1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

PZL Swidnik W-3 Sokol

Diskurzus a(z) 'Szállító és egyéb vegyes feladatú helikopterek' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 6..

 1. GrGLy

  GrGLy Active Member Szerkesztőségi tag Moderátor

 2. tallking

  tallking New Member

 3. luperator

  luperator Well-Known Member

 4. Panzerfaust

  Panzerfaust Well-Known Member

  <p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Az utolsó Sokol is a Fülöp-szigetekre érkezett
  Nem rossz kis gép.
  m.youtube.com/watch?v=urRwzx8gaII&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DurRwzx8gaII&gl=HU

  A harcias változat is baba.

  m.youtube.com/watch?client=mv-google&hl=hu&gl=HU&rl=yes&v=T4oROdvOPa0&feature=related
   
 5. hajozo

  hajozo Member

  <p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Az utolsó Sokol is a Fülöp-szigetekre érkezett
  A Mi-2-es továbbfejlesztésének is írták már a neten. A Pumánál kisebb kb feleannyi embert visz el, a terhelhetősége kb 2 tonna úgy tudom.
  Azonban olcsóbb jóval és jó kapcsolatban vagyunk a lengyelekkel. A Mig-29-esekért meg lehetne próbálni elcserélni. Így gyakorlatilag tizedannyiból meg lehetne újítani a gépparkot, mint a 30 UH-1 ára. .Igaz mellettük szükséges lenne 3-4 db Mi8/17 . Mert egy hadseregnek kell olyan gép ami elvisz egy terepjárót.
  A sokolnak emellett , ellentétben az AW-139-el van harci változata beépített gépágyúval pct.örő rakétával. Ígaz kevésbé modern.
   
 6. marton

  marton Well-Known Member

  Véleményem szerint, ha mi konfliktusba keveredünk valakivel, az valamelyik szomszédunk lesz (huh, most nagyot írtam, igaz?). Lassan már minden szomszédunk NATO-tag. Szerintem ha veszünk egy Cougart vagy Blackhawk-ot, egy Román balhénál elzárják az alkatrész-csapot irányunkba(románia nagyobb gazdaság+USA űber seggny@lója). Ilyenkor ugye jó lenne nem a tőlük (EU,USA)vett teknikát használni. A hadsereg/légierő előbb-utóbb úgyis átáll nyugati teknikára teljesen, de akkor mr valami olyant kéne venni mint ez a W-3-as. Nem azt mondom, hogy ez adja a heli-flottánk gerincét, de a felét adhatná, hiszen ha valaki mindig adna nekünk alkatrészeket (mégha titokban is) azok a lengyelek lesznek. Lehet, hogy az embargó miatt a mi légierőnk is a földön állna, de ha legalább egy ilyen csonka-helikopterflotta még repülne, az szerintem komoly segítség volna a szárazföldi egységeknek.
  Amúgy tényleg nagyon pici az-az ajtó, ha még meghúznák fél vagy egy méterrel....
   
 7. bartinieffektus

  bartinieffektus Well-Known Member

  Nem kotozkodesbol irom , de a Sokol "deszantajtaja" a jobb oldal hatso reszen van es vagy 3x ilyen szeles, mint a bal oldalan levo!
   
 8. bartinieffektus

  bartinieffektus Well-Known Member

  http://images.plastikowe.pl/sprzet/pekala/pzlw3ae/21.jpg
   
 9. bartinieffektus

  bartinieffektus Well-Known Member

 10. bartinieffektus

  bartinieffektus Well-Known Member

  es a filippinoknak is megvan az ajto :D

  [​IMG]
   
 11. Hans

  Hans New Member

  Gondolom ebben az ajtóban is van egy géppuska, ami ugyanúgy útban van, mint a jobb oldalon. Vagy csak egy oldalon van tűzfegyver? Ígyis, úgyis vicces. Mondjuk én nagyon bírtam a Sokol-t, de most ez, emellett a csehek szerint rohadt drága hozzá az alkatrész.

