1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Oroszországgal kapcsolatos off-topik

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - boki által indítva @ 2013. január 28..

 1. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Lehetetlen küldetés.
   
 2. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Akiknek a kiképzési szintje a csízma felhúzására volt elég.
   
 3. emel

  emel Well-Known Member

  Ja mert a kínaiak olyan szuperjó kiképzést kaptak ... Mao "bibliájából" vizsgáztak le a Rambó-tanfolyamon ...
   
  fishbed, Rotten878, fip7 and 2 others like this.
 4. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Az afgán kecskebaszóké se volt jobb.
   
 5. emel

  emel Well-Known Member

  Csak nekik volt egy Afganisztán/Hindukus nevű "kissé" speciális terepük, meg egy jó külső támogatójuk.
   
  fishbed likes this.
 6. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Pedig bin Laden-éket valakik kiképeztek amerikai fegyverek használatára :p
   
  gacsat likes this.
 7. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Nyilván az Alborz és a Zargosz nem ugyanolyan. Beludzsisztánba meg Nagy Sándorék is beledöglöttek.
   
 8. boki

  boki Well-Known Member

 9. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  Akkoriban ettől fostak az amcsik, hogy az oroszok ki akarnak jutni az Indiai-óceánhoz vagy az Öbölhöz, ezért pénzelték a mudzsahedeket-is.
   
 10. boki

  boki Well-Known Member

  szovjetek
   
  BiancoGasto likes this.
 11. boki

  boki Well-Known Member

  Brezsnyev azért küldött csapatokat Afganisztánba, hogy meggátolja az iszlám fundamentalizmus terjedését a közép-ázsiai tagköztársaságokba.Tehát prevenció miatt. Félelme beigazolódott a Tazdszik polgárháborúban.
   
 12. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Az oroszok mindig tényleg ki akartak oda jutni, és most is ki akarnak, csak nem tudnak. Nagy Katalin óta kb hat perzsa háborút lenyomtak, lényegi eredmény nélkül. Éles helyzetben már a Kaukázuson sem tudnának átjutni. Három két sávos rossz út, és egy vasút van arrafelé. Abból is az egyik egy alagúton keresztül.
  A Karakumon keresztül meg nincs is vasút. Buharán keresztül kellene Irába menniük.
  Katalinnak volt egy habókos ötlete India elfoglalására, és útnak is indította a doni kozákokat, de azok már a kazah határon éhen vesztek.
  Az afgán háború meg megmutatta a hadsereg valódi képességeit. Pontosabban annak a hiányát.
   
  formosa1 likes this.
 13. fishbed

  fishbed Well-Known Member

  Akkor az USA hadserege szarabb mint a Vörös hadsereg volt? Mert 18 éve szarakodnak Afganisztánban. A szovjetek meg 10 után kiszálltak a buliból.
   
  Masztiff, vata, nyugger and 4 others like this.
 14. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Nem a hadserege szarabb, a vezetése ostobább!
   
 15. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member


  Boki

  Kerlek hagyjuk mar ezt a "menekulo mitoszt" Meg maga Putyin is az "en" oldalamon van .

  :)  Dmitrij Medvegyev és Vlagyimir Putyin a Kremlben második világháborús veteránokkal és nyugdíjasokkal találkozva nosztalgiázott a szovjet időkről, közel két héttel a parlamenti választások előtt.

  "Maguk is emlékeznek, milyen szavak kísérték a Szovjetunió összeomlását. Nagyon kemény, szomorú időszak volt. Most azon dolgozunk, hogy új alapokon egyesüljünk, és biztos vagyok benne, hogy ennek az uniónak szép jövője lesz" - hangoztatta Medvegyev.

  Medvegyev és Putyin pénteken Moszkvában két szovjet utódállam, Kazahsztán és Fehéroroszország elnökével, Nurszultan Nazarbajevvel és Aljakszandr Lukasenkával az Eurázsiai Unió felé vezető további integrációról készül tárgyalni.

  "Azt szeretnénk, ha mindegyik állam, amely csatlakozni akar a Vámunióhoz, a Közös Gazdasági Térséghez és később az Eurázsiai Unióhoz, megfontoltan döntsön erről, hogy később senki se mondhassa, belerángatták őket" - mondta Medvegyev.

