Pilóta nélküli légi járművek (UAV/UCAV) elleni védekezés

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
25 802
63 480
113
Törökországban befejeződött az ALKA irányított lézer rendszer tesztelésének következő szakasza.


Ezt a törökországi védelmi ipari igazgatóság vezetője, Ismail Demir jelentette be Twitterén .


" Az ALKA irányított energiájú fegyverrendszer tesztelésének újabb szakaszát hagytuk magunk mögött, amely fontos helyet foglal majd el lézeres és elektromágneses programunkban, amelyen kevés ország dolgozik " - írta.

A tesztekről egy videót is közzétettek.A felvételen a földön elhelyezett célpontok és a drónok repülés közbeni megsemmisítése látható.

Az ALKA a Roketsan egy olyan rendszere , amely lehetőséget biztosít az egyes mini/mikro drónok elleni küzdelemre, amelyek különféle rakományokat (kamerák, robbanóanyagok stb.) képesek szállítani. Lehetővé teszi továbbá a drón rajok elpusztítását az ilyen rendszer által védett objektumtól biztonságos távolságban.

A drón megsemmisülésének pillanata az ALKA rendszer segítségével Egy képkocka a videóból
A drón megsemmisülésének pillanata az ALKA rendszer segítségével Egy képkocka a videóból

Az irányított lézerrel ellátott komplexum egy olyan rendszer, amely három lépcsőben nyújt védelmet a dróntámadások ellen.

Kezdetben radar segítségével azonosítják azokat a drónokat, amelyek veszélyt jelenthetnek. Ezután automatikusan követi a rendszer.

ALKA rendszerkomplexum Képkocka a videóból
Az ALKA rendszer komplexuma kép a videóból

Ha a légi objektum veszélyes, a komplexum rádióelektronikus interferenciát alkalmaz, ami befolyásolja a navigációs rendszer jeleit.

Az utolsó szakaszban az ALKA 2,5 kilowattos lézersugarával semmisítheti meg az objektumot.

A repülőgépek hatékony észlelési és követési hatótávolsága radarcsatorna segítségével 4000 m távolságig, irányított EW eszköz használata 1000 m, lézer segítségével pedig 500 m távolságban semmisítik meg az UAV-kat. .

ALKA rendszer Képkocka videóból
ALKA rendszer Képkocka videóból

A rendszer képes nyomon követni és megsemmisíteni a legfeljebb 150 km/h sebességgel mozgó légi objektumokat. Több cél egyidejű követése is biztosított.

A komplexum a nap bármely szakában használható. 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
15 222
14 176
113
Új kínai cucc
A marketing flyer for an anti-drone system. The X-band radar mounted on the forward mast can detect and track small targets (RCS = 0.01m2) at >8km and larger targets (RCS = 5m2) at >35km. Mounted immediately below the X-band radar are a set of passive ESM sensors that can track up to 30 targets at >15km to >60km, depending on target size. The rear mounted emitter can interfere with drone control signals operating in 300MHz to 18GHz, with an effective radiated power of ≥20kw and a range of >15km to >35km. There is also an electro-optical tracking system (coplanar with the emitter) that tracks targets both in visible and infrared spectrums. The system is highly intelligent and can operate with human-in-the-loop or completely autonomously (i.e. automatically detects, tracks, and engages targets, all without operator supervision).
52640241062_12f07bec72_k.jpg
 
 • Tetszik
Reactions: Hortator

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 169
9 315
113
Már sokadszorra bizonyosodik be Ukrajnában hogy egy egyszerű drótháló is védelmet nyújt a kamikaze drónok ellen.

Ezt az elmeroggyant propagandát elhinni és még megosztani, egy dróndarabot odatettünk a hálóhó működik fotózd mehet a cnn-nek

 
 • Tetszik
Reactions: fip7 and Pogány

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
11 156
20 392
113
Ezt az elmeroggyant propagandát elhinni és még megosztani, nem semmi.

semmi propaganda nincs ebben: néha kivédi háló néha nem. Becsapódási szög függvénye illetve hogy mennyire fedi le a járművet. Az általad berakott videóból is szerepelnek benne képek a cikkben, ahol leírják hogy nem mindig működik. Gondolom a cikket már nem olvastad el mielőtt "lepropagandáztad"... :p
 

Vlad

Well-Known Member
2020. november 22.
1 550
5 293
113
Nem a hadsereg akarta megvenni ezeket a rendszereket, valamint a Gitaranokat ?


Az új Ilter, akinek képességei növekednek, megkezdi a "Drónvadászatot"

Az İlter drónérzékelő és -megelőző rendszer új modellje, amely a világ azon kevés termékei közé tartozik, amelyek koordináta-hamisítási funkciójával a változó fenyegetéseknek megfelelően fejlesztettek ki, először került a leltárba.

A Boğaziçi Defense Technologies, amely az elmúlt években intézkedéseket dolgozott ki a drónfenyegetések növekedése ellen, olyan megoldásokat kínál, amelyek autonóm, intelligens, passzív munkát végeznek, és nem károsítják az emberi egészséget az "İlter" nevű termékkel.

A biztonsági erők által 3 évig használt İlter ott szolgált, ahol a török fegyveres erők megvetették a lábukat. Az Iltert olyan országokba exportálták, mint Líbia, Azerbajdzsán, Pakisztán, Indonézia és Irak.

A rendszer passzívan működik. Amikor bármilyen drónt észlel, a frekvenciák keverésével blokkol. İlter képes észlelni az összes autonóm vagy távirányítású drónt radarintegrációval. A hamisítási funkciónak köszönhetően az autonóm repülő járművek nem érhetik el hamis jelzéssel rendeltetési helyüket.

Fatih Aslan, a Boğaziçi Defense Technologies igazgatótanácsának elnöke az AA tudósítójának adott nyilatkozatában elmondta, hogy İlter az elmúlt 3 évben 24/7-ben dolgozott a területen, és hogy eddig egyetlen általa védett települést sem támadtak meg.

Elmagyarázva, hogy folyamatosan fejlesztik az İlter-t a változó fenyegetések ellensúlyozása érdekében, Aslan elmondta, hogy elvégezték az İlter J250 első szállítását, amely ezen erőfeszítések eredményeként jött létre és új képességeket szerzett.

Kijelentve, hogy az İlter J250 modell erősebb kimeneti teljesítménnyel rendelkezik, és megújult technológiájával sokkal több lehetőséget kínál a felhasználó számára, Aslan elmondta, hogy védelmet nyújtanak az új modellben a szabványos ISM frekvenciasávokon kívülről érkező fenyegetések ellen is.

Megjegyezve, hogy befejezték az İlter fejlődő modelljeinek radar- és optikai integrációját, Aslan azt mondta: "Fizikai megsemmisítési módszereket adunk az İlter ellenintézkedéseihez. Gyártásuk befejeződött, és integrációs tanulmányok kezdődtek. Lézerfegyverekkel és 40 milliméteres lőszerrel semlegesíteni tudjuk majd az általunk észlelt drónokat is."

Fatih Aslan, aki kijelentette, hogy az exporttevékenységek intenzíven folytatódtak a termékfejlesztés mellett, azt mondta: "Végül volt egy exportszerződésünk Indonéziával. Szudán már egy ideje szorosan érdeklődött Ilter iránt. Befejeztük a Szudánnal folytatott tárgyalásainkat, és újjal bővítettük exportunkat."

08_Nisan%2F10%20mart%2F03%2FAA-30606077.jpg
 
 • Tetszik
Reactions: bel