1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Repülőesemények (balesetek, szerencsétlenségek)

Diskurzus a(z) 'Egyéb katonai repüléssel, légi harcászattal kapcso' témában - Phoenix által indítva @ 2013. március 12..

 1. boki

  boki Well-Known Member

  Mindenki nem, de emel kolléga jól megérti az oroszt.;)
   
 2. boki

  boki Well-Known Member

  Ma 17.00h körül lezuhant az ukrán légierő egyik Szu-27UB vadászgépe a "Tiszta Égbolt"-2018 ukrán-amerikai hadgyakorlat keretében tartott gyakorló -harci repülés közben Berdicsev-Hmelnyick települések között Vinnyica megyében. A pilóták sorsáról nincs még hír (a baleset frissesége miatt), de nem hivatalos hírek szerint minkét pilóta életét vesztette.

  [​IMG]
   
  fishbed likes this.
 3. boki

  boki Well-Known Member

  Megerősítették a hírt, hogy mindkét pilóta -közte az egyik amerikai életét vesztette. Az ukrán haditechnika müszaki állapota meghozta a legújabb áldozatit.
   
 4. megazez

  megazez Well-Known Member

  miért ült vele egy amerikai?
   
 5. boki

  boki Well-Known Member

  Mert közös hadgyakorlat, ilyenkor a vendég pilóták beszoktak ülni a házigazda ország gépeibe-hogy megismerjék/repüljenek benne.
   
 6. rumcajsz

  rumcajsz Well-Known Member

  A múltkor az ukrán topic-ban azt mertem állítani, hogy a magyar légierő és páncélosok kapjanak annyi üzemórát és gyakorló lőszert hogy vagy belefulladnak vagy rongyosra hajtják a seggüket. Nos kénytelen vagyok revideálni megállapításomat. A kerozint és a lőszert nyugodtan odaadhatjuk az ukránoknak. Ha így folytatják lassan csak kivégzik önmagukat, meg szövetségesi alapon még a jenkiknek is besegítenek. Ha egy kiglancolt, nemzetközi, NATO, anyámkínja hadgyakorlaton ez megesik akkor mi lehet a fronton. Ettől függetlenül mindkét pilótát sajnálom, de akik azt a gépet meg az ukrán pilótát felkészítette már kevésbé.
   
 7. 12delta

  12delta Well-Known Member

  Bizonyos szintén érthető az ukrán baleset. A keleti események elején leesett pár gép. Ergo nem nagyon kóricálnak a frontvonala közelében. Amúgy meg egy röpke kör alatt amit elégetnek abból egy két napig eldöcög egy tank, vagy a parancsnok kocsija a nyaralójáig. A kiképzésnek folyamatosnak kellene lenni, mert hiába jó pilóta, ha havonta csak 1-2 órát repül, az nem segít, ha a nagy NATO gyakorlatra készülve pár nap alatt lenyom 10-20 órát. Továbbá a karbantartás és az alkatrészellátás is jó kérdés. Nem tudom, gyárt e minden alkatrészt a típushoz Ukrajna? Bár még korai erről beszélni, lehet nekimentek egy szeparatista vadlibának aki Afrikába akart migrálni, a közelgő tél elől. Béke poraikra a pilótáknak :(
   
 8. jani22

  jani22 Well-Known Member

  https://theaviationist.com/?p=62271
   
 9. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Tesztelnek mindent amit csak bírnak és kicsit is orosz.
   
 10. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

 11. megazez

  megazez Well-Known Member

  Amerikának van saját szu27-je még azt hiszem 2008 vagy 9-ben vette pont az ukriktól
   
 12. ms07

  ms07 Well-Known Member

  Túltolod kicsit, minden többnemzeti gyakorlaton van csere repültetés, hó elején repültek magyar Gripenen thai és brazil hajózók például
   
  superjet100 likes this.
 13. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  Abból egy már lezuhant.
   
 14. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  notaricon and fishbed like this.
 15. megazez

  megazez Well-Known Member

  egy? nem csak 1-et vettek?
   
 16. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  S-300-at is most tesztelik ott épp. Szerintem igyekszenek minél szélesebb körben tapasztalatot szerezni. Bár az is lehetséges hogy csak sétarepülés volt ahogy mondjátok és kicsit túlhajtotta a gépet a pilóta.
   
 17. boki

  boki Well-Known Member

  Baleset helyszíne:
   
  fishbed likes this.
 18. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  Két ukrán UB-t vett az az ominózus félmagán cég, meg volt még legalább egy együléses meg valamikor a 2000-es évek elejéről, ami vagy ukrán, vagy belorusz volt. Ez egy együléses volt, ami Groome Lake-en repült az USAF állományában. Ezzel zuhant le az az amerikai F-35-ös tesztpilóta.
   
  blitzkrieg, fishbed and megazez like this.
 19. wolfram

  wolfram Well-Known Member

  Nem kéne megkajálni minden fake news-t, propagandadumát. ;) A hozzáférhető Sz-300-asokat már régesrégen "letesztelték". Ez a "most tesztelik" épp akkora ordas nagy kamu, mint az F-35-ösök korábbi repülési korlátozása a szír Sz-300-asok miatt (hahahaha), meg a Szíriánál az oroszok által lelőtt Global Hawk, amire az amcsik azt mondták, hogy Kaliforniában esett le, hogy így el tudjanak számolni vele az oroszfancsikák szerint, meg az orosz hajók által lelőtt amerikai CM-ek a Földközi-tengeren, vagy a Donald Cook-os baromság és még sorolhatnám...
   
  Pocok75 likes this.
 20. notaricon

  notaricon Well-Known Member

  Hmm... A tájékozottság magabiztossá tesz. Az ostobaság úgyszintén. Csak óvatosan...
   
  jani22, arcas, megazez and 1 other person like this.

Ezen oldal megosztása