1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Oroszországgal kapcsolatos off-topik

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - boki által indítva @ 2013. január 28..

 1. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member

  Azért én óvatosabb lennék. Valószínű, hogy ameddig az orosz gazdaságot lassítják az olajárak és a szankciók, ők senkit nem fognak megtámadni. Kína más eset. Kína az eget akarja, a Földet és a vizeket.... mindent. Nagyon erősnek érzik magukat, amit előbb-utóbb demonstrálni kell, hogy alátámasszák nagyhatalmi ambícióikat. Tudják, hogy egy rossz lépés és összezárnak az ázsiai országok ellenük, hisz ők is érzik az egyre nagyobb túlsúlyt.
  Magánvéleményem szerint például a mesterséges szigetekkel kiterjesztett területrablás fog egy háborúhoz vezetni, amiben a kisebb hatalmak (Vietnam, Korea, Fülöp-szigetek, stb.) az USA és Oroszország segítségét kérik. Kína lerendezése után pedig visszatérnek a "régi szép idők"...
  Ergo szerintem lesz még USA-Orosz együttműködés......
   
  Masztiff likes this.
 2. zsolti

  zsolti Well-Known Member

 3. boki

  boki Well-Known Member

  Szó szerint idézem:

  „Sulejmani likvidálása egy példája Washington új stratégiájának, amelynek célja az ellenfelek visszatartása. Ez nem csak Iránra vonatkozik, hanem Kínára és Oroszországra is. ”
   
 4. boki

  boki Well-Known Member

  Sok amerikai nyilatkozat, megnyilvánulás nem jut el hozzátok. Nem is gondolnád miket nyilatkoznak néha....

  Tavaly a fő téma egy megnyert atomháború vol Oo ellen. Vagy 6 féle tanulmány készült ez ügyben.
   
 5. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Korea ehhez messze és köze nincs hozzá. Ők nem fognak kínával izmozni mert semmilyen területi követelésük nincs egymással szemben.
  Poloniumot hogy birja az idiótája?
   
 6. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Ezt hinni nem akarom :(...
   
 7. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  És ezt hogyan, Moszkvában fognak drónozni?
   
 8. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Igen de ezt nem a Pomperó mondta, hanem valami újságíró.
   
 9. boki

  boki Well-Known Member

  Ne keverd a dolgokat.... Amit írok az mindig ül.

  WASHINGTON (Reuters) - U.S. Secretary of State Mike Pompeo on Monday said Qassem Soleimani was killed as part of a broader strategy of deterring challenges by U.S. foes that also applies to China and Russia, further diluting the assertion that the top Iranian general was struck because he was plotting imminent attacks on U.S. targets.
   
 10. boki

  boki Well-Known Member

  Sulejmanit Teheránban gyilkolták meg? Kicsit gondolkodjál,aztán rájösz :)
   
  zsolti likes this.
 11. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  As America Worries About China, Russia Eyes The South China Sea
  A second great power is interested.
  Key point: How will Beijing deal with Russian resource exploration with the Philippines and gas projects with Vietnam, all within its self-proclaimed waters?

  https://nationalinterest.org/blog/b...bout-china-russia-eyes-south-china-sea-113376
   
  Littlejohn likes this.
 12. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Nem jól közelíted meg a dolgot. Oroszországnak az utóbbi időben történő csodálatos növekedése, visszatérése nagyhatalomként egyik fő oka, hogy valakik elkezdték vissza fölépíteni az orosz/szovjet birodalmat, mert ez az érdekük, valamiért. Namármost, ha ezt a valamiértet nem teljesítik, akkor ezek a külső erők el fognak állni attól, hogy az orosz/szovjet birodalmat építsék.
  Szemléltetésül, hogy mire akarok kijukadni: egy YouTube videó alatt, amely az új orosz katonai irányító központot (amelyben azok a sci-fi-be illő hatalmas termek vannak, sok-sok számítógép monitoros székkel) mutatja be, láttam egy ilyen orosz kommentet: "Nem hiszem el, hogy ez a miénk"
  Nekem a következő gondolat jutott az eszembe: "Lehet, hogy mert nem is az..."
  A nagyhatalmak között vannak titkos technológia-transzferek, a SZU szétbontásakor sok technológiát ellopott az USA a SZU-tól, most meg lehet, hogy épp átad...
  valamiért...
   
