1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Oroszországgal kapcsolatos off-topik

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - boki által indítva @ 2013. január 28..

 1. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  Lehet így is nézni, meg úgy is, hogy pl. az ukrán egy kitalált nép. :) (ami mondjuk nem áll messze az igazságtól), mindenesetre nem tudok a cári idők előtti belarusz, ukrán államról, amelyet a moszkoviták leigáztak (volt kijevi fejedelemség, de az nem "megszállás" útján lett Oroszország része) Szóval akkor vissza a lengyeleknek Kelet-Belaruszt, nekünk (az osztrákoknak) meg Galíciát. :) Vagy hozzák létre ismét a halicsi fejedelemséget az egykori területen. :)
  Most tényleg, hol állapítod meg, hogy melyik térképen húzott vonaltól volt megszállás alatt mondjuk a mai Ukrajna vagy Baltikum? A bolsevikok által húzott belső határok az irányadók? Persze jelenlegi nemzetközi jogilag igen, ezek a határok, szóval mi is ezer évig megszállás alatt tartottuk csóri szlovákokat, meg az ősi román Erdélyt... :)
  A török-orosz birodalmi párhuzam részben áll, de csak részben. Ők mondjuk az I. vh. után fegyverrel szereztek érvényt az érdekeiknek azokkal szemben, akik a kisázsiai területüket is szét szándékoztak osztogatni.
   
  vilmoci likes this.
 2. boki

  boki Well-Known Member

  Orosz Birodalomban- a bolsevikok általi szétrombolásáig -semmilyen Ukrajna, Belorusszia, Észtország, Lettország nem létezett. Lenin és Trockij a SZU -nak nevezett projekt kapcsán mesterségesen létrehozott államok határait rajzolták meg.
  Tehát ezek a területek mindig is orosz területek voltak. A SZU egyetlen és egyben utolsó etnikai orosz elnöke elengedte a három Balti államot, akik gyorsan integrálódtak a HH utolsó maradványába. Viszont már Oo több volt szovjet (mesterségesen létrehozott) tagállamot nem fog engedni a NATO-ba (hiába mesterkednek ebben a tengeren túl)
   
 3. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Ukrán nemzeti hadsereg 2 évig feltartotta a vörösöket, míg 1919-ben a lengyelek és románok hátba nem támadták őket. Később a népirtások (főleg lengyelek részéről) hatására egyre több ukrán állt be a vörösökhöz (majd Banderához) bosszút állni.
  A hosszú ideig tartó ellenállásuk miatt büntette őket később Sztálin a holodomorral, aki maga is harcolt ellenük.
   
 4. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  Az már egy ukrán nemzeti mítosz, hogy a holodomor kifejezetten az ukránok ellen irányult volna. Orosz parasztból is éhen halasztottak akkor pár milliót.
  A bolsevikok kezdetben kifejezetten kedveztek a nem orosz nemzetiségeknek, szorgalmazták a nyelvhasználatukat stb. Aztán amikor Sztálin megszilárdította a hatalmát, ez megfordult, az ukrán értelmiségben is tisztogatást rendezett, de ez még több évvel a holodomor előtt volt, nem volt vele összefüggésben.
   
  gergo55, vilmoci, fip7 and 2 others like this.
 5. boki

  boki Well-Known Member

  Banderához nehezen mivel 1909-ben az OMM-ban egy görög-katolikus pap családjában született. 1919-ben 10 éves volt. 1918-tól lengyel állampolgár . 1929-ben alapította az ukrán nacionalista szervezetet OUN, amely a lengyelek ellen harcolt, több terrorista merényletben benne volt.
   
  gergo55 likes this.
 6. boki

  boki Well-Known Member

  Sok ember nem ismeri az orosz, szovjet történelmet és keveri a szezont a fazonnal. :)
   
  gergo55 and fip7 like this.
 7. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Hozzá később csatlakoztak, sztem ez elég egyértelmű... Azért 20 év alatt nem felejtették el Lvov lakosságának lámpavasra akasztását.
   
