1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Patria AMV, KTO Rosomak, SKOV Svarun

Diskurzus a(z) 'Páncélozott harc- és szállítójárművek' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 6..

 1. krisss

  krisss Well-Known Member

  Mert ez a típuscsalád topikja?
   
  Ocses, dudi and Chima3ra like this.
 2. Realista

  Realista Member

  Ez a Topik neve! Patria AMV, KTO Rosomak, SKOV Svarun
  Nem Lynx,nem APC,nem IFV se nem más...
  Ehhez szóltam hozzá.
   
 3. krisss

  krisss Well-Known Member

  A típus neve Patria amv (levédetett brand) a szerepkör pedig kialakítastól függően az APC-től a páncélozott vezetési pontig akármi lehet. De ugyan ezt tudja legtöbb moderm tervezésű harcjármű is ami modularis kialakítást kapott.
   
  Chima3ra and Wilson like this.
 4. Realista

  Realista Member

  Ezt írtad ! : " Ezzel az a baj, hogy a Lynxek mellé nem rakhatod, mert más, alacsonyabb a mobilitása, a logisztikája, a jó megoldás az, ha a LYNX alapjármű mellett a spec feladatok mindegyikét a szintén moduláris Lynxxel oldod meg.
  Alacsonyabb védettségű alapjármű mellé meg azért nem rakod, mert nem indokolja semmi, hogy egy egységen belül csak a spec."
  Akkor most te a fel ütött témát hogyan akarod tovább vinni? Nem én forszíroztam ezt a verziót,csak hozzászoltam. Akkor ha egyáltalán te látsz valami szerepkört a Patria vagy Rosomak-nak,akkor mi lenne az? Mert valamiért csak feldobtál a témát a szerkesztők! Nem vitatkozok,csak kérdezem...!
   
 5. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Drága tudásfelesleggel élő barátom!
  Osztd meg velünk a nézeteidet arról, hogy a fejedből most kipattant NEMO tornyos Patria AMV- t milyen ellenség ellen használnád legszívesebben, és kik kezelnék, valamint milyen alegységek kötelékében!
  Isszuk szavaidat!
   
  anonim999 and Chima3ra like this.
 6. Tegin

  Tegin Well-Known Member

  Ez konkrétan annak a hozzászólásomnak az első bekezdése, amiből idéztél...
   
 7. Chima3ra

  Chima3ra Active Member

   
 8. Chima3ra

  Chima3ra Active Member


  Kérlek akkor írd már le hogy a te felfogásod szerint mit is jelent az AMV! Illetve,hogy mi is az IFV illetve APC szerepkör végül pedig a Nemo önjáró aknavetőt mekkora darabszámban és mire használnád. Köszönöm!;)
   
  pöcshuszár likes this.
 9. Realista

  Realista Member

  Na,ámen! Akkor minden rendben. Én meg annyit írtam itt a témában amibe belekötöttek hogy Nemo tornyot is rakjunk pár darabra.. Mi a gond,szerintem semmi. Csak sokak elkeveredtek itt a témában alaposan.
   
 10. Realista

  Realista Member

  az APC magyar megfelelője a páncélozott csapat szállító, vagy elterjedtebb nevén PSZH, azaz páncélozott szállító harcjármű, illetve az IFV magyar megfelelője a gyalogsági harcjármű GYHJ.
  Az AMV-t már korábban itt tisztáztam. A Nemo egy nagyon sokoldalú torony rendszer. Nem csak aknavetőként szolgálhat. Darabszámban meg soha nem nyitottam vitát. Ennyi.. Én szigorúan a tényekhez ragaszkodom.
   
 11. Chima3ra

  Chima3ra Active Member

  Nem,nem tisztáztad,és itt megint nem írsz semmi konkrétumot. Az AMV a jármű neve,amit pedig jelent,az igaz a Lynx-re,Boxer-re és sok egyéb járműre is. Szóval várom a válaszodat továbbra is...
   
 12. krisss

  krisss Well-Known Member

  A nemo konkrétan egy önjáró 120 mm-es aknavető modul ami több féle járműre os szerelhető (hajóra szerelték eddig) úgy lett kialakítva, hogy szükség esetén képes közvetett tűzkiváltásra is, de alapvetően ez egy aknavető. Páncélozatlan cépontok ellen korlátozottan alkalmas, viszont páncélozott célpontokat nem tud leküzdeni. Nagy hátránya hogy kegyetlen drága.
   
  Ocses, pöcshuszár and Chima3ra like this.
 13. Realista

  Realista Member

  Hogy mit tud leküzdeni az csak lőszerkérdése. A fejlesztő sem hülye. Egész biztos hogy egy egész arzenált árul hozzá.
   
 14. krisss

  krisss Well-Known Member

  Egy aknavető gránátnak megvannak a korlátai az alscsony sebességéből adódóan. A kumulatív verziók is a járművek tetején keresztül szoktak beköszönni mivel ez általában lefelé esik. Ezért van különbség a közvetlen és a közvetett tűztámogatás közt. Hk ágyúval is tudsz közvetettet lőni csak nem az igazi egy olyan eszközhöz képest amit direktben erre találtak ki.
   
  Ocses and Chima3ra like this.
 15. Realista

  Realista Member

  Sok az átfedés. De az AMV alapvetően nem egy olyan konfiguráció amely deszant szállítására van kihegyezve. Arra az IFV és az APC a legalkalmasabb.
   
 16. krisss

  krisss Well-Known Member

  Uhh, ember.... A járműcsalád neve Patria Armored modular vehicle ennek vannak ifv, apc, sebesültszállító etc. Verziói, de attól még az összes patria amv.
   
  Ocses, alfa74, Chima3ra and 1 other person like this.
 17. imike

  imike Well-Known Member

  Ami azt illeti én is szeretem a NEMO tornyot, a Finnek még a Watercat M12-es (landing craft) hajóikra is tettek (mondjuk pár Watercat M12-t is el tudnék képzelni akár a Dunán, akár a Tiszán).

  Szóval szerintem is jó lenne ha minden századnak lenne egy-egy NEMO tornyos járműve, ez eléggé megnövelné a századok csapásmérő erejét.
   
  Realista likes this.
 18. krisss

  krisss Well-Known Member

  Inkább egy üteg zászlóaljtüzérségnek.
   
  Ocses, alfa74, Chima3ra and 2 others like this.
 19. Chima3ra

  Chima3ra Active Member

  Ezt nem akarja megérteni... Az AMV-t egyértelműen egy kategóriának fogja fel,mint az APC vagy az IFV...o_O
   
 20. Realista

  Realista Member

  NEM!!!
  A neve Patria!
  És van IFV,APC,és AMV verzió... Maradjunk ennyiben!
   

Ezen oldal megosztása