1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Repülőesemények (balesetek, szerencsétlenségek)

Diskurzus a(z) 'Egyéb katonai repüléssel, légi harcászattal kapcso' témában - Phoenix által indítva @ 2013. március 12..

 1. wankel

  wankel Well-Known Member

  https://htka.hu/2018/04/05/halalos-balesetet-szenvedett-a-thunderbirds-egyik-gepe/

  A vizsgálóbizottság megállapította, hogy egy 5 másodperces eszméletvesztés okozta Stephen Del Bagno őrnagy halálos kimenetelű balesetét a Thunderbirds F-16-osával ez év április 4-én. Pozitív G hatású manőverből váltott egy negatív 8,56 G manőverbe és ez okozta a kiesést. A szakértők szerint két másodperc szünetre lett volna szükség a két elem között.
  https://www.businessinsider.com/air...tent=topbar&utm_term=desktop&referrer=twitter
   
  fishbed likes this.
 2. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Negatív 8G...???
  A cikkbe beleolvasva nem ezt látom. Blackout az nem negatívnál van. A gép nem is képes annyira szerintem aerodinamikailag és a FCS is tutira korlátozna, mert -5,5G plafon.
   
  antigonosz likes this.
 3. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Nekiment az egyik Usa hordozó egy katonai helikopterek.
   
 4. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

 5. boki

  boki Well-Known Member

  Tengerbe zuhant a mexikói haditengerészet Mi-17 helikoptere 12 emberrel a fedélzetén. 11 embert kimenekítettek , 1 eltünt.

  <iframe src="" width="640" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
   
 6. wankel

  wankel Well-Known Member

  [​IMG] [​IMG] [​IMG]

  Majd összesza...m magamat, hogy egy FW-190-es semmisült meg Kaliforniában, de szerencsére egy átfestett North American T-6/SNJ-ről van szó. A pilóta sértetlen maradt.
   
 7. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  fishbed likes this.
 8. beta

  beta Well-Known Member

 9. superjet100

  superjet100 Member

 10. beta

  beta Well-Known Member

 11. superjet100

  superjet100 Member

 12. superjet100

  superjet100 Member

 13. sequadon

  sequadon Active Member

  Nem volt egy egészséges start. Ha nem jut el a tengerig még rosszabb lehetett volna.

  [​IMG]
   
 14. emel

  emel Well-Known Member

  Itt valami nagyon nagy csúnyaság történt, 600m magasságtól ahányszor tovább próbáltak emelkedni mindig elkezdett csökkenni a sebességük, ettől kezdve csak küszködtek, csak úgy tudták a sebességet növelve elkerülni az átesést hogy mindig süllyedésbe nyomták a gépet - aztán a végén már ez sem volt elég, megindultak lefelé a tengerig ... szegények.:( Hajtómű tolóerő-hiány, vagy kormányvezérlési bajok rossz sebességi/magassági adatok (pitot/statik-problémák), esetleg ezek együttes problémái miatt?
   
 15. sequadon

  sequadon Active Member

 16. sequadon

  sequadon Active Member

  A repülés útvonala is érdekes, mintha folyamatosan jobbra csúsztak volna a tervezett iránytól. Lehetséges, hogy a süllyedés volt a sebességnövekedés kiváltó oka és nem fordítva?
   
 17. boki

  boki Well-Known Member

 18. deze75

  deze75 Well-Known Member

  Na ez nagyon nagy baj ha műszaki hiba:(:(......a pilóta rendben van az oké
   
 19. boki

  boki Well-Known Member

  Egyiptomiak szerint müszaki hiba okozta a MiG-29M balesetét.
   
 20. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member

  Na ezen agyalok már egy ideje.

  A gép 2000 láb környékén magasságot veszít, majd ahogy meghúzzák ezt látva, sebességet. Mivel ilyenkor még felszálló teljesítményen dübörögsz (noise abatement ide vagy oda), kizárt, hogy okkal ilyesmit tettek volna, főleg nem ilyen mértékben.

  Az igazi kérdés viszont az, hogy miért mentek tovább. Elhagyták a forgalmi kört és nem tértek vissza. Nem tudom az NG esetén kell-e jettison procedure a túl magas MTOW miatt, de emlékeim szerint azt is le lehet tenni felszálló súllyal. Na most a gép tartotta a magasságot jó ideig, vagyis a forgalmi körre elég lett volna (főleg, hogy az ATC eltakarít mindenkit az útjából ilyenkor), szóval nem igazán értem, mi okból folytatta az útját és nem tért vissza azonnal (a hiba a reptér közvetlen közelében jelentkezett).

  Látatlanba azt mondanám, valamelyik air data computer purcanhatott ki (elvileg a két pilótának van sajátja, azokat hasonlítja össze a rendszer, és ha nagy eltérés van, kiüti a rosszat), vagy akár a statikus port/pitot lett eldugaszolva (volt rá példa, unatkozó csomagos leragasztgatta a statikus portot ragasztószalag darabokkal). Vagy birdstrike, de azt egyből jelentik. Hideg nem volt, jegesedés kizárva. Üzemanyaggal is lehetett valami (vizes, vagy az üzemanyagrendszer más szennyeződése, akár alga). Ez a tolóerővesztés a legnagyobb igénybevételnél találós kérdés, mert a legnagyobb igénybevétel,meg a legnagyobb tüza. átfolyás MECen. Nagyon várom mit hoznak majd ki a vizsgálók.
   

Ezen oldal megosztása