1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Páncéltörő rakéták, gránátok

Diskurzus a(z) 'Gyalogsági fegyverek és felszerelések' témában - boki által indítva @ 2013. május 26..

 1. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Passz.Nem értek a rádióelektronikához.Ha anno a Slika és az Osza ellen jó lett volna,ma a Tunguzka és a Tor ellen nem?Ennyi az én laikus felvetésem,és elfogadom,ha nem.Plusz fejvakarás
   
 2. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  HMZ. Mire indítod a Sidearmot régen leszed mindkettő. A Tung. és Tor rakétája M2 feletti átlaggal rohan heli felé, az AGM-122 égésvégije nem lenne M1.5 sem.

  Ráadásul, ha dm-es az RPK, akkor azok ellen még hatástalan is lehet a cucc. Optikai célkövetés van minden rendszeren opcióként és csak rakéta indítás után sőt, adott esetben lehet, hogy csak végfázisban világít meg a Tor, ha már a Kub-M3 is képes volt "LoAL"-ra. Nincs esélyed használni az AGM-122-őt, legfeljebb egy haverod durranthat oda a te halálod után, már ha addig nem kapcsol le egyik SAM...

  Ez is mind kijön a HTÖ-ben levő dolgoból. Tessék már olvasni és értelmezni. Egész egyszerűen nem értem, hogy miért kell folyamatosan magyaráznom ami le van írva, csak meg kéne érteni.

  Gondoltam leesik az embereknek ez Úgy látszik tévedtem.
   
 3. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Elolvastam.És a HTÖ olvasása adta a lökést a forumra való belépésre.De már akkor irtam,hogy a rádióelektronikai finomságok nekem kinaiul van.A harcászati részt értem.Attol függően tartom érvényesnek,hogy a Tor/Tunguzka jellegű rendszerek radarjai ellen lehet e az AIM9 méretében passiv keresőfejet késziteni.Ha nem,ejtve az ügy,mint a telefonkagyló.Ha viszont lehet.....A Kobra ugyangy használhatja a felbukkanó harcmodort a csapatlégvédelem ellen is.Eleve a SHORAD-ok miatt lett kidolgozva.És a Tunguzka kénytelen bekapcsolni a keresőradarját,ha akár REH, akár mert kilótték a nagyobb radarokat,nem kap az AVR kapcsolaton légi helyzetképet/céladatokat.Olyankor jol jöhet egy ilyen kis helifedélzeti lokátorromboló.A megvalósitási lehetőség már mérnöki asztal.katona előadja,hogy mit szeretne,a mérnök meg visszaszol
  -Persze Joe.Várj még pár száz évet,és csillagrombolót is csinálunk neked.....
   
 4. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Azért van lebutítva középiskolás vagy kb. egyetem 1/2 félév szintre. Én is gépész vagyok, csak amennyit tanultam rendszertechnika és szabályozástechnikán az elég sok mindenre elég, meg a matek is.

  Milliméteres radar ellen egészen biztosan. A dm-es ellen az érzékenysége lehet, hogy olyan pocsék, hogy a rakéta HMZ-vel összevethető.

  Négy évet sem volt hadredben. A kivonása kb. a Tor-M1 és 2K22M változat elkészültének idejére tehető. Egy próba volt, semmi több.

  Sok itt a "ha". Még akkor sem kell, mert ha már dolgozik a helikopter és utána durrantanak oda, akkor sem kell SzoC. Persze akkor már okozhatott veszteséget, de a túlélőképességével és a gyors rakéta ellen semmit sem tud tenni a Sidearm. HMZ és sebesség terén picsafüst, még az Osza ellen is elég vékony. A Tor-M1 és Tung ellen esélytelen.

  Minden fegyvernél mindig tessék az evolúcióra gondolni első körben. A két hosszú komment ezt foglalja össze. Talán még egy rövid cikket is megérne, hogy a főoldalon legyen.
   
 5. dudi

  dudi Well-Known Member

  Úgy meg még "efektívebb" ha ott van egy század Apache de egyszerre csak egy rakéta van úton mert egy JTAC an aki célravezesse...
   
 6. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Meg Kiowa...
  Szerintem kiszámolták.
  Meg aztán ez a fedezékből való tüzelésnek úgy igazán addig van értelme míg ki nem iktatják a csapatlégvédelmet.
   
  molnibalage likes this.
 7. dudi

  dudi Well-Known Member

  Nem IR vagy radaros rakétákról beszélünk mert azokat nem kell célravezetni.Ne keverd a szezont a fazonnal.
   
 8. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Egész egyszerűen nem értem mit vergődsz. Kijelentetted, hogy ökörség a buddy lasing, amikor nem igaz. Erre én közöltem, hogy mire jó. Esetleg a falklandi példa is eszedbe juthatna, bár ott nem a gép védelme volt a lényeg, de a Harrier a hegy MÖGÜL loftingolta a bombát és a földről megvilágította a célt a JTAC, amit elcsapott a bomba. A Harrierre nem tudott volna semmi sem indítani, mert nem volt rálátás.

  Te meg most azon rugózol, hogy egy egész század heli megy oda, ahol egy JTAC van? Mi van? Egy harci heli század az kb. hadosztály erejű erőt támogat. Ezzel te azt mondod implicite, hogy 1 db JTAC van 1 db dandár / ho-nak.

  Dudi, eljön valaha az az idő, hogy gondolkozni kezdesz? De tényleg. Már 7 éve várom.
   
 9. dudi

  dudi Well-Known Member

  Nem azt mondtam,hogy általában nincs értelme a külső célravezetésnek hanem azt, hogy a harci helikoptereknél mert mindig több helikopter lesz mint JTAC azaz a helikoptereid gy része semmit nem fog csinálni.Ezen kívül nem tudom milyen világban éltek,hogy szerintetek egy JTAC harc közben jobban lárát a célokra mint egy helikopter.
   
 10. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Oké.Ha nem megy,hát nem megy.Majd kilőjük az új rádiós nagyobb hatótávú Spike rakétákkal azokat a nyavajás okvetetlenkedő SHORADokt!:hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos::)
  Ezért jobbak az orosz vezetősugaras rakétáknál.De célfelderités és kijelölés azért nekik is kell
   
 11. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Nem figyelsz.Ma ott tartanak az élvonalban,hogy a sima Merkava IV mbt képes céladatokat átjátszani a mésik Merkavának,ami LAHAT rakétát indit-vagy a heliknek,tüzérségnek,légierőnek.Ez a korszerű hálózatos hadviselés-nameg jóféle hirrendszer
   
 12. dudi

  dudi Well-Known Member

  Az IR és radarosoknak is kell csak a JTAC egyikre sem képes.Max annyit tud segíteni, hogy hol keresse a célpontokat a helikopter.
  Az IR és radaros ATGM-ek használatához ott a halom érzékelő a helikopteren.
   
 13. dudi

  dudi Well-Known Member

  Nem érted a problémát.Ha van egy JTAC-ed az csak egy rakétát képes irányítani tehát nagyon limitált a célleküzdési sebességed.Hiába van ott egy Apache géppár ha az egy JTAC miatt csak az egyik lőhet egyszerre.
   
 14. Roni

  Roni Well-Known Member

 15. Roni

  Roni Well-Known Member

  Hát szerintem követik a hordozhatós változatot nem ezt az állványos izét
   
 16. Lator

  Lator Well-Known Member

  A kezdet
   
  Luthero likes this.
 17. Lator

  Lator Well-Known Member

  A Török OMTAS ról még nem is hallottam eddig
   
 18. Luthero

  Luthero Well-Known Member

Ezen oldal megosztása