  Az elképzelés bírálói úgy vélik, az orosz integrációs törekvések célja a "szovjet birodalom" feltámasztása - a Reuters brit hírügynökség szerint ez Putyin ambíciója is. Az oroszok nagy része mindazonáltal szívesen emlékezik a 70-es évek a és 80-as évek elejének Szovjetuniójára a stabilitás és a létbiztonság miatt, amely a szovjet állam 1991-es felbomlásával együtt megszűnt.

  Putyin a találkozón úgy vélekedett, a Szovjetunió a "nagy Oroszország" volt, egyben azzal vádolta Mihail Gorbacsov volt szovjet elnököt, hogy "lemondott a hatalomról" 1991-ben. Az orosz kormányfő elmesélte, milyen érzések fogták el a kommunista rendszer bukásakor, amelynek decemberben lesz a 20. évfordulója. Mint mondta, éppen autója kerekét javíttatta, amikor megkérdezték tőle: a Szovjetuniót vagy Oroszországot támogatja-e. Oroszország akkoriban a Szovjetuniót alkotó többi köztársasággal együtt szembeszállt Gorbacsov hatalmával. "Alig hittem a fülemnek, és azt mondtam: hát van közte különbség? Másképpen hívják, de ez (valójában) Oroszország, a "nagy Oroszország" - emlékezett vissza akkori szavaira Putyin.
   
  Bleroka and gacsat like this.
 16. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Az okok mások. Bár a fő ok, hogy gyomruk nincs hozzá. Az oroszok még 5M halottal rendet tudtak volna vágni, mára ez 10Mra nőtt.
   
 17. csibeszke

  csibeszke Well-Known Member

  :(
  A szarnál is rosszabb a mostani konklúzió, mert az egész NATO nem tudja megoldani a helyzetet!
   
 18. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Szokás szerint a szezont kevered a fazonnal. Semmi köze a COIN iszapbirkózáshoz ahhoz, hogy berongyolsz egy országba és 0-ra zúzod annak integritását és aztán nem tudsz a helyére tenni semmit. Annak semmi köze a haderő képességeihez, az már a szívek és elmék háborúja is. Meg a kulturális különbségeké is...

  Különösen kíváncsi lennék arra, ha pl. a Szovjetunió megtámadta volna Iránt úgy 1985/86 táján, amikor már 6 éve véreztek és rongyolódott le az ország, akkor mi a f*sszal állították meg volna? A másodvonalas szovjet hadosztályok kb. az űrtechnikát jelentették az iráni erőkkel szemben, nemhogy egy elsővonalas. Muris lett volna nézni, hogy letvitézlett 20+ éve jenki harckocsikkal mentek volna neki egy T-80U vagy T-64BV-nek meg az F-5-ösök meddig birkóztak volna a Osza + Kub + Krug légvédelem és mondjuk a MiG-29-esek és MiG-23MLD ellen.

  Irak ellen is alig bírták, akkor a szovjetek ellen? Hát izé...
   
  nyugger, Bleroka, ghostrider and 5 others like this.
 19. boki

  boki Well-Known Member

  Szokás szerint ugyanazt a régi dolgot kiragadod a kontextusból.Tipikus jenki gondolkodás- ha oroszul beszélnek akkor oroszok. A SZU-ban a 300 millió lakos fele volt orosz. Akkor beszélhetnénk egy és ugyanarról az Oroszországról, ha a bolsevikok nem teszik tönkre az Orosz Birodalmat és nem hoznak létre mesterséges (adminisztratív) határokat addig soha nem létező köztársaságokkal.
  A minap erősen kritizálta Lenint mert aknát rakott az 1000 éves orosz államiságba (itt a SZU-ra gondolt)
   
 20. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Boki

  Szimplan orosz imperializmus. Nagy oroszorszag amelyik jonehany orszagot kisebbseget kebelezett mar be . Ebbol adodik a nemzetisegi szokszinusege. Ugyan ez a szitu a Briteknel amerikaianal franciaknal stb. Ez nem ellentmond hanem eppen erositi azt amit Putyin maga TOBBSZOR TOBB HELYEN is mondott. SZOVJETUNIO + NAGY OROSZORSZAG.

  Illene legalabb Putyinnak hinni. Hidd el o nem Jenki es nem az amerikai propaganda alapjan nyilatkozik.
   
  Bleroka and gacsat like this.

Ezen oldal megosztása