És itt had ragadjam magamhoz a billentyűzetet...
Először is a HTKA nyílt, erre a legjobb bizonyíték az, hogy elég sok olyan ember is itt van, akinek egyébként semmi keresnivalója nem lenne a fórum lapjain. Hozzászólhatnak, mert lehetőséget biztosítunk arra, hogy mindenki elmondhassa a véleményét. Utóbbira pedig jó példa az, hogy panoz és rpeter a témában teljesen irreveláns és off-topik hozzászólását nem gyalulom ki szó nélkül, ugyanis a fórumszabályzat szerint ezt kéne tennem, mivel az oldallal kapcsolatos vélemény megosztására létezik a megfelelő és aktív topik...
Azt értsétek meg végre, hogy a HTKA nem egy fizetős szolgáltatás, ahol mindenki kénye-kedve szerint elvárhat ezt-azt. Mi nem fizetett újságírók vagyunk, mint a HVG, Index, Origo, vagy éppen a konkurens lapok, jó kapcsolatokkal és zsíros támogatókkal, hogy olvasószámra gyúrjunk a minél nagyobbat szóló szeméttel. A szerkesztőség egyik tagja sem lát ebből pénzt, mindenki önkéntesen - és egyre gyakrabban erőn felül - csinálja az oldalt. Nyilván olvasók nélkül nem tartanánk itt, ahol ma, és ezért nem is akarunk hálátlannak látszani a közösséggel szemben. Pontosan ezért csináljuk napról-napra, újra és újra, hogy a vélemények kusza tengerén lavírozva esténként órákat szánunk hírírásra, moderálásra, fórumreszelgetésre, hogy legyen hír, ami által még egy forrásból tudtok tájékozódni, legyen topik, amiben elmondhatjátok a véleményeteket és legyen egy fórum, ahol közösségbe szerveződhettek.
Persze ahogy valamibe bele nyúlunk, akkor "egyre szarabb az oldal", "esik a színvonal", "én már hozzá se szólok", "oroszbarát moderátor", "amcsi seggnyaló szerkesztőség" ésatöbbi. Mindegyiket megkaptuk már azoktól, akik egyébként naponta használják az oldalt ingyen és bérmentve, különösebb megkötések nélkül és szerintem ez végtelenül képmutató viselkedés.
Másrészről pont a közösségnek kéne magából kilöknie a nem odavaló elemeket, de nem teszi, mert a szelektív olvasás manapság már nem erény, és mindenáron vissza kell neki szólni, hergelni kell. Aztán ha én lökdösöm ki az embereket, akkor "cenzúra", "demokráciában élünk", "szólásszabadság van", "ebből per lesz", különben is "a k*rva anyátok". Egy nicknév mögül, valódi felelősség nélkül könnyű ezeket mondani...
Szóval HTKA-szerkesztőnek lenni egyre hálátlanabb feladat...