1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Rába-fejlesztésû PSZH

Diskurzus a(z) 'Harckocsik, harc- és szállítójárművek' témában - Jeno által indítva @ 2013. január 6..

 1. dudi

  dudi Well-Known Member

  A mai technológiai színvonalon egy ilyen gép szörnyen alulpáncélozott lenne!Azt se felejtsd el,hogy az alu páncéllal az amiksem írnak pedig ők egy kicsit előrébb járnak mint mi.
   
 2. dudi

  dudi Well-Known Member

  A 12,7-es géppuska már a Strykernél is gyenge fegyverzetnek bizonyult.
   
 3. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Nem hülyeség, amit Gaborv mond. Ilyesmi a brazil Guarani, de európában egy rakás 3 tengelyes van még mindíg. Nem is olyan rég volt, hogy Németó további Fuchsokat rendelt. A páncélzat ott is 1 cm körül mozog, plusz amit rátettek. Mondjuk, ahogy látom az alap acél páncélra csavarozzák fel utólagosan a kerámialapokat és nem az acél alá teszik a kerámiát.

  Hagyományos harcteret úgy is 120/125 mm harckocsiágyúk uralják. Teljesen mindegy, hogy 1 vagy 3 cm a páncélod. A kerámiás dolog inkább gépágyúlövedékek ellen nyújt valamilyen védelmet.

  A 4 tengely mégis elgondolkodtató. A franciák, németek, finnek, osztrákok de még valamilyen szinten a románok (ök inkább elméletben) is 3 tengelyről 4-re váltanak az új típusokkal.
   
 4. danielblack

  danielblack Guest

  Nincs itt semmiféle hazai titkos pszh fejlesztés. Az egész topik egy nagy tévedés. Itt a komondor fejlesztésénél kiadott szövegbe magyaráznak bele dolgokat ami arról szólt, hogy jó lesz majd ez a szuper magyar kutya a kiöregedett honvédségi lovak helyére....  A másik szöveg amibe tévesen belemagyarázzátok a magyar pszh tervezést az meg ez a kompozit technológiás szar. Ami arról szólt hogy azt a Rába teherautót ellátták egy páncélos kapszulával. Aminek semmi haszna nincs. Pláne nem pszh kategória. Reménykedni lehet, majd ha egyszer lesz pénz akkor alapja is lehet. Egyelőre azonban minden pénzt elszív a légierő... Benkő is megmondta, hogyha lesz cash akkor is a személyi felszerelés és a légvédelem fejlesztése a prioritás... 2017 re lesz itt egy átadott nato radar, talán összejön a helikopter és szállító gép biznisz és kész. Ez is még hátralévő 4 év és egy rakás kérdés és talány.
   
 5. GrGLy

  GrGLy Active Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Nonono, a VZF nem is a Honvédségnek készült, hanem a Rába magának csinálta, mivel eddig ilyen felépítmények kialakításával és páncélozásával nem foglalkozott. Egyértelműen kutatóprojekt, amit nagyon sok helyre át lehet ültetni.
   
 6. danielblack

  danielblack Guest

  És ebbe magyarázzák bele a hazai pszh tervezést....
   
 7. GrGLy

  GrGLy Active Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Senki nem magyarázta bele a PSZH-fejlesztést, az még egy jóval korábban felreppent hír volt (valamikor a Rába államosításakor), miközben ez a kutatóprojekt csendben futott a háttérben.
   
 8. danielblack

  danielblack Guest

  Pedig én már csak követem a honvédséggel kapcsolatos fejleményeket keményen. ÉS SOSEM HANGZOTT EL semmi konkrétum a pszh fejlesztéssel kapcsolatban. Jót szeretnék a hazámnak és a véderőnknek, így reménykedem, hogy megtudsz cáfolni egy KONKRÉTUMMAL.
   
 9. GrGLy

  GrGLy Active Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Konkrétummal sajnos nem szolgálhatok, csak azt magyarázom, hogy az esetleges PSZH meg a VZF két külön dolog. A PSZH-fejlesztés ötlete egyébként nem tudom honnan jött, valami sajtóközlemény rejtett zugából vagy csak a média termelte ki magából, mindenesetre a Rába felvásárlásával és az akkor nagyban bejelentett hazai hadiipar fejlesztésével kapcsolatban indult valahonnan.
   