 8. jani22

  jani22 Well-Known Member

 9. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Putyin fujta ra? :rolleyes: Orosz graffiti
   
  BiancoGasto likes this.
 10. BiancoGasto

  BiancoGasto Well-Known Member

  Miért nem vagyunk EU, NATO tagok? Ne fárasz már minket a jönnek az oroszok dumával. És miért nem lehetnek Oroszo.-nak érdekei? Mert szerintetek untermensch népség? Ja rabszolgának jók lennének,mi? Menny mond meg nekik.
   
  ghostrider likes this.
 11. HAndrás

  HAndrás Well-Known Member

  Nato, eu tagok vagyunk, és jól is van így.
  "Jönnek az oroszok" ez hol szerepel?
  "Untermench népség" hol szerepel?
  "Rabszolgának jók" hol szerepel?
  "Menny mond meg nekik" Mégis mit?
   
  Bleroka likes this.
 12. BiancoGasto

  BiancoGasto Well-Known Member

  Mi ez a Oroszo.-nak nem lehetnek olyan érdekei,ami miatt mondjuk politikai, katonai lépéseket tesz? Miért nem? Miért sugaljátok azt állandóan,hogy nem teheti meg azt,mint más nemzetközi szereplők azonos katonai,gazdasági,politikai potenciállal?
  Ha nem az,hogy le vannak nézve,valami fasisztoid logika miatt(untermensch), akkor mi?
  Ezt komolyan kérdezem.
  És az egész Nyugat így viszonyul hozzájuk,miközben lelkesen támogat terroristákat,és Putyinnál ezerszer rosszabb valódi despotákat.
  2007 Putyin müncheni beszéde. Sok érdekes kérdést felvett.
  Annyira gáz az a kettős mérce,amivel a Nyugat (politikusok,média)viszonyul Oroszo.-hoz,hogy az fájdalmas. És még hülyének is néznek mindenkit.
   
  gergo55, vata, fip7 and 8 others like this.
 13. HAndrás

  HAndrás Well-Known Member

  Nem értem ezt a rossz "libnyaf" dumát, báncsák a ruszkikat, hátrányosan megkülömböztetik, diszkriminàlják őket?
  Arra külön felhívnàm a figyelmed -2db népszavazás következtében- mi is a "nyugat" része vagyunk, úgyhogy lehetnek érdekei bárkinek, a "miénk" ami számít.
   
  Bleroka likes this.
 14. BiancoGasto

  BiancoGasto Well-Known Member

  Ha nem érted,nem baj. Rólunk is azt gondolják,amit a ruszkikról,nem,nem vagyunk szerintük a nyugat része. Hogy te és én mit gondolunk,nem érdekes,az övék ami számít.
   
  vata and ghostrider like this.
 15. jani22

  jani22 Well-Known Member

  Szegény állat, a megszokott
  Szegény jegesmedve! Bár a Föld és mi életünk során voltak problémák: pangea.hu

  /A jegesmedvék életterük szűkül, mit sok embernek efféléket akarnak, és a kialakult újbóli területek felmérése nagyon nagy bajokat okozhat./


  - ez valami II. VH objektum!
  - a visszavonuló és megtört német hadinépnek az EL/3,14/Cs@_ZO-tt hadtestének félrevezető hadművelete. :D:eek:

  - Otto Skorzeny volt, akkor rágravíroztatta a későn felismert pingvinre, amelyet helyrehoztak, kisebb láb hibákkal, szárnyakat átfestve.

  - ez orosz elterelő hadművelet, mivel a németek alapból a ciril betűs írást nem ismerik a mamájuktól. Ecsettel festették le, és tudta a 4lábú, hogy bünti lesz, ha megmozdul!

  - nem a P001 volt, mert el van foglalva mással!

