Pilóta nélküli MiG-21-es Szíriából

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Janaj

Member
2010. július 22.
56
4
8
Ez most mit jelent? Képes lett volna pilóta nélkül lerepülni egy útvonalat? Vagy ha nem akkor mi ebben a nagy dur? Vegyi cuccot még pontosan sem kell dobni.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 415
16 749
113
Ez a sztori engem leginkább arra a hiteles forrásként kezelt bagdadi taxisofőr esetére emlékeztet Aki az iraki rezsim tömegpusztító fegyvereiről mesélt...  De őszintén, vegyi/biológiai fegyver bevetéséhez nem látom értelmét, egy halom pénzt ölni egy ilyen fejlesztésbe.
 

aerophyl

Member
2011. május 3.
60
0
6
Miért nincs fotó a gépről és az átalakításokról? (az illusztráción egyiptomi 21-es látható)

Nekem is úgy tűnik, hogy szépen apránként felvezetik a beavatkozás "indokait".
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 043
12 970
113
Csak a szokásos hazudozás a mexálás előkészítésére. Pechükre olajat találtak náluk.
 

luperator

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
1 058
1 623
113
Érdekes hír, bár az autonóm csapásmérő képességet és a halálos vegyi fegyverek használatát nem tudom összekapcsolni. A "halálos" kifejezés nekem kicsit fél 7-es Híradó szagú. Másrészt a technológiai háttér kétlem, hogy meg lenne hozzá. De ha ebben bárki is kételkedne, majd odavetik, hogy azért kellett ezt megcsinálniuk, mert egy pilóta sem akart ilyen bevetéseket repülni.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 043
12 970
113
Az autonom nem azt jelenti, hogy nem kell bele pilóta, hanem azt, hogy nem kell hozzá más felszerelés.
 

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
7 012
8 329
113
Van nem halálos vegyifegyver, a könnygáz.

Egyébként a kép megdönthetetlen bizonyíték, hiszen néhány részét narancssárgára festették a gépnek, sőt aljas módon egyiptomi felségjellel látták el, mit nem értetek ezen?
Mondaná akármelyik proli.
 

F1End

Member
2010. július 17.
92
1
6
Lehet, hogy saját házon belüli kísérleti gép volt. Végülis több, mint 100 (valamelyik forrás szerint 200) MiG-21 -ük van még raktáron/állományban. Ha másra nem, arra mindenképp felhasználhatóak lennének, hogy egy ideig lekössék Izrael vagy akár Törökország légvédelmét, hiszen (a direkt erre gyártott UAV -któl eltérően) gyakorlatilag megkülönböztethetetlenek a valódi harci gépektől.

Azt mondjuk továbbra sem tudjuk, hogy milyen mértékben sikerült kivitelezni ezt a tervet.

Mindenesetre, ha valaki össze tudna hozni egy valóban működőképes UCAV szoftvert, akkor azt a MiG-21 -esekre elég célszerű lenne integrálni. Még százával (ezrével?) állnak hadrendben különböző változatai, a románok felújítási költsége alapján pedig valószínűleg ez sem lenne túl drága. Bár a hatótávolsága kicsi, de minden más szempontból jobb a repülési teljesítménye, mint a többi nagy UAV -nek.

Nem egy X-45, de egy ilyen árából 1-2 tucat 21 -es szerintem simán kijöhetne.
 

shornet24

Active Member
2011. július 7.
270
61
28
Kínába is ha minden igaz a régi J-5, J-7 flotta egy része át van alakítva ami arra szolgál hogy túlterhelje a Tajvani légvédelmet igény esetén kamikazét játsszon! Nem rossz elgondolás!

Ez a vegyi fegyveres szarság az meg a szokásos izraeli kamu! Mint ahogy elő van adva, hogy a pakisztáni zsoldosok a jófiú szabadságharcosok Szíriában, akik életüket félredobva küzdenek az elnyomás ellen!  :D:D:D:D
 

doca

Member
2010. szeptember 14.
557
1
16
Ez a drón mese tényleg kamu. Bármilyen harceszközt visszakérhet a tulajdonos kormányzat, max nem kapja vissza.

Fontos kiemelni, hogy ki kezdte ezt a balhét. Egyszer csak háztetőkről le AWM-eztek cirka 100 katonai rendőrt hipsz-hopsz a békés tüntetők.

Szíria volt a leggyengébb láncszem a "gonosz tengelyéből", ezért most ott húzódik a front és nem Iránban vagy Észak-Koreában, esetleg Szudánban. Viszont Szíria nem Líbia. Oroszok fontos partnere és már látható, hogy sokkal többet tettek a kormány megmaradásáért, mint akárkiért eddig(Kína ugyancsak). Nem elfelejteni a kb. hónapja történt 2 orosz "szénszállító" török partok melletti elsüllyedését. Az orosz tengeri gyakorlatok annak is szólnak.
 

oroszos

New Member
2011. augusztus 22.
27
0
1
Mondjuk azt elképzelhetem, hogy mondjuk 2000 m-es magasságba felküldik a gépet és onnan csak egyenesbe tartva berepül Törökországba. Ezzel pedig zavart kelt.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
29 807
56 752
113
http://theaviationist.com/2013/01/05/mig-23-photo/#.UOh966ymo7Q

De szeretnék repülő MiG-23-ast látni és fotózni.
 

Janaj

Member
2010. július 22.
56
4
8
Nem értem. Egy 21-re vegyifegyvert rakni talán még nekünk sem lenne technikai probléma.

UAV-nek hogy alakítod át? Hogy komunikál a "bázissal"? Ahoz műhold kellene.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 043
12 970
113
Engem meg a MiG-23as műszaki állapota érdekelne. Különösen az elektronika. Csodálkoznék,   hogyha a radar működne egyáltalán.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
40 743
57 470
113
Szerintem csak kapott egy szoftvert amivel le tud repülni egy útvonalat magától,nem kell itt semmi extrára gondolni(szerintem leszállni sem tud)