1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Oroszországgal kapcsolatos off-topik

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - boki által indítva @ 2013. január 28..

 1. ladagrant

  ladagrant Active Member

  Csak hogy szemléltessem a szankciók hatását, akkor képzeld el hogy minden médiában felmerülő orosz szuperhordozó vagy tank vázlat mögött ott van Barack Obama aki egy marha nagy piros filccel áthúzza a beterjesztett projectet. Vagy ott van Donald Trump aki minden 2. orosz államkötvényt megfog és gondosan belehelyez az iratmegsemmisítőbe amikből színes kis konfettik lesznek.
   
 2. megazez

  megazez Well-Known Member

  Tudom-tudom, pénteken összeomlik az orosz gazdaság :) A kubai-lófej-nyugati integráció... amiről álmodozol remélem vicc, mert ha komolyan gondolod akkor a szaksziknak meg kellene gondolnia kiket engednek a fiók közelébe kommentelni.
   
  sidewinder12 and zsolti like this.
 3. nyugger

  nyugger Well-Known Member

  Lófasz van itt kérem nem lófej, de ugyanúgy az ukránok kapták
   
 4. notaricon

  notaricon Well-Known Member

  Tükröt otthon milyen gyakran takarítod? Ne legyenek illúzióim, ugye?
   
  zsolti and ghostrider like this.
 5. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Hogy kinek fájnak leginkább a szankciók azt onnan lehet tudni, hogy kik panaszkodnak leginkább a szankciókra. :cool:

  Szerencsére nekünk nem fáj, mert mi amúgy sem adtunk volna az oroszoknak se fegyvert, se hitelt, se olajtechnológiát. Mi egyébként sem számítunk, ha mi egyoldalúan kilépnénk a szankcióból akkor se történne semmi, ez nem a mi játszmánk.

  Oroszországnak azért lenne jó megszabadulni Putyintól, mert az utódja talán fel tudná fogni, hogy az lenne a legjobb ha véget érne a háború és a szankció is.
   
  ladagrant likes this.
 6. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Lehet itt Lisszabontól Vlagyivosztokig tartó kereskedelmi övezetről ábrándozni, de ahhoz elkerülhetetlen a vámhatárok kérdése, ahhoz meg tudnunk kell hol húzódik Oroszország határa.
   
  ladagrant likes this.
 7. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Huhh, ki a kozos ellenségunk a törökökkel?
   
 8. cinikus

  cinikus Well-Known Member

  Ez az egyik kérdés, a másik meg az, hogy ki az a barom, aki meg akar dögleni csak azért, mert a törökök elmérték a farkukat?
   
  tonyo, fip7, sidewinder12 and 2 others like this.
 9. KoviUbi

  KoviUbi Well-Known Member

  Illene a 4. népszavazás után végre elismerni, hogy a Krím nem Ukrajna része.Például.Persze nem mindegyik szólt arról, hogy a Krím kié legyen hivatalosan, de a háttérben pontosan erről volt szó.
  De beszélhetünk arról is, hogy Kelet-Ukrajnában a nyíltan Oroszország-párti jelölt kapta a legtöbb voksot tavaly.Főleg Donyeck és Luhanszk megyécskékben, már ami még ukrán kézen van ezekből.Ezek után 5 éve hallgatjuk, hogy csak Oroszország áll a konfliktus mögött és csak rajtuk múlik a végeredmény és a helyiek amúgy odáig meg vissza lennének Kijevért.Mintha nem élne ezeken a területeken több millió ember akiknek egyértelmű véleményük van.Csak ugye nyugaton ezek nem létező vélemények, mert nem illenek a nagy tervbe, hogy mindent be kell integrálni az EU-ba.
  Elmész te fenébe!
  Koszovóban feltűnt a nyugatiaknak, hogy van egy eltérő vélemény mert véletlenül EU-integrációsok.A Krímen nem tűnik fel, mert beleköpnek a levesbe.Kelet-Ukrajnában úgyszintén nem tűnik fel nekik.

  Határokat akarsz?Akkor tessék leülni az oroszokkal arról, hogy amit a Szovjetunió szétesésekor elszúrtak, azt helyrehozzák.Fájni fog sok országnak (még talán az oroszoknak is=>Karélia), de enélkül te a büdös életben nem fogsz olyan határokat látni, amik tényleg évtizedekre, évszázadokra fix alapot adhatnának.Mi is érintettek vagyunk az elszúrt határokban Trianon miatt.
   
  tonyo, fip7, sidewinder12 and 2 others like this.
 10. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Hogy itt mekkora arc van...
   
 11. ladagrant

  ladagrant Active Member

  Ott a pont, Putyin menesztese egy Marshall segellyel erne fel az orosz gazdasag es a joravalo orosz nep szamara. A kalandorpolitika megbukott, a Kreml hejai tompa karddal hadonasznak.
   
  formosa1 likes this.
 12. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  :D Menjetek már reklámszövegírónak vagy költőnek bmg.
   
  tonyo, fip7, Kurfürst and 6 others like this.
 13. boki

  boki Well-Known Member

  cinikus likes this.
 14. koppany

  koppany Well-Known Member

  Az azért már elég durva, hogy saját magadnak helyeselsz.
   
  tonyo, fip7, sidewinder12 and 7 others like this.
 15. svajcibeka

  svajcibeka Well-Known Member

  Ráadásul ékezet nélkül :D:rolleyes:
  :hadonaszos:
   
  sidewinder12 likes this.
 16. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Mondtam már, hogy ezek "céges" accok. Látszik a sílusból éppen ki használja. :p
   
  tonyo, fip7, zeal and 6 others like this.
 17. emel

  emel Well-Known Member

  Akkor miért kell becsinálni, meg fenyegetésként hivatkozni egy tompa kardra és csapatokkal felvonulni az orosz határhoz?!!
   
  tonyo, fip7, sidewinder12 and 7 others like this.
 18. KoviUbi

  KoviUbi Well-Known Member

  Klasszikus sz*rkavaró módszer a nép jólelkűségére alapozni az érveidet.Ez olyan, mint amikor a ballibek kimennek tüntetni és elkezdik skandálni a "magyar rendőr velünk van" szöveget, mintha még 2006 lenne és reménykednek, hogy így majd nem kapnak a gumibottal.