  - CICA hadművelet, álcázott pingvin délről, mert a betűtípus kiválasztása sem megy (https://hu.wikipedia.org/wiki/Orosz_ábécé)

  - Mással van elfoglalva:
  [​IMG] [​IMG]
   
  Rotten878, gacsat and Nemerson like this.
 16. jani22

  jani22 Well-Known Member

  Valamit 2 × .
   
 17. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

  Putyin, Xi beindítják a gázvezetéket! Szibéria hatalma elkezdi pumpálni a gázt Kínába a Jamali mezőktől!
   
  Loken and antigonosz like this.
 18. boki

  boki Well-Known Member

  Hírcsokor:

  Ukrajna ötödik, bukott elnöke új „forradalmat” provokál és nyugat-ukrán megyékben akarja megkaparintani a hatalmat, állítja a vremya.com.ua.
  https://karpathir.com/2019/12/08/porosenko-ujabb-majdant-provokal-kijevben/

  Ami a Krímben történt, azt nem nevezzük annexiónak. Történt, ami történt, ám a bekebelezés túlságosan erős kifejezés a Krímben lezajlott események leírására. Így reagált Kaszim-Zsomart Tokajev a Deutsche Wellének nyilatkozva arra a felvetésre, hogy megijesztette-e a kazah kormányt a Krím annektálása, mindaz, ami Ukrajnában történt.
  https://moszkvater.com/tokajev-a-kr...mg2AarwAWUfONDZlUUzp8QGoYhPIdmEjBCa9fr-Zb6bso
   
 19. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Újabb főállású rettegők?
  Éppen ma hajnalban beszéltük az oldalbordával,hogy a gonosz,birodalmi hajlamú,agresszor,más országrészeket annektáló Oroszország simán 3 nap alatt szétcsaphatná az ukránokat,fél nap alatt a baltiakat,max 1 hét alatt visszaállíthatná katonai erővel a szu-t,erre elkezd több ezer kilóméteres gázvezetékeket építeni Kínába,hogy milliárdf köbméter gázt adjon el megkötött szerződés alapján.
  Minden előzetes figyelmeztetés nélkül,a nemzetközi jognak megfelelően katonai sgítséget ad,és szétcsapja tenoristákat Szíriában,nekünk is a legolcsóbban adja a gáztt,az olajat,a megkötött szerződéseink szerint,és még a hírszerzése is olyan gyenge,hogy percre pointosan hívták fel kardigánt,pont ott,ahol éppen tartózkodott :rolleyes: ,hogy ideje angolosan távoznia,mert már percekre van tőle egy harci kopter,ami jól széjjel rekettázza a püspökfalatját,a legfőbb katonai szövetségese szervezésében.:D
  Most már én is elkezdek rettegni....
  Ja,olyan hülyék a matekhoz is,hogy kiszáltak a birodalom finanszírozásából,de qrva sok aranyuk van,arányaikban,és nem hajlandóak összeomlani sem.
  Meg amúgy sem nyugszanak,folyton gay pride-okat szerveznek,tanítják a csemetéinket buzulni,sokadik nemeket vezetnek be,teljesen fellazítják az oktatási rendszereinket,jogvédőket pénzelnek a bűnözőinknek,pénzelik a bevándoroltatást,szervezik is,bizony,nagy mák,hogy ilyen komoly nyugati szövetségi rendszeben vagyunk,aki mindig lesúLYt:)D) vasököllel az őbeléje beavatkozni kívánókra,meg az ő szövetségeseikbe beavatkozni kívánókra is!
  Bizony...
  :D:D
  Eszem f.szom megáll.
   
  Rotten878, vata, ghostrider and 4 others like this.
 20. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Szerintem tévedsz. A baltiakba beletörne a bicskájuk. Arról már ne is beszéljünk, hogy NATO tagok. Gondolj pl a grúziai lebőgésre. Ha már a finn túl távoli lenne. A többi hadseregnek meg elég lenne orosz fizetést ajánlani.
   

Ezen oldal megosztása