1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

PZL Swidnik W-3 Sokol

Diskurzus a(z) 'Szállító és egyéb vegyes feladatú helikopterek' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 6..

 1. duckdodgers

  duckdodgers Well-Known Member

  igen pl a Cseh, Algériai, Fülöp-szigeteki valamint Myanmari légierő ezen kívül a Chilei erdőkerülőszolgálat és egy német tartományi rendőrség (nem hadsereg!)
  A csehek és a filippínók panaszkodnak, Myanmarról inkább nem nyilatkoznék , Algéria szintén nem egy olyan ország amitől tanácsot kellene kérni... Nekem kb ugyanaz a meglátásom mint az AW-139nél, azaz függesztett fegyverzet mellett elég mókás a deszantolás és nem csak a géppuska miatt.
   
 2. szittya88

  szittya88 New Member

  De ha találna is valaki a politika nem romantika nem számít a múlt. Pláne nem rég halott emberek rég elmúlt tettei. A politikába a jelen számit és a közeli jövő. Aki a múltba néz vagy túl messze előre a jövőbe politikai téren megbukik (általába nem is jut odáig az ilyen ember hogy politizáljon met rájön hogy nem neki való)
  De azért várom az önzetlen lengyel segítségek sorolását (ha már akkora barátok és a legnagyobb szarba is segítenek) (A Trianonistáknak üzenem hogy Lengyelország is kapott Nagy Magyar országból és egyáltalán nem ellenkezett és azóta se tett semmit (pedig csak pár falu meg kisváros) nekik jelentéktelen.
   
 3. bartinieffektus

  bartinieffektus Well-Known Member

  Szerintem ez nem tortenelem ora , de meg ezt a hianyossagot is lehet utolag potolni.
   
 4. zotyek78

  zotyek78 Well-Known Member

  @szittya88
  <i>"Nem tudom mi ez a Lengyel mánia már megint (a Lengyel Magyar két jó barát duma csak egy marketing duma volt a komunizmusba.) Mondjon már nekem valaki valamit az utobbi 100 évbe amikor a Lengyelek bármi nemű segítséget is nyújtottak vólna nekünk (sőt enedékeny leszek legyen az utobbi 500 év)"</i>
  http://hu.wikipedia.org/wiki/Lengyel%E2%80%93magyar_kapcsolatok
   
 5. szittya88

  szittya88 New Member

  Akkor pótold légyszíves mert nekem ezek szerint hiányos a történelem ismeretem.
  Ahhoz a képhez meg nem kell szemüveg. (Minden ajtót kinyithatsz félig) Megnézed a típust jobban és rájössz hogy teljesen nyitott ajtónál a fél ablakot kitakarja (ha nem találsz képet teljesen nyitott ájtóról amit nem hiszek mert nekem beadott párat) akkor elég ha csak a sínt megnézed amin fut az ajtó.
   
 6. marton

  marton Well-Known Member

  "A politikába a jelen számit és a közeli jövő. Aki a múltba néz vagy túl messze előre a jövőbe politikai téren megbukik (általába nem is jut odáig az ilyen ember hogy politizáljon met rájön hogy nem neki való)" /szittya....
  Kedves szittya. Akkor nézzük csak a jelent: Az EU parlamentben folyamatosan kiállnak mellettünk a Lengyelek,, ne adj könnyítést, 500 évet, meg ilyeneket, keress rá a lengyel nép 1956-ban tanusított magatartására. Ne a kormányéra, mert ott is komcsik voltak, a népére. Az egész ország sorban állt vért adni (tudom, az csak vér, az nem számít), tonnában mérve többszörös segélyt küldtek mint az agyon imádott és várt nyugati országok összesen. Hirtelen ennyi.
   
 7. piratvitorla

  piratvitorla New Member

  Az én szememnek elég félresikerült egy szerkezetnek tűnik remélem eszünkbe se jut ilyeneket beszerezni ha már a használói se elégedettek vele.