  Hogy milyen balhénál? Román? Azonkívül, hogy a pénz-pénz-pénz trióból nekik egy sincs, azon kívül honnan jön ez az örökös reszketés a románoktól? Hát lóf@sz nem lesz itt, nem hogy románok. Örülnek, hogy a seggükön lyuk van és szelel...
  A lengyelek mindig adnának UL-ről meg annyit, hogy a PZL Swidnik az AugustaWestland tulajdona és annak megy alkatrész akinek a gyár tulajdonosa megengedi.Ugyanannyira lenne a lengyeleknek beleszólásuk, mint a Sikorsky S70i esetén, ugye tudván azt, hogy a PZL Mielec ugyanúgy a Sikorsky cége.
   
 12. borisz

  borisz Well-Known Member

  És mégis merre hoznák az alkatrészeket?
   
 13. marton

  marton Well-Known Member

  bartinieffektus:
  Tényleg elég szép nagy ajtó van ott.. nem tudom akkor mi a bajuk a Filippinóknak,,, na de ez legyen az Ő bajuk :)

  Hans: A Románokat csak példaként hoztam fel (amúgy Ők a legjobb példák erre, a kisebbségpolitikájuk miatt). Egyébként a történelemben a háborúk egy része akkor kezdődött, amikor a gazdaságok estek össze (várjálcsak, csak nem gazdasági visszaesés van most mindenhol?) és valamivel el kellett terelni a figyelmet a belső bajokról. Sosem volt olyan ideális háború, hogy kurva sok lóvé van, sok fegyver, mindent megvettünk aztán teszteljük egy háborúban... Az, hogy kinek a kezében van a gyár, csak egy dolog!! A Lengyel megveszi saját magának, aztán továbbadja,, szerintem ezzel sem írtam le újat a fegyverüzletben...
   
 14. marton

  marton Well-Known Member

  borisz: gyanítom, hogy nem egyenes úton, mint a világ konfliktusaiban úgy általában. Gondolom olvastál már te is olyanokat, amikor szerbek, horvátok stb. mindenféle embargó, blokád ellenére fegyverekhez jutottak. Nem hiszem, hogy ez új volna a hadtörténelemben.
   
 15. bartinieffektus

  bartinieffektus Well-Known Member

  Hans! Remelem ezzel valaszolok is :

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  Sott, meg mast is lehet az ablakba fuggeszteni :

  [​IMG]
   
 16. therob

  therob Active Member

  Az én szememnek elég félresikerült egy szerkezetnek tűnik remélem eszünkbe se jut ilyeneket beszerezni ha már a használói se elégedettek vele.
   
 17. zotyek78

  zotyek78 Well-Known Member

  Hát a lengyeleket leszámítva még 6 másik ország használja, köztük a németek is. Annyira fosrakéta nem lehet... :)
  Nyílván a filippínóknál is nem ennyi idő után derült csak ki, hogy nem jó nekik ez a heli, amit nyílván nem úgy rendeltek meg, hogy még csak nem is látták, plusz olvasták a doksikat. Valami más áll a hírtelen támadt problémájuk hátterében, de mivel nincsenek a közelben, mégcsak nem is izgat. :)
   
 18. therob

  therob Active Member

  zotyek78

  Nézd meg, hogy az a 6 ország mire használja. Németek nem katonai heliként használják. Algéria nemrég rendelte meg őket (lehet nekik se fog bejönni). Nem nevezném egy sikeres típusnak. Lehet van abban valami, hogy ami sz*rul néz ki az sz*r is.
   
 19. szittya88

  szittya88 New Member

  bartinieffektus
  Szép és jó hogy az ablakon tüzel de ha kinyitják az ajtót az pont az ablakot takarja :D

  Nem tudom mi ez a Lengyel mánia már megint (a Lengyel Magyar két jó barát duma csak egy marketing duma volt a komunizmusba.) Mondjon már nekem valaki valamit az utobbi 100 évbe amikor a Lengyelek bármi nemű segítséget is nyújtottak vólna nekünk (sőt enedékeny leszek legyen az utobbi 500 év)
   
 20. bartinieffektus

  bartinieffektus Well-Known Member

  Vegyel fel egy szemuveget . Rogton az elso kep! :D
   

Ezen oldal megosztása