  svajcibeka likes this.
 13. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Csodálatos növekedése nem az oroszoknak volt, hanem a kínaiaknak. Oroszország kényszerpályán van, a demográfia - s ezen belül a muszlim hátterű emberek növekvő aránya hatalmas és megoldatlan probléma. Az atomütőerő fiatal, potens, de nem kevés olyan területe van a haditechnikának ahol el vannak maradva úgy, hogy a közeli és középtávon a jövőben azt szinte biztos hogy nem fogják tudni ledolgozni. A világ legnagyobb területű országaként, tele nyersanyaggal, úgy hogy démonizálva és egyre inkább körbevéve vannak nyugatról, katonailag nem, de gazdaságilag támadás alatt állnak, nekem egyértelmű hogy a szintén támadott Kínával fognak összezárni, nem azokkal akik most is aktívan ártanak nekik, és nyomulnak be a megígérttel ellentétesen a tradicionális érdekszférájukba!

  Azt nem látjátok át sokan, hogy Kínával van nézeteltérés Szibéria miatt, de kereskednek egymással oda vissza, tisztelet és egyre mélyülő partnerség van, tudja mindkettő hogy a nyugati világ semmit nem szeretne jobban, mint őket kettőjüket egymás ellen fordítani, és utána külön külön kivéreztetni a győztest.

  Ezzel szemben a nyugattal, amely itt igazából mondjuk ki, 90%-ban az USA-t takarja, mindkettőnek az a baj, hogy folyamatosan támadja a gazdaságát, korlátozza még a saját előszobájukban is őket, és a határaikra állít fel ABM rendszereket, ahhoz közel állomásoztat katonákat, kavar adott esetben Ukrajnában, Hong-Kong-ban.

  Ami úgy totyog mint egy kacsa, úgy gágog mint egy kacsa, az sanszosan kacsa.

  Oroszország+Kína van az USA+Japán+Ausztrália+Britek ellen, ez a felállás, nekem ez egyértelmű. A kérdés inkább az, hogy mi lesz Európával középtávon. Ez viszont nagyon nagy kérdés, főleg nekünk, itt a Kárpát medencében...
   
  misinator, fip7, svajcibeka and 5 others like this.
 14. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Van Bór a képén vastagon.
   
 15. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Az EU idén ősszel fog szövetséget kötni Kínával. Ebből következően az USA mégjobban utálni fogja az EU-t. Ebből következően az USA az EU+Kína ellen lesz. Ami azt jelenti, hogy az USA az oroszokkal szövetséges lesz, még ha nem is mondják ezt ki. (És ezért is támogatják a Szovjetuniót, mert az jól kib.sz mind az EU-val, mind Kínával.)
   
 16. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Kizárnám, hogy Oo Kína ellen fordulna,vagy fordítva.
  Az szintén nem Tiszta, hogy az USA mit akar Kínával, hogy fogják vissza szorítani, megutkoznek a tengeren, vagy az USA szétbombázza Kína iparát?
  Kínának 100as nagyságrenben vannak icbm-jei, a mivel eléri az usát, ki tudja mennyit van nekik tengókon, ez a hajó element, hogy megtámadjuk Kínát, kovetkezmények nélkül.
  Usának újra kell gombolni a kabátot, ott van neki kozép, meg dél amerikai, NY európa, a korona gyarmatok, van még játszótér.
   
 17. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Értsétek már meg, Oo. Kína ellen fordulását nem úgy kell elképzelni, hogy besoroznak 20 millió orosz katonát és aztán irány, menet Kína.
  Az USA Kína stratégiáját már milliószor leírtam: tengeri blokád Kína ellen. Azaz a kínai kereskedelem blokádja, hogy a kínai gazdaság befulladjon.
  Ehhez kell az USA-nak segítség, valakinek (Oo.) a szárazföldön is zárnia kell a blokádot.
  Ezért a segítségért cserébe az USA alkura is hajlandó, például arra, hogy szétb.ssza az EU-t, hogy aztán az EU keleti részét visszaadja jutalmul Oo.-nak.
  Kb. ez is fog történni.