  Nem a lengyelek szúrták el hanem akik nem a harci verziót vették meg spórolásból vagy hozzá nem értésből vagy más miatt. Ezt a filippinó is elimerte...

  Voltam a Sokol gyárban régen, elég komolynak tűnt. A sok ezres Mi-2-es gyártás se véletlen...
  azok a gondok, amiket mondtak, már a Mi-2-es felfegyverzett változatánál se így voltak... (pl géppuska az ABLAKBAN)
   
 8. szittya88

  szittya88 New Member

  Én itt csak személyes kapcsolatokat látok politikai érdekházasságokat (díszes köntösbe bújtatva)
  Az hogy résztvettek a lengyelek a török kiüzésében 2 várost elfoglaltak a több százból szerintem nem akkora dolog (a szent liga a töröktöl való szabadulást célozta nem magyaország felszabadítását de még ott se vették ki annyira a szerepüket a lengyelek(akkor az osztrák is jó barát mert ő többet a török kiüzésében mint a lengyel ) A lengyel légiók voltak 48-ba de osztrák légiók is akkor az osztrák mégse vólt ellenünk meg az orosz se mert orosz önkéntesek is vóltak... Azok mind magán emberek döntései és nem kormányok királyok döntései (mondjuk akkor poroszország vólt a lengyel terület de lengyel többségbe).
  Az meg hogy oda menekültek az osztrák vagy a török elől a nemesek egyértelmű mert a némethez nem mehettek az oroszhoz szintén minden máshova meg csak az osztrákon keresztűl.
   
 9. szittya88

  szittya88 New Member

  Ha már ennyire a régi kapcsolatok akkor a Horvát kapcsolat 1000X erősebb a Lengyelnél
   
 10. szittya88

  szittya88 New Member

  A Taljánok is tök jó cimbik mert hány közös királyunk vólt az Italo hercegségekkel. Emellett olasz minden közepes vagy annál nagyobb csatánkba vólt... Vagy a szerb vagy ott van szlovákia az még a teljes magyar királyság is vólt egy időben az mégse akkora cimbi... Politika mindig az épp aktuális érdekekről szólnak (ha nem lenne érdeke a lengyelnek nekünk szállítani háborús helyzetbe nem szállítana épp úgy ahogy az összes többi ország...
   
 11. zotyek78

  zotyek78 Well-Known Member

  @Szittya88
  A horvátok ugyebár a Magyar Királyság része volt... Ez a kapcsolat valóban rendben is működött, egészen addig, amíg 19. sz.-i magyar politika ugye el nem cseszte azt is, mint minden más néppel való viszonyunkat a Habsburg birodalmon belül.
   
 12. szittya88

  szittya88 New Member

  Vagy akad itt valaki aki ha Lengyelország és németország vagy fehéroroszország háborúzna és titokba ingyen fegyvert szállítana a lengyeleknek amikor senki se teszi... Ugyan már... Hát mi se álmodjunk ilyeneket a Lengyelekről. (A horvátoknak mi is érdekből és pénzért szállítottuk a fegyvereket NATO-beleegyezéssel nem azért mert 1000 évig egy királyság részei vóltunk vagy mert olyan szoros a kultüra vagy mert minden 10 ember maon horvát vezetéknevű) Érdekek pénz és hatalom. Az meg hogy a népel ezt milyen cukormázzal tálalva eteted meg csak a kreativításon múlik.
   
 13. bartinieffektus

  bartinieffektus Well-Known Member

  Ezzel racsesztel, mert repultem mar a Sokolon ,sott, sok Szolnokon szolgalo is latott mar Sokolt. Az az ajto neked nem takar ki semmit abbol az ablakbol , ahol a geppuska van . Szoval csak fossad ide a hulyesegeidet . Sajnalom , hogy valaki kepes enyire ragaszkodni egy nyilvanvalo baromsaghoz . Potolt onerobol kisfiam, nem vagyok sem a tanarod , sem az apad!
   
