1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Repülőesemények (balesetek, szerencsétlenségek)

Diskurzus a(z) 'Egyéb katonai repüléssel, légi harcászattal kapcso' témában - Phoenix által indítva @ 2013. március 12..

 1. nyugger

  nyugger Well-Known Member

  Az orosz VM legfrissebb közleménye szerint az előző jelentésekkel ellentétben a tengerbe zuhant Szu-34 navigátorát találták csak meg, a gép pilótáját még keresik https://tass.ru/armiya-i-opk/6016211
   
  fishbed and szegcsab like this.
 2. nyugger

  nyugger Well-Known Member

  gacsat likes this.
 3. fishbed

  fishbed Well-Known Member

  R.I.P
   
  jani22 likes this.
 4. grigorij3

  grigorij3 Well-Known Member

  Index: "Összeütközött két Szu-34-es vadászbombázó gyakorlatozás közben Oroszország távolkeleti részén. A baleset után az egyik gép szerencsésen leszállt, a másik azonban a Szahalin-sziget és a kontinens közötti Tatár-szorosba zuhant a Japán-tenger közelében – közölte az MTI. A két gépből összesen négy ember katapultált."
  Lehet, hogy én vagyok tejesen hülye, de a Szu34-es ugye 2 személyes gép. Ha a két gépből összesen 4 ember katapultált, akkor vagy a robotpilóta tette le az egyik gépet, vagy valami irdatlan lepkehálóval kapták el, mert személyzet az nem sok maradt rajta... :D
  Vagy csak megint hozta a formáját az indexes "szakíró" :D
   
 5. beta

  beta Well-Known Member

  Valóban. Bár ez nem szakmai ismeretek hiánya, hanem - nem is kicsi - igénytelenség, figyelmetlenség.
   
  svajcibeka and hurci10 like this.
 6. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  Igénytelenség. A cikk a bejövő újabb infók alapján folyamatosan frissült, de az időközben túlhaladott részleteket nem törölték. Így keletkezett az önellentmondás.
   
  fip7, nyugger, Python and 1 other person like this.
 7. szegcsab

  szegcsab Well-Known Member

  Itt meg így írják... : :(

  Két pilótára is holtan találtak rá a két orosz vadászbombázó balesetének térségében

  Holtan találtak rá a Japán-tengeren helyi idő szerint szombat hajnalban két pilótára is az orosz légierő két Szu-34-es vadászbombázójának előző napi balesetét követően, egy repülős sorsa továbbra is ismeretlen - közölte az orosz védelmi minisztérium

  A két pilóta holttestét egyéni, felfújódó mentőtutajukban találták meg, s azzal együtt emelték az éjszakai mentésben részt vevő egyik hajó fedélzetére.

  A rossz időjárási körülmények között gyakorlórepülést végző kétüléses vadászbombázók pénteki balesete 35 kilométerre a parttól történt. Az összesen négy főnyi legénység az ütközés után katapultált. Az orosz védelmi tárca korábbi közlése szerint az egyik gép navigátorát sikerült élve kimenteni, őt Habarovszkba szállították egy mentőrepülőgéppel.

  http://m.atv.hu/kulfold/20190118-ke...adaszbombazo-balesetenek-tersegeben/hirkereso
   
 8. grigorij3

  grigorij3 Well-Known Member

  Egyszerűen csak fogalmuk sincs a technikáról, és az egyik a másiktól veszi át a hülyeségeket. Még annyi sem jut eszükbe, hogy legalább a vikipédián utánanézzenek a típusnak. Csak írnak, marha nagy szorgalommal és egoval. :D
   
  fip7 and gacsat like this.
 9. hurci10

  hurci10 Well-Known Member


  Azért az ellentmondó orosz hivatalos közlemények sem könnyítik meg a dolgot! A TASSZ és az INTERFAX egy órán belül adott ki két közleményt. Az egyik szerint mind a 2 katapultált hajózót megtalálták (viszont nem írnak arról semmit, hogy élve, vagy holtan). A másik szerint a sturmant megtalálták, állapota "kielégítő". A pilótát még keresik. Nekem az sem tiszta, hogy akkor van-e áldozata a balesetnek (katasztrófának), vagy nincs. És ha van akkor 1 vagy 2. Esetleg a sérülten leszálló gép személyzetéből is meghalt valamelyik?
   
  borisz likes this.
 10. dudi

  dudi Well-Known Member

  Az újságírónak semmi más dolga nincs csak utánajárni dolgoknak mielőtt leírja.
   
  fip7, svajcibeka and gacsat like this.
 11. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  A mai digitális sajtóban nem a pontos utánajárás az elsődleges szempont (az megmaradt a nyomtatottnak, illetve oknyomozó cikkeknek), hanem a sebesség.
   
  Python and silurusglanis like this.
 12. weasel007

  weasel007 Well-Known Member

  Erre találták ki a frissítést, amikor már van idő bővíteni, pontosítani a dolgokat.
   
 13. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  Nemigazán foglalkoznak vele, jön egy frissebb infó, hozzáírják, de közben már teljesen mással foglalkoznak. Az igazság az, hogy az átlag olvasót nem is érdekli.
   
