1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Repülőnapok

Diskurzus a(z) 'Repülőnapok, haditechnikával kapcsolatos rendezvén' témában - Terminator által indítva @ 2016. november 6..

 1. sirdavegd

  sirdavegd Well-Known Member

  Mosnov Ostrava Airport megálló pont a terminál mellett van, onnan már csak egy kis séta. De egyébként volt busz is Studénkaról szintén a reptérre (addig vonat). Szóval fél óránként volt valami, amivel ki lehetett menni. A vonat emeletes City Elephant, a buszon is beszélnek angolul a szükséges mennyiségben. Menetrendi tervezéshet az IDOS appot javaslom (busz+vonat). Vagy: https://jizdnirady.idnes.cz/vlaky/spojeni/
   
 2. sirdavegd

  sirdavegd Well-Known Member

  Ostravában többnyire a Hotel Veronikában szoktam megszállni (szemben templom, festői kilátás a vaskohóra, reggel odébb kell rugdalni a csöviket az ajtóból, de ott van mellette a vili, 30 perc alatt ki lehet érni a vasútállomásra).
  Residence Slezská, Československé Armády 1612/25, kolesz szoba 26 euróért 1 főre, jó wifivel, 2 trolis átszállással kultúrhelyen.
  Moravia Ostrava, Nádražní 512/172, Ostrava - Přívoz, 44 eur volt 2 főre, pont a vasútállomás mellett, jó környéken

  Szóval Ostrava amúgy frankó kis hely, egyedül Vitkovice városrészben nem sétáltam annyira szívesen hazafelé (még meg talál sérülni valaki, aztán lehet adminisztrálni csehül...). A sör jó!
   
 3. ms07

  ms07 Well-Known Member

  Nekem az UAN buszállomás közelében van szállásom, kolesz-feelingnek néz ki képek alapján, 55eur 2 fő. Elvileg a buszállomásról is lesz járat, csak még a pontos érkezés helyet kell azonosítani :) vagy marad a vili + vonat. Előtte két héttel meg Sliac, de az könnyű, meg van egy napon belül :D Köszi az infókat
   
 4. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Mennyre elszálltak az árak a repnapon? Lehet valamennyi kaját és vizet bevinni?
   
 5. Pocok75

  Pocok75 Well-Known Member

  Attól függ mi neked a vèszes! Egyébként annyi kaját meg vizet viszel be amennyit elbírsz. Csak arra figyelj, hogy a kapunál átvizsgálhatják a motyódat. Semmi extra csak belekukkantanak szóval a nagykést meg a bárdot ne tedd bele! ;):D
  Szerinted van esély az Ukrán Szuhojra? :D:hadonaszos:
  Remélem. Az idejét sem tudom mikor láttam utoljára!
   
 6. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Ott van a listán statikban és dinamikusban is. Szóló Szu-27 demót életemben nem láttam még csak a kecsói 2013-as köteléket.
   
 7. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  Hogy lehet igy elni???
   
  fishbed, Pocok75 and vilmoci like this.
 8. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

 9. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  El lehet lenni. Egyszerűen ahova mentem, ott nem volt.
   
 10. vilmoci

  vilmoci Well-Known Member

  Tavaly pedig Szliács itt volt a szomszédban :)
   
 11. Roni

  Roni Well-Known Member

  Szerintetek kizárt hogy Szabolcs megye felett V-22 láttam volna repülni? o_O
   
 12. Roni

  Roni Well-Known Member

  Nagyon annak néztem alig tudtam észre venni szürke színe miatt sőt! hátul kicsi farok jellemzi és elől hatalmas rotor
  Faternak is egyből az ugrott be pedig nem jártas annyiira de már látta tv-ben.
   
 13. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Ott még sosem jártam. Vagy időben nem volt jó, csak csak egyetlen gépért nem volt kedvem elmenni oda.
   
