1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Oroszországgal kapcsolatos off-topik

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - boki által indítva @ 2013. január 28..

 1. Masztiff

  Masztiff Well-Known Member

  Akkor nem értem, hogy miért pl. a hanyatló Ausztria az, amelyik egy rosszul működő demokráciával olyan q@va messze elhúzott tőlünk, hogy ha stagnálnának, akkor is több évtizedbe telne, hogy megközelítsük gazdasági és még sok egyéb szempontból is....
  Kanadáról, Ausztráliáról (ahol a fél családom él) is beszélhetnénk. Annyira rossz ott a helyzet, hogy itthon a qtya sem akar migráncskodni, mindenki továbbállt....:D
   
 2. milagro

  milagro Well-Known Member

  Ausztriában 1945-től piacgazdaság van/volt, mi 1990 után léptünk erre az útra csak. Van tehát némi előnyük, éppen az a több évtized, amit annyira hiányolsz, ezt ne feledd! Ők törésmentesen tudtak ezalatt építkezni!
  ..
  Én nem álltam tovább!
  ..
  Ne csak a pillanatképet nézzük, mert ha teszem azt lezajlik egy elhúzódó polgárháború, ami megtépázza majd alaposan a nyugat-európai országokat, akkor egy ilyen időszakot követő években is más állapotokat fogsz majd látni! Igen, Ausztria, Bécs környéke esetében is akár...
  A történelem szerencsekereke is forog.
   
  Lelkeslaikus, megazez and zsolti like this.
 3. deze75

  deze75 Well-Known Member

  Akkor Franciaország diktatúra?...Izrael?....Mucika....új szöveget kérünk ezt már ismerjük
   
 4. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Még szerencse. A túl gazdag országok mind összeroskadtak a nigráncsok tömegei alatt.
  Kivéve Kína, aki kiszaporodta őket. Az is az etnikai egység miatt volt lehetséges.
   
 5. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Ulj le, egyes.
  A demokrácia nem egyenlo a jóléti társadalommal, sem fordítva,legalább is nem kovetkezik egyik sem a másikból.
  Lásd nálunk, Szerintem nagyobb a szólásszabadság mint nyugaton, mégsincs akkora jólét.
  A diktat úra sem egyenlo a córesszel, Lásd ny európai országok, ahol ha kritizálod a migrációt, vagy, hogy ne tanítsák buzulásra az óvis gyereked, akkor elvisznek, és bezárnak pl,lehet meg is vernek, a bortonben a muszlimok biztosan.
  De minek is magyarázok neked, biztos pillanatnyi elmezavarom van. :D
   
 6. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Ha ekkora májerek akkor kezdhetnék azzal, hogy visszaadják Burgenlandot amit azért kaptak meg trianonnál, hogy ne a saját sz@rukat egyék meg mert összeomlottak volna gazdaságilag, mivel semmihez sem értettek csak a monarchia országainak kiszipolyozásához.
  Most már akkor nem kell nekik, nekünk meg jó lenne.
   
 7. Morishima

  Morishima Well-Known Member

  Térjünk vissza ezekre a virágzó demokráciákra 10-15 év múlva, ha valóban olyan fejlettek és gondolkodásmódban előrébb állók abban az esetben a mostani kihívásokat megfogják oldani és megerősödve kerülnek ki, amennyiben nem akkor olyan szép jövő vár rájuk mint Rodézia vagy Dél Afrika, azok is demokráciák, letörve fehér elnyomóikat sokkal jobban élnek a feketék is, jah hogy mégse mert a fehérekkel együtt menekülnek a normális feketék is a káoszból?
  Ezeknek az országoknak amiket felsoroltál a jólétét nem a mai emberek alapozták meg és nem a ma divatos ideológiák mentén, hanem sokszor olyan korban amikor még a nők nem is szavazhattak nemhogy olyanok akik csak úgy odamentek. Nem kérdőjelezi meg a jólétüket senki szerintem, hanem az irányt amibe tartanak, az amit nem azonosan látunk.
   
  Lelkeslaikus, vata, gergo55 and 10 others like this.
 8. ladagrant

  ladagrant Active Member

  Gondolom a kedvenc allamuk mintadiktaturajaert meg odavannak.” :D:D:D
  A magamfajta demokraciaparti feleszu meg sem erti azt a zsenialis hatekonysagu diktaturat ahol 2013-as ertekekhez kepest a tönk szelere kormanyozta az orszagat a mintadiktator es mintaszeruen demografiai katasztrofaba vezette a nepesseget a kisebbseg mertektelen penzelesevel.
  A kulpolitikai elszigetelodesrol nem is beszelve az igazi csoda volt.
   
