1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Patria AMV, KTO Rosomak, SKOV Svarun

Diskurzus a(z) 'Páncélozott harc- és szállítójárművek' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 6..

 1. Masztiff

  Masztiff Well-Known Member

 2. Luthero

  Luthero Well-Known Member

 3. comandante

  comandante Well-Known Member

  A süketelést itt is nyomják ezerrel. Látszik szemmel láthatólag küzd a teherrel, a súlypont magasban, terepjáró képesség 0. Még hogy a védelem jó, a toronypáncél nulla lehet, a búvónyílás előtt nincs 1/2 m. Hiába a marketing.
   
 4. kopoltyu

  kopoltyu Active Member

  kerekes csoda nagy agyuval ,mit vartal? csoro ember hk-ja :) ,kieg pancelzatot radobjak akkor kibirja a 30mm-est (talan) es elkocog a folduton nem egy lanctalpas hk cserebe harmad annyiba kerul.
   
 5. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Lengyel Rosomak (Patria) 120 mm automata aknavetővel. Megj: szép kulturált gyár :) Ilyen Rosit :) szívesen látnék itthon is.
   
  kamm likes this.
 6. blogen

  blogen Well-Known Member

  A legjobb koncepciójú önjáró aknavető jelenleg az Advanced Mortar System AMOS:


  Én ezt támogatnám a nehéz és közepes dandárnál a lánctalpas és 8x8-as járművekre telepítve mint zászlóaljtüzérség.
   
  kamm and svajcibeka like this.
 7. Centurio

  Centurio Well-Known Member

  Nagyon betegül néz ki a dupla csövű.:hadonaszos:
  Tetszik.:p
   
  therob and svajcibeka like this.
 8. kamm

  kamm Well-Known Member

 9. arcas

  arcas Well-Known Member

  Gyermekkorom nagy kedvence a Dune II-ből, a dupla csövű halálosztó - Devastator:
  [​IMG]
   
 10. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 11. wolfram

  wolfram Well-Known Member

 12. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Észtország csatlakozik Finnországhoz és Lettországhoz a Patria 6x6 páncélozott jármű fejlesztési programjára
  https://www.armyrecognition.com/apr...nt_program_of_patria_6x6_armored_vehicle.html

  Hagy kívánnivalót maga után a giigle, de sztem a lényeg érthető.

  Észtország úgy döntött, hogy csatlakozik a fenntartható mobilitás fokozására szolgáló finn és lett járműfejlesztési programhoz, amelyhez a Patria szállítja a 6x6 járműplatformot. Az országok most közös műszaki megállapodásról írtak alá. A közös fejlesztési program célja a páncélozott kerekes járművek rendszere.

  "Észtország csatlakozása a fejlesztési programhoz nagyszerű hír, és természetesen reméljük, hogy a Patria 6x6 sorozatgyártásban is megjelenik. Ez azt jelenti, hogy a részt vevő országoknak nagyon költséghatékony megoldásra van szükségük, amely bizonyosan érdekes más országok számára is, amelyek a hadsereg fejlesztése iránt érdeklődnek. Noha a jelenlegi helyzet a corona-járvány miatt rendkívüli, fontos, hogy ez a program a tervek szerint folyjon. Felépítjük az ellátás biztonságát és felállítunk egy együttműködési modellt a válsághelyzetekre való felkészüléshez a helyi ipar "- mondta Jussi Järvinen, a Patria Land üzleti egységének elnöke.

  A program Finnország és Lettország kölcsönös egyetértésével más országok számára is nyitott. Amennyiben a fejlesztés a jövőben tényleges járműrendszer-beszerzésekhez vezet, a közös rendszer mindkét országban javítja a seregek mobilitását, költséghatékonyságát, interoperabilitását és ellátásbiztonságát.

  A Patria a 6x6-os járművet az Eurosatory rendezvényen indította el 2018-ban. A Patria 6x6 jármű egyesíti a Patria XA és AMV járművek legjobb tulajdonságait . Egyszerűsített, megbízható és úgy van kialakítva, hogy megfeleljen a vevők legmagasabb igényeinek. Korszerű terepmobilitását a hatékony hajtómű és a Patria AMV járműről ismert független felfüggesztés garantálja. A tágas kabin és a jól definiált funkciók miatt könnyű vezetni és a felhasználói képzés egyszerű. A megbízhatóságot a járműben használt sokféle kereskedelmi alkatrész hangsúlyozza. A kereskedelmi alkatrészek, a hosszú élettartam és az egyszerű karbantartás rendkívül költséghatékonyak. A járműplatformot ebben a fejlesztési programban fejlesztik ki, az országok igényei szerint.

  A Patria Land üzleti egységének kulcsterületei a páncélozott kerekes járművek, a habarcsrendszerek és a kapcsolódó életciklus-támogató szolgáltatások. Az üzleti egység 230 embert foglalkoztat Hämeenlinna-ban és Tamperében.
   
  kamm and krisss like this.
 13. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Akkor most mi a csipa van?
  Április 2.
  Észtország egyedül akar páncélozott járművet építeni
  Április 6.
  Aztán mégis a Patriához csatlakoztak.
  Jobban elolvasva a cikket, a Milrem az utolsó pillanatban ki akarta énekelni a sajtot a Patria szájából?
   
 14. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Vagy lesz egy mix????
  Az Észt Védelmi Ipar Szövetség szerint kétféle módon lehet elkészíteni a járműveket Észtországban. Az első lehetőség az, hogy engedélyt szerezzen a Patria Finland-től a járművek észtországi összeállításához és a szükséges módosítások megtervezéséhez. Ha ez a megoldás túl drága, akkor a helyi konzorcium készen áll egy teljesen új jármű kidolgozására, Észtország igényei alapján.
   
 15. tacticool

  tacticool Well-Known Member

  Úgy néz ki, igen. Az elsőt ugye a Milrem és a többi észt védelmi ipari cég szerette volna elérni. Hogy kicsit jobban tetézze a dolgot, a Milrem amúgy a Patria tulajdonában áll, úgyhogy itt valami trónok harca szintű árulás van. :D

  A Milrem észt katonai járművek javításával foglalkozik, mint többek között a Patria Pasi. Ezért is hasonlít megszólalásig az ajánlatuk az előbbire és az új Patria 6x6-ra. Még van nekik a THeMIS UGV mint saját fejlesztés. Kicsit ilyen merjünk nagyot álmodni dolog ez...
   
 16. Terminator

  Terminator Well-Known Member


  https://honvedelem.hu/hatter/kozos-jarmufejlesztes/


  A te fordítás kicsit részletesebbre sikerült :)
   
 17. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Hm..... Szoktak megjelenni a honvedelem hun csak úgy minket nem érintő hírek katonai együttműködésekről, fejlesztésekről?
   
 18. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Persze. A honvedelem.hu tartalomgyártóinak fogalmuk sincs arról, hogy mi hogy lesz.
   
 19. LMzek 2.0

  LMzek 2.0 Well-Known Member  Jogos kérdés. Ha beszáll a V4 (vagy akár V3: -Lengyelország), az már eléri a kritikus tömeget, hogy megéri belekezdeni.
   
 20. krisss

  krisss Well-Known Member

  Szoktak, igazából a honvédelem.hu részben úgy műküdik mint pl az armyrecognition.com vagyis nemzetközi híreket is jelent. Igaz szarul fordítva meg hetekkel elkésve, csak hogy valami tartalmat tudjanak még pluszban generálni.
   
  pöcshuszár likes this.

Ezen oldal megosztása