 10. wolfram

  wolfram Well-Known Member

  <a class="spLink spProfilePopupLink vtip" title="Profile" rel="nofollow">gaborv</a>

   

  "szvsz jó öreg H-15 barátunk futóműve mehet is alá."

   

  Lehet, hogy hülye kérdés, de mi az a H-15?
   
 11. GrGLy

  GrGLy Active Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Ha tippelnem kéne, akkor elütés és H-14, akkor viszont Rába. Bár kérdés mennyire kéne ragaszkodni a merev hídhoz PSZH esetén.
   
 12. xfotel

  xfotel New Member

  A Varsói Szerződés idején volt itt gyártva hadi elektronika. Tudjuk hogy ennek ma már nyoma sincs, de azt szerintem el lehet fogadni, hogy hajlam és potenciál az van ilyesmire, talán szakemberek is maradtak. Ezért, mivel nem annyira a valóság hanem inkább a koncepciók talaján állunk, az elektronikát külföldre kiadni szerintem nem egy bölcs dolog.
   
 13. doberamann

  doberamann Member

  Per pill a magyar ipar önállóan 1 db 10x10x5 mm-es acéllemezt sem képes előállítani, ne álmodozzatok...
   
 14. koppany

  koppany Well-Known Member

  Azért írsz ám hülyeségeket. Pl: a Rába világszínvonalú futóműveket gyárt...
   
 15. doberamann

  doberamann Member

  Az "önállóan" van a hangsúly.
   
 16. desertfox

  desertfox New Member

  Ne haragudj csak hogy a Magyar ipar 10x10x5 mm-es acéllemez  nem tud. 
  Bevágnám neked az új ikarus-t az alvázat ami 100% magyar a belsejét a torilibusznak Skoda gyártja. 
  10x10x5 lemezből van elég benne szerintem [​IMG] [​IMG]
  http://szegedma.hu/hir/szeged/2013/05/elkeszult-a-szegedre-szant-elso-ikarus-skoda-trolibusz-kocsiszekrenye.html?fb_action_ids=505752836150923&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map=%7B%22505752836150923%22%3A465675263509688%7D&action_type_map=%7B%22505752836150923%22%3A%22og.likes%22%7D&action_ref_map=%5B%5D

   

  Szerintem a Magyar ipar pont hogy változások előtt van. Ott az új rába 
   
 17. doberamann

  doberamann Member

  Najó tudunk acélt gyártani, de azért még sok hiányzik a PSZH-nkhoz...
   
 18. desertfox

  desertfox New Member

  Tényleg aláírom hogy sok  hiányozhat meg nem is.
  Itt a Rába utolsó fejlesztése.
  <a style="font-size: 15px" href="http://www.raba.hu/jarmu/kutatas-fejlesztes.html">http://www.raba.hu/jarmu/kutatas-fejlesztes.html</a> 

  Jó pár éve nem gyártottunk PSZH közeli terméket, de lehet a gyártási folyamat nem is annyira bonyolult és a tervek lehet már a  fiókban vannak.  A hírekbe még nem látni semmit,.
   
 19. zotyek78

  zotyek78 Well-Known Member

  "Jól van, de eltekintve a csatornától, gyógyászattól, oktatástól, bortól, közrendtől, öntözéstől, utaktól , vízvezetékhálózattól... mit tettek a rómaiak értünk?" :)
   
 20. therob

  therob Active Member

  Persze meg titokban készül a halálcsillag a Hold mögött. Inkább gyártanánk licenszben a Patria AMV-t, legalább egy jó minőségű eszközt kapna a honvédség. A Rába csinálja csak a teherautókat, mert sose váltjuk le az Uralokat ha ilyen lassan haladnak. Vagy szálljanak be legközelebb egy közös fejlesztésbe abból többet tanulhatnának.
   

Ezen oldal megosztása