RC-135 (Boeing, USA)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
15 234
11 329
113
Nem lehet a célkövető radarral vírust juttatni a gépbe. A célkövető radar vétele analóg, azt hogy miként digitalizálják pedig nem tudod. Továbbá az analóg vétel változó a gép és a radar közötti távolság függvényében. Inkább az adatkommunikációra használt rádión keresztül lehetne mert eleve digitális anyagok vételére van kitalálva.

Ennek ellenére foglalkoznak a problémával.
 

weasel007

Well-Known Member
2011. július 15.
3 669
7 408
113
RC-135_Rivet_Joint_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 084
15 013
113
A magyar MiG-21MF/szovjet Szu-24 találkozásról egy kis pontosítás.
1984 ápr. 17.-én történt a Gránit repülő-harcászati gyakorlaton. Az Arató Ferenc alez. géppár-pk./Bali József őrgy. kísérő 21-es géppár fogta el a Szuhojt, először vezérként Arató próbálta lokátorral befogni a célt, de egy céljel-felvillanás után a képernyő egy pillanatra kivilágosodott, majd elsötétült. Úgy értékelvén, hogy a lokátor a legrosszabb pillanatban befuccsolt, Arató kifordult és rádión a támadás folytatására, elfogásra utasította a kísérőt, de annak a lokátorával is ugyanez történt. Így kénytelenek voltak "gépágyús" támadást végrehajtani és fotogéppuska-felvételt készíteni az elfogásról. A földön aztán kiderült, hogy a Szuhoj aktív zavaró-rendszere mindkét gép lokátorában lévő azonos erősítő-fokozat azonos biztosítékát tette tönkre. A sztorit Varsányi Mihály (akkoriban pilóta-társuk) írta meg a Haditechnika 2000/4 számában.
Üdv ML
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
9 509
21 950
113
Ha a ruszkik zavarással próbálkoznának ezeknek a gépeknek a megvakítására (pl. zavarókonténterekkel felszerelt vadászgépekkel), az mennyiben minősülne háborús cselekedetnek?
De gondolom okkal nem tették korábban sem.