 14. ghostrider

  ghostrider Well-Known Member

  Ilyenkor káosz van, nem kicsi! Még ami biztos, az is félre megy.
  Amikor 1991-ben lezuhant egy pápai MiG-21Bisz Gyermelynél, akkor is a lezuhanás pontos helyének megadása ellenére, teljesen máshol keresték először.
   
  gacsat and fishbed like this.
 15. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Ez gyönyörűszép magyarázat arra, hogy miért büdös az összes szar. Van egy barátom, akinek újságíró barátja van. Kicsit zokon vették, amikor közöltem, hogy az indextől kezdve nyugodtan tehet mindenki egy szívességet több téren, amikor firkálnak. Feleannyiért 10-szer jobban írok. Persze alkalmazni nem alkalmaznak. Valahogy újságírás téren nem látom a kapitalista minőségi versengést. Bulvár szart, azt látok.
   
  notaricon, fip7, therob and 3 others like this.
 16. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  Nekem is van rokonom újságírásban, nem magyarázkodtam, ez sajnos ezért van így. Hogy neked, másnak, nekem tetszik-e, vagy sem, az sajnos kurvára mindegy. Online újságban egy dolog számít igazán, a kattintás szám. A büdös nagy igazság az, hogy nem neked írnak cikkeket, hanem a reklámok feladóinak. Minél többen kattintanak egy cikkre (azaz általában minél olvasottabb a site), annál könnyebben annál több céggel tudnak reklám szerződést kötni (ebből élnek). És sajnos az átlag usert tényleg nem érdekli a téma mélységében. Az aránylag hosszabb cikkekben azért vannak vastagon szedett, bekeretezett részek, mert a statisztika szerint max 2-3 bekezdés után az átlag olvasó megunja a cikket, és elkezd beletekerni. Hármat találgathatsz, hogy onnantól mit hajlandóak még elolvasni. Akit tényleg mélységében érdekelnek a hírek, egy-egy téma, az vagy magának utánaolvas, vagy neki tetsző nyomtatott sajtót vesz. De inkább az előbbi.
   
 17. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Ez nálam annak az olvasta, hogy az átlag olvasó hülye, mint a seggem.
   
  jOkA, notaricon and ghostrider like this.
 18. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  Részben az, részben iszonyatosan felületesen érdeklik csak a hírek. Ezzel elsősorban nem az átlag mai újságírót akarom védeni, de napjaink online újságírása napjaink társadalmának a gyermeke. Csodák nincsenek.
   
 19. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  Még egy off: érdemes elolvasni régi újságírók kesergését arról, hogy szerintük hogyan ment félre a szakma az idők során. Abból pontosan kijön, hogy mennyire a gyorsaság számít csak és nem a hír maga. Nem kell érteni semmihez, csak villámgyorsan egy úgy-ahogy magyarított fordítást kell leadni időre.
  Namost kritikai érzék hiányában arra sincs érkezésük, hogy gyanút keltsen bennük már a külföldi forrásanyag hitelessége, ha netán logikátlanságok, önellentmondások merülnek fel.
  Nem az olvasó hülye, hanem a gigantikus információdömping nem más, mint üres fecsegés, de a csúcsra járatva.
  Ehhez az ég egyadta világon semmi köze az olvasónak, hiszen nincs visszacsatolás, így akár lehetne mindenki 180IQ-val rendelkező mindenhez (is) értő polihisztor és a vaslogika kornázatlan királya. Vagy ellenkezőleg, lehetne zöldszemes ostoros is, a lényeg, hogy clickbait!
  Az egyik oldalon öntik két vödörrel a szennyet, a másik oldalon meg bámulják a vibráló képernyőt.
  A rendszer magától érthetődően úgy van felépítve, hogy ebbe mindenféle kétségeesett Don Quxiote-nak nincs beleszólésuk. Ha van is komment rész, vagy email elérhetőség, totál mindegy, hogy ki, hogyan csatol vissza a szerzőenk, a cikk elmerül a hírfolyamban, az emberek továbbkattintanak, az egésznek semmi jelentősége.
  Hacsak az nem, hogy az ember email-jét is letiltják, mondván "okostojás" írogasson csak a spam foldernek.
  Jól látható, hogy ez már kezd túlnőni a klasszikus "szar az Index" témán, Most már van olyan "szakértő" blog is, ahol totál korlátlanul megy a tudatlanságból és igénytelen dilettantizmusból eredő, lényegében fiktív valóság tálalása, ezek kommenteléséhez pedig a HTKA-n ilyen-olyan okokból megsértett áldozatok toborzása és általuk az öntömjénezés. Az ostobaság diadala. Működik.
   
  FilcTroll, notaricon, fip7 and 3 others like this.
 20. ghostrider

  ghostrider Well-Known Member

  Ezzel az újságírás rejtelmeinek boncolgatásával inkább át kellene menni a beszélgetőbe. Kérem Mac-et tegye meg a kellő lépseket.
   
  fip7 likes this.

Ezen oldal megosztása