  Amúgy meg az EU (Németország) stratégiája ez (most találtam a képet, tök találó):

  [​IMG]
  Kivárni míg az USA és Oroszo. kinyírják egymást, aztán Kínával szövetséget kötve felosztani Oroszországot az EU és Kína között.

  Nyilván az USA tökre örülne ennek a scenáriónak (amiről Nógrádi is beszél, amikor Szibéria mint "ősi kínai föld"-re célzogat). Ja, nem.
  Magyarán mindent meg fog tenni, hogy ez az EU-nak és Kínának ne sikerüljön.
  Ha ennek az ára a Szovjetunió föltámasztása, hát akkor az.
   
 18. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Vagy marad az, hogy az oroszok behúzzák a közel keletet, pár észak afrikai országot mint befolyási övezet, kína meg tovább terjeszkedik ázsiában, afrika többi részén, s közösen szorítják vissza a gyengélkedő USA-t, aki már a valós lehetőségeihez képest egy ideje túlterjeszkedett. Az EU meg közben lapít majd mint szar a fűben, és kereskedik mindenkivel akivel csak tud és megéri neki.

  Semmi nem fog változni, pont ez van már most is.
   
 19. milagro

  milagro Well-Known Member

  Addig tudok a gondolatmenettel egyetérteni, hogy:
  1. Igen, lesz Orosz Birodalom, de ez nem szovjet típusú lesz, hanem egy "Ortodox Cárság", amolyan modernkori "Bizánci Birodalom", amely egyúttal patrónusa lesz az ortodox vallású népeknek is, a kommunisztikus/szocialisztikus államszervezésben nincs felhajtóerő ma már, ez "kor"szerűtlen lenne.
  ..
  2. Igen, valóban kísérletet tesz az Egyesült Államok a Kínai Sárkány megfékezésére (ezt több fronton kibontakozva már ma is látható), s emiatt valóban köttethetett, vagy majd a jövőben fog köttetni olyan alku, hogy ebben az erőfeszítésében számít az oroszokra, így "engedi" kvázi az újabb birodalommá válást.
  ..
  3. Ha így lesz, akkor sem fog ez a balti országokra és a már jelenlegi EU országokra kiterjedni, mivel az EU egyre kevésbé tényező már így is, radar alatt vagyunk, észre kell venni. Na és lehetetlenné tenni a Kínai Sárkánnyal való kooperálásukat és kereskedelmüket, azt sokkal egyszerűbb lesz úgy megoldani, ha kirobbantanak egy muszlim felkelést Európa nyugati felén! Erre Gallia földje lesz a legalkalmasabb, mivel a Gall Kakas komoly pozíciókkal rendelkezik a világtengereken, Afrikában és Kanadában is! Így egy ilyen felforgatási projekt több legyecske lesz egy csapásra! Nem lesz nehéz mutatvány, az alapanyag megvan, a gyutacs is évről-évre passzentosabb, majd csak meg kell gyújtani a dolgokat!
  ..
  4. Visszakanyarodva a 2. és ponthoz, ennek a projektnek Ukrajna és Fehéroroszország lehet a legnagyobb áldozata.
  ..
  5. Végeredményben az Egyesült Államok kísérlete nem lesz sikeres, lassítani fogja csak tudni a Kínai Sárkányt, amely a következő évszázadokban felemelkedik és új világhatalommá lép elő!
   
  zsolti and gergo55 like this.
 20. milagro

  milagro Well-Known Member

  Tud valaki híreket arról, hogy kik folytat(hat)ják majd az eddigi miniszterek közül?
  Különösen érdekelne: Szergej Shojgu (védelem), Szergej Lavrov (külügy), Jurij Boriszov (űripar)

  https://en.wikipedia.org/wiki/Dmitry_Medvedev's_Second_Cabinet
  ..
  Valljuk be, ez a gyors huszárvágás igencsak meglepte a világot!
  Hápog mindenki...
   
  svajcibeka and gergo55 like this.

Ezen oldal megosztása