 9. HAndrás

  HAndrás Well-Known Member

  Ausztriában kb a 19. szàzad közepe óta van "piacgazdaság".
  A mondandód pont megerősíti, ott demokrácia meg piacgazdaság volt itt meg (proletár)diktatúra és tervgazdálkodás. Meg lehet nézni ki hova jutott! (Mondjuk a két németország, vagy a két kórea jobb példa)
   
 10. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Burgenland kapcsán nem tudtak dűlőre jutni a nyugati hatalmak, ezért a járások lakossága népszavazás útján dönthetett hova akar tartozni, egyedül Sopron környéki parasztság akart Magyarországhoz...
   
  fishbed likes this.
 11. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Miért is merült föl, hogy egy ország ezer éves területét bármiért is egy másik ugyanolyan vesztes, de bűnösebb országnak adják? És miért nem szavaztatták meg akkor ilyen alapon egész közép-európát?
  Szóval hagyjuk már.
   
 12. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Azert volt ott egy HB birodalom is, minket meg predaltak a vegeken. Tatar, torok nem jart arra, a nacik, meg a sztalini seregek nem lottek szet honapokon at, stb. Szoval lehet hogy csoro nepek voltak ott fenn a hegyekben, de evszazadok alatt volt mire epitkezni, nem kellett mindent az alapoktol ujrakezdeni tobbszor is. Igy azert lehet felhalmozni csaladi ezustot. Mondjuk en neha koztuk jarva ugy latom hogy az egykor ugymond "smutzig" kuporgatos, csaladi gazdasagok meg a generaciokon at tarto epitkezo modell lassan kiveszik naluk, a 60-70-80 evesek kihullasaval. Rengetegen laknak kozuluk ugy hogy a gyerekeik, unokaik nincsenek veluk, vagy a kozelukben. Ezek gyerekei mar nem gurcolnek mint az oregek, eladjak, felszamoljak az orokseget, es felelik azt. Sok csak legyinteni szokott mikor a gyerekeirol kerdezem. Szoval majd szaz ev mulva meglatjuk.
   
 13. boki

  boki Well-Known Member

  Ben Gurion reptér Tel Aviv január 17.
  [​IMG]
   
  gergo55 and fishbed like this.
 14. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Az a terület már 400 éve osztrák befolyás alatt állt, lakosságának 4/5-öde osztráknak valotta magát, de szudéta németekkel és erdélyi magyarokkal ellentétben nem akartak egyik félnek sem kedvezni, ezért a lakosság szabadon dönthetett és döntött.
  Sopronban is a vidéki parasztság volt magyar, a város lakossága osztrákokhoz akart tartozni!
   
  Masztiff and fishbed like this.
 15. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Így igaz, ehhez hozzá sem tudok tenni semmit!
   
  Morishima likes this.
 16. Itt megemlíthetted volna példaként mondjuk Németországot ahol csak néhány ezer ember ül börtönben a politikai véleménye miatt, vagy simán tönkremegy a karriered ha egy kicsivel jobbra állsz Lenintől és ennek nyilvánosság előtt is hangot adsz, de a chemnitzi események utáni hírek is szívmelengetőek lehetnek egy nagybetűs demokratának. Gondolom emlékszel rá, a tartomány vezetősége arra biztatta a lakosságot hogy a tiltakozásokon résztvevő embereket nyomják fel a rendőrségen.
  Úgy tűnik azért a stasi szelleme még kísért arrafelé.
   
  fip7, vata, gergo55 and 3 others like this.
 17. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  20! Húsz év is elég lesz a legtöbbnek! Németeknek, Svédországnak, angoloknak tuti!
   
 18. milagro

  milagro Well-Known Member

 19. Irsai Olivér

  Irsai Olivér Well-Known Member


  Csak hogy a valóság is ide legyen rögzítve.

  A soproni népszavazás a Nyugat-Magyarországi felkelés miatt lett megtartva (nem jófejségbôl), a Velencei jegyzôkönyv alapján. 3 faluban és Sopronban (72%) a Magyarországhoz tartozásra szavaztak, (az osztrák parasztok meg) az 5 Sopron környéki faluban Ausztriára (pl Balf). Ezt egyben számolták, így ez a terület vissza lett végül csatolva. Ezt követôen a felkelések kiújulása miatt volt még 13 faluban népszavazás (10 maradt Magyarországon, 3 Ausztriába került), meg Kerca / Szomorócon kiebrudalták a megszállókat (de ez csak lazán kapcsolódik).

  Az összes többi településen _semmilyen_ népszavazás nem volt (sem a Lajtabánságban, sem másutt).
   
 20. boki

  boki Well-Known Member

  Megalakult az új kormány.

   
  fip7 likes this.

Ezen oldal megosztása