit elvártak, nem tartották tiszteletben, hogy a "közelkülföldet" orosz befolyási övezetnek tekintik stb.
   
  vilmoci and Bleroka like this.
 9. Bleroka

  Bleroka Member


  Oroszország gyengesége,helyett inkább a birodalom széthullása szóval írhatjuk le az 1990-es évtizedet.
  Statisztikusok becslése szerint a nemzeti vagyon 40-60%-át vesztették el,az oroszok.
  Mintha megjelent volna egy gonosz varázsló,és eltüntette volna mindennek a felét.
  A 90es évek voltak a legrosszabbak,1990 ás 2000 között kábé egymillió nem természetes haláleset (alkohol+drogok,balesetek+bümözés+csecsenföld+terorizmus)+vagyonos réteg+értelmiség külföldre menekült.
  1998-ra az olaj ára 10-20 dollár közé zuhant,szóval az akkori orosz vezetés,csődöt jelentett,és Jelcinnel az élen elmentek berúgni,mást úgysem tehettek.
   
  gergo55, nyugger, misinator and 5 others like this.
 10. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member


  A nyugat oroszorszag szomszedainak hivasara reagalt es nem magatol tette amit tett. Ha ukrajna peldajat megnezed akkor kiderul hogy valamennyi orszag aki igy erositette meg a sajat poziciojat jol tette mert amint oroszorszag ujra erorere kapott azonnal megjott az etvagya is.

  Amit te oroszorszag tiszteletenek hivsz az amugy nem mas mint az orosz imperializmus tisztelete eselfogadasa. Minden orszagnak szuveren joga eldonteni hogy kivel kereskedik kivel epit kapcsolatot, az hogy ez oroszorszagnak nem tetszik egy dolog. Nekik nekunk barkinek joga van ezt eldonteni.

  Ezt hivjak szuverenitasnak.
   
  Bleroka likes this.
 11. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Az orosz szotarakban a szuverenitas csak az orosz melleknevvel fordul elo. Mas orszagokkal vagy onalloan emlitve ertelmetlen kifejezes. Ha megis ilyen elofordul azt azonnal leforditjak azon orosz kifejezesekre amiket mar megertenek. pl oroszorszag erdekszferajanak fenyegetese.
   
 12. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  Persze, megvan a birodalmi gondolkodás. Azért azt sem kellene elfelejteni, hogy a mai Kelet-Ukrajna, Kelet-Belarusz, a Baltikum egy része stb. legalább 2-300 évig volt "orosz", utóbbinál némi megszakítással a két vh. között, vagy hogy több tízmillió orosz anyanyelvű és részben orosz identitású ember találta magát az OF határain kívül. A Krím hovatartozása, Oo-hoz való visszacsatolása meg már 1991-től felvetődött, kvázi azért mondott le róla Moszkva átmenetileg, hogy cserébe megmaradjon a "különleges viszony" az ukránokkal. Amikor a Kijevben átvették a hatalmat azok, akik mielőbbi NATO- és EU-tagságot szorgalmaznak, ez okafogyottá vált.
  Ha az atomfegyverekre gondolsz, senki sem támogatta, hogy megtarthassák az atomfegyvereket a függetlenné vált köztársaságok, az USA főleg nem, mert félt, hogy ezek onnan rossz kézbe kerülhetnek. A NATO bővítése a baltiakkal történt meg, a további felvételek azóta is függőben vannak. Az oroszok Moldova, Grúzia és most Ukrajna esetében is azért is támogatnak "szakadárokat", mert tudják, hogy addig nem fogják ezeket az országokat felvenni, amíg ezek a függő, befagyott konfliktusok nem oldódnak meg (Moldova és Grúzia esetében ez már a SZU szétesése óta így van). Az meg 2008-ban is bebizonyosodott, hogy az USA nem fog közvetlen összecsapásba belemenni az oroszokkal, amikor a grúzok offenzívája Dél-Oszétiában napok alatt menekülésbe fordult át.
   
  vilmoci likes this.
 13. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  tE HOL OLVASTAD EZT AZ "OROSZOK ATMENETILEG MONDTAK LE A kRIMROL" DOLGOT?

  mERT EN TUDOK OLYAN OLYAN OROSZ FORRAST AHOL AZ OROSZOK VEGLEG LEMONDTAK ROLA ILLETVE MEGEROSITETTEK AZ UKRAN FENHATOSAGOT A kRIM FOOTT.

  ???
   
 14. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member

  A nemzetközi szerződések érdekeken alapulnak. Ezért ha időhatárt állítanak bele, pl. "ideiglenesen" vagy "örök barátság" azt SOHA nem szabad komolyan venni...
   
 15. HAndrás

  HAndrás Well-Known Member

  Ez frankó meg igazad is van, a lényeges kèrdés, Magyarország közelkülföldnek számít, korlátozott szuverenitással, vagy magunk dönthetünk?
   
 16. notaricon

  notaricon Well-Known Member

  Azért ennek fussál neki még egyszer. Különös tekintettel a "nemzetközi gazdasági embargó" szókapcsolat vonatkozásában.
  (Az idézetbe a gyengébbek kedvéért belejavítottam.)
   
  BiancoGasto and vilmoci like this.
 17. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  Természetesen nem volt ilyen, hogy "átmenetileg", csak ezek a papírok mindig addig érnek valamit, amíg nem változik alapvetően a helyzet. A budapesti memorandum egy ilyen sajtpapír volt. A legalizmus annyit ér a nemzetközi kapcsolatokban, amennyi erő van mögötte kikényszeríteni.
   
  vilmoci likes this.
 18. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  Közelkülföld a volt SZU-t jelenti 1991 óta. Viccesnek hangzik a felvetésed egy NATO- és EU-tag ország esetében, amelynek semmilyen területi kapcsolata nincs Oo-val.
   
  BiancoGasto likes this.
 19. formosa1

  formosa1 Active Member

  Sosem volt, és nem is lesz orosz, csak orosz MEGSZÁLLÁS alatt volt!
  Vagy szerinted a Balkán-fsz. török...?!? - Mo-t is beleértve, mert 150 évig voltak itt a "bugyogósok"...?!? :(
   
 20. ghostface

  ghostface Well-Known Member

  Jáááj, ott nálatok minden tengerész ennyire "okos"? Legalább gondolkodhattál volna, mielőtt ekkora ökörséget írsz be. Ember! Az országban ahol élsz simán meghatározzák, hogy melyik cég kivel kereskedhet. Ez a belföldi helyzet nálatok.:p De a külföldi helyzet sem jobb, elég csak Törökországra, Indiára, Egyiptomra és persze Kínára gondolni. Szóval ideje lenne a trollkodást befejezned, mert nincs hozzá meg a tehetséged, hogy más dolgokról ne is beszéljek.

  U.i.: Ország neveket nagy kezdőbetűvel szoktunk írni.
   

Ezen oldal megosztása