1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Radarhullám-elnyelő anyagok

Diskurzus a(z) 'Egyéb katonai repüléssel, légi harcászattal kapcso' témában - Phoenix által indítva @ 2013. február 21..

 1. joker

  joker Well-Known Member

  Kevés ellenséges lopakodó esetén nem olcsóbb és gyorsabban előállítható egy jó drága föld-levegő rakéta, mint teleszórni tüzérséggel a légteret? De fennebb valaki mintha írta volna, hogy az 50 méteres pontosság már rég megvan.
   
 2. tallking

  tallking New Member

  A szerbek 1999-ben állítólag már használták a mobilhálózatot , persze a pontos helyzetet nem tudták meghatározni, de ismétlődő zavarjeleket és azok vándorlását fölfogta az egyébként nagyon fejlett mobilhálózatos  technika is. (minden számítógépen fut,minden analóg jelet az antennáról us-es bontással tudnak rögzíteni és bármikor visszanézni, annak minden jellemzője, amplitudója stb simán láthatóvá tehető) Ebből kikövetkeztették az F-117esek útvonalát mert egy pár napig többször használták ugyanazt az útvonalat.
   
 3. therob

  therob Active Member

 4. joker

  joker Well-Known Member

  A különböző repülőknél ugyanazt a radarelnyelő bevonatot használják, ha ugyanaz a gyártó? Pl az F-22 és F-35 radarhullám-elnyelő beavonata. Az F-35 igaz sötétebbnek tűnik.
  Azon gondolkozom, hogy az Iránban egy darabban lehozott RQ-170-es borításából akkor Irán, Oroszország, Kína megtudta, hogy mi a burkolat Uncle Sam gépein?
   
 5. dudi

  dudi Well-Known Member

  joker

  Nem ugyan az a bevonat.Az F-35 bevonata sokkal kevésbé munkaigényes mint az F-22-é ezért fogják lecserélni a Raptorok bevonatát az F-35-nél alkalmazottra.
   
 6. teboly

  teboly Member

  Nekem egy olyan kérdésem lenne h ezeket az anyagokat használják-e a 4. gen gépeknél?
   
 7. dudi

  dudi Well-Known Member

  teboly

  Nem vagy csak nagyon korlátozottan.
   
 8. teboly

  teboly Member

  Köszi.
  Ja és meg vmi, ezek hatékonyságáról lehet tudni vmit vagy titkosak?
   
 9. dudi

  dudi Well-Known Member

  teboly

  Utóbbi.
   
 10. joker

  joker Well-Known Member

  Nekiálltak az F-16-osokat árfesteni, vagy legalább egy részüket és bizonyos szerkezeti elemeket is ki fognak cserélni rajtuk, amik segítenek a radarhullámok eltérítésében. Pár hozzászólással fennebb therob linkjét néz meg, ott erről van szó.
   
 11. joker

  joker Well-Known Member

  A Raptor magasabb sebessége gondolom nagyobb hőterhelést eredményez, mint amit az F-35-ön kap. Emiatt szerintem ott is gyakrabban karban kell majd tartani. Az RQ-170-es bevonatáról mit lehet tudni? Inkább Raptor vagy inkább F-35 bevonatnak néz ki? Habár a színe alapján egyik sem. Lehet ha van egy "puhább" bevonatuk a szubszónikusokra, aminek jobb a radarhulám-elnyelő képessége?
   
 12. dudi

  dudi Well-Known Member

  joker

  A festést meg a bevonatot ne keverjük össze.Anno amikor átfújták a magyar MIG-eket akkor azt írták,hogy az új festés kb 4%kal csökkenti a reflexiót na most ennél ezek a gumiszerű vastag bevonatok nagyságrendekkel jobbak.Igazából úgy kell ezt a bevonatot elképzelni mint a tengókon a hangelnyelő gumiborítást.

  [​IMG]
   
 13. joker

  joker Well-Known Member

  Nem tudtam, hogy a gép váza és a festés között van még egy réteg. Azt hittem csak a festéket felviszik a szénszálra.
   
 14. rudi

  rudi Well-Known Member

  fip7 and gacsat like this.

Ezen oldal megosztása