 14. zotyek78

  zotyek78 Well-Known Member

  Az olaszokkal egyébként sosem voltunk rosszban... Most sem vagyunk, annak ellenére, hogy az I.vh.-ban egymást gyaktuk, a Hidegháború idején megy egymásra néztek a rakéták... Egy apró gond volt mindig is... Mi Kelet-Európában vagyunk. Továbbá most már az is, hogy egy kis ország vagyunk, nem osztunk-szorzunk még annyit se, mint amikor nagyobbak voltunk.
   
 15. szittya88

  szittya88 New Member

  bartinieffektus
  Nem akarok személyeskedni
  És bocsánatot kérek
  mély tisztelettel meg is hajlok egy ilyen hatalmas befolyásos ember elött mint ön uram akit a lengyel vagy cseh légierő reptetget pzl swidnik w3 sokol helikopterrel képpuskával és nyitott ajtóval.
  Potolni meg nekd van mit szerintem MÉGPEDIG REALITÁST.
   
 16. borisz

  borisz Well-Known Member

  Itt egy példa a lengyelekhez.
  http://www.deres.tv/20130716/osi-himnuszunk-eneklesevel-tuntettek-lengyel-hazafiak-magyarorszag-mellett
  <b>
  Emellett megjegyzem, hogy nem feltétlenül ebben a topikban kellene ezt a farokméregetést csinálni.</b>
   
 17. szittya88

  szittya88 New Member

  Borisz (sajnos az is politikai dolog volt kemény politikai érdekekkel a háttérben és a Eu parlament jobboldal állt a háttérben csak úgy mint a többi 10 ország városbában ahol szintén tüntettek) Ezzel nekem személy szerint semmi bajom sincs mert ez a politika és az érdekek ezt diktálták. (Csak ne hidjük azt hogy egy ország érdek nélkül szívbéli szeretetből barátságból segítene a másiknak egy háború esetén.) Azért az már tényleg naiv elképzelés... Sajnos (de hát ilyen a világ és a másik pország vezetőinek is a saját országa a fontos és a népe biztonsága ami jó és azt a biztonságot nem kockáztatja ingyen mindenféle haszon nélkül csak mert baráti ami helyes hisz emberek millioi élete/boldogulása/biztonsága a tét.
   
 18. bartinieffektus

  bartinieffektus Well-Known Member

  Itt jelenleg az egyetlen realitas az , hogy a Filippinok egy nagy baromsagot mondtak , erre elkezdek itt egy paran hulyenek nezni mindenkit. A nagy realitas pedig az , hogy van geppuska es az ajto sem takarja ki a geppuskat . Mert nem komplett idiotak terveztek . A tobbit nem kommentalom. Aki meg az eletben nem latta es nem is tudja mirol beszel es meg ennek ellenere kardoskodik a hulyesege mellett , az mar sajnalatos. Raadasul osszetevesztetted egy masik forummal, mert ez nem a magyar beszerzesrol szolt !
   
  vilmoci likes this.
 19. marton

  marton Well-Known Member

  Akkor lehet, hogy hülyeségből alakult ki az, hogy Lengyel-Magyar két jó barát... biztos csak véletlen, hogy nem, Román-Magyar két jó barát... mindegy. Én hoztam elég komoly érveket az utolsó 50 évből (illetve csak kettőt, de olyan kettőt, amit egyetlen más ország sem csinált meg értünk), nem ötszázból, ahogy felajánlottad,, Megha tényleg csak az lenne, hogy egy bizonyos csoport kitalálja,, hogy Ők a barátaink, amelyre a kiszemeltek igennel válaszolnak,,, mekkora baj az, hogy nem csak gyűlölködés veszi körül az embert, hanem barátkozni akar valakivel,,, és itt beszélhetek a népről is, nem csak a politikáról!!
   
 20. zotyek78

  zotyek78 Well-Known Member

  "Román-Magyar két jó barát..." :D
   

Ezen oldal megosztása