 14. Terminator

  Terminator Well-Known Member


  Gondolom, erről az élményedről is írsz majd ide egy cikket. Milyen terveid, elképzeléseid vannak? Mit akarsz megtudni?
  Vagy csak látni akarod repülni azokat a típusokat, amelyeket még nem láttál a levegőben?
   
 15. Pocok75

  Pocok75 Well-Known Member

  Hát igazából nem gondolkodtam idén cikkről, mert nem tudom miről írhatnék. H avan estleg valami amire kíváncsiak lennétek, syívesen utána járok, vagy kérdezgetek. Képeket készítek, majd megosztom a Flickr albumot.
   
 16. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Bocsánat, ezt a kérdést Molninak szántam.
   
 17. Pocok75

  Pocok75 Well-Known Member

  semmi gond
  :D
   
 18. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Most nem egyedül leszek, hanem a vendéglátómmal és a program is nagyon ütős és egy napot leszek kint. Raptor pilótával szeretnék nagyon beszélni, de más nem álmondtam. Ami összejön. A beszámoló sokmindentől függ. Most nagyon nem látok előre. Előre akartam kérdéslistának google spreadseet oldalt is csinálni, de olyan zűrös volt mostanában minden, hogy erre nem maradt erőm.
   
 19. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  Amugy pont a Szu-27-es eloben latott demoja miatt van ennyi ugynevezett oroszfan a hazai repulos scenaban, fuggetlenul attol, hogy ki milyen szakmai hatterrel bir. Mondjam azt, hogy egy jelenseg a levegoben a Flanker familia. Aki ilyet meg nem latott, annak valoban marad a nyers statisztika, illetve az a bizonyos kellemetlen, vagy duhito (ki, milyen vilagnezettel bir) erzes, hogy "ezek (oroszok) ugyan mar mire verik magukat?"
  Ne aggodjunk, legyen szo akar az elegge kordaban tartott ukran musorrol, akar egy Kvocsur fele balettrol, netan Bogdan fele izmozasrol, a nagy Szuhojt latva es hallva elvesz minden objektivitas.
  Es akit nem lehet holmi bazari produkciokkal becsapni, meg az is megter egy bizonyos fokig. Nincs ra egzakt valasz, igy ne is kerdezzetek.
  De, hogy szemelyeskedjek is egy kicsit, ha pl. molnibalage kijutna egy MAKSz-ra, lehet a kovetkezo nagymuve valami orosz masineria rol szolna... :)
   
  fip7, fishbed, vilmoci and 3 others like this.
 20. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Tapasztalatom szerint az elvault orosz fanok többsége élőben semmiféle haditechnikát nem látott nemhogy pont 27-est.

  Hát nemtom. Én 2013-ban a köteléket láttam és semmivel sem hagyott bennem mélyebb nyomot, mint a Thunderbirds demó, pedig az 1991-ben láttam először és utoljára eddig. Halvány emlékeim vannak... :)

  És képtelen vagyok megérteni, hogy miért... És nem csak a Szuhoj kapcsán vész el ez az objektivitás sokaknál...

  Én legfeljebb csettintek, de nem térek el. Videón láttam az egyik felpiszkált Szuhoj demót a 16-17-sec-es max. perf. turn-nel, még videón is érződött az, amit a gép összehozott. Ettől még nem lettem hívő... :)

  Nem fogok írni olyan vasról, ahol a forrásanyagok 99%-át nem értem meg, legfeljebb a táblázatokat. 1 évig tanultam oroszt, de olyan nehéznek találtam, hogy feladtam. Beláthatatlan távolságban volt használható nyelvtudás összeszedése. Az angol sem megy olyan szinten, ahogy szeretném...

  Azt kell hogy mondjak egyébként, hogy a HT összefoglaló abbahagyása után a Gripen FAQ frissül, a HT magazinnak megírom amit ígértem és aztán én egy időre sanszosan leteszem a lantot...
   

Ezen oldal megosztása