  Ahogyan az összes magyar örülne annak, ha visszakapnánk akár csak egy falut, úgy örül az orosz nép a Krímnek Szocsitól Murmanszkig, Szentpétervártól Vlagyivosztokig.Hidd el, egy nacionalista nemzetnek nacionalista vezető kell, nem egy Merkel.Az orosz márpedig nacionalista nép, amivel nincs baj.Sőt, ez az egyik legnagyobb oka annak, hogy nem hullottak ezer darabra a SZU-val együtt.Merthogy akkor minden lenne ott csak stabilitás nem, az is fix.Ja, és ugye egy atomhatalomról beszélünk, ami nem hullhat szét érthető okokból.Putyin ellen érvelni az orosz gazdaságra hivatkozva meg azért hülyeség, mert elérhetők az adatok: azóta létezik egyáltalán orosz gazdaság, hogy Putyin és sleppje vezeti az országot.Lopnak?Persze, hogy lopnak, de hol nem lopnak?Még a dánoknál, svédeknél, finneknél is lopnak, pedig ezeken a helyeken nem van korrupció, hiszen megírta a transzparenszi.Ahogyan megírta azt is, hogy Ukrajnában jóval nagyobb ma, mint a forradalmaskodáskor volt, pedig már "nem is putyin pincsijei", hanem az EU felé megállíthatatlanul törtető kultúrnép. 4 év múlva lesz 10 éve, hogy behülyítettétek szegényeket és csak buknak és buknak rajta.
   
  tonyo, fip7, sidewinder12 and 3 others like this.
 19. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member

  Ezerszer megfogadtam, hogy nem fogok Ladagrant agymenéséhez asszisztálni. Nem bírom ki...... :)
  Miből gondolod, hogy Putyin menesztése jó lenne az orosz népnek? Melyik a jóravaló orosz nép?
  Sokkal valószínűbb, az orosz viszonyokat ismerve, hogy ha Putyint menesztenék, a "demokrácia" kb. öt percig tartana.
  1. az oligarchák kvázi háborúja a hatalomért és a pénzért.
  2. a nemzetközi támogatásokat kapó oligarchák harca, lásd mint fent...
  3. a kommunisták támogatottsága, némi birodalmi nosztalgiával.
  4. a tízezer féle "demokratikus" tömörülés harca egymás ellen, demokatikusan, tehát géppisztollyal.
  5. stb.
  6. a káoszból előbb-utóbb kiemelkedne egy vezető, aki hasonlóan kormányozna, mint a Putyin-Medvegyev páros.
  7. NINCS olyan orosz ember, aki azt mondaná, hogy a Krím ukrán.
  8. Szedj valami enyhébbet, mert rossz vége lesz... :)
   
  tonyo, KoviUbi, fip7 and 5 others like this.
 20. cinikus

  cinikus Well-Known Member

  Mindenben egyetértünk, ezt kivéve. Sokkal valószínűbb ugyanis, hogy ez a vezető inkább Sztálinra hajazna egy, a Putyin-kormányzat bukása után kialakuló káoszt követően, ami persze messze nem csak ehhez a problémához vezetne, lenne ott ennél nagyobb baj is. (Ez több millió halottat jelentene konkrétan, valamint közvetlen veszélyt az egész bolygóra.)

  Nem állítom, hogy az amúgy agyhalott és egyben netto rasszista (avagy oroszgyűlölő, egykutya) ladagrant-ulippo-dinamo-stb NATO-s bérkommentelők Oroszországgal kapcsolatos hülyeségeinek helyenként nincs némi igazságtartalma, azonban az totál nyilvánvaló, hogy alapvetően úgy szólnak hozzá az Oroszországgal kapcsolatos témákhoz, hogy fogalmuk sincs, miről pofáznak, másrészt meg "csak" azt az "apróságot" hagyják ki a számításból, hogy az orosz elnöknek nem más országok politikai-gazdasági-biztonsági érdekeit kell figyelembe vennie, hanem Oroszország és polgárainak érdekeit, a többiekére max. tekintettel lehet, ha van miért. Ennek ellenére az orosz diplomácia jelenleg fényévekkel veri színvonalban és korrektségben az összes többit. Szvsz. Putyinnal baromi nagy mákja van a nyugatnak, mert félő, hogy bármilyen más (valóban orosz) elnök már régen odab*szott volna a helyében, aminek nyilvánvalóan nem lenne jó vége senki számára. Másként úgy is mondhatnám, hogy Putyin szvsz. "puhap*cs", de ez mindenki másnak (így nekünk, magyaroknak is) kifejezetten jó. Ha ebbe időnként belehal egy-két újságíró vagy ún. "ellenzéki" Oroszországban, az az amerikai terminológia szerint is csak collateral damage: sajnálatos, de semmi jelentősége.

  (Bár nem vagyok nacionalista, de ulippot és bandáját még én sem vagyok hajlandó semmiféle körülmények között magyarnak tekinteni, mert "Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." by Tamási Áron Jobban belegondolva embernek sem. :D)
   
  tonyo, KoviUbi, fip7 and 5 others like this.

Ezen oldal megosztása