Rheinmetall 8x8 APC (Zrínyi 2026, Kaposvár) / HITRON

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
3 321
5 089
113
Vegigneztem, koszi; arrra nem is emlekeztem, hogy a 8x8-rol 13:56-nal konkretan azt mondja Maroth, hogy "a ceg tajekoztatasa szerint az un. elso verziojat, tehat ez meg nem az uzemkepes verzio, de azt mar Parizsban, a nagy hadiipari kiallitason bemutatjak" - hat ezzel mi tortent, kedves @Nem Dr Maróth Gáspár kollega? Elvitte a Lynx avagy a Panther cica?
Mondjuk errol nem hinnem hogy pont MG tehetne. Lehet valami meetingen ezt az infot kapta aztan meg valtozott a terv...
 
 • Tetszik
Reactions: kamm and Hummen23
H

Hummen23

Guest
Vegigneztem, koszi; arrra nem is emlekeztem, hogy a 8x8-rol 13:56-nal konkretan azt mondja Maroth, hogy "a ceg tajekoztatasa szerint az un. elso verziojat, tehat ez meg nem az uzemkepes verzio, de azt mar Parizsban, a nagy hadiipari kiallitason bemutatjak" - hat ezzel mi tortent, kedves @Nem Dr Maróth Gáspár kollega? Elvitte a Lynx avagy a Panther cica?
Nem te igazítottál ki fonetikailag, amikor vicceltem a nevével kapcsolatban?
 
 • Hűha
Reactions: kamm

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
3 488
10 774
113
@kamm olavass vissza!:p
286690135_391750949658808_4768894254799716971_n.jpg
 

kamm

Well-Known Member
2019. február 23.
15 736
22 417
113
Pont az előbb szaladtam én is bele, megelőztél. :)

Ez pontosan az az utolsó lépcső a bevezetés előtt, amit tavaly evben a témában már idéztem a német gyártóktól (long-haul road testing.)

Nem véletlenül választották a FC-diesel hibridet a RMnal a 8x8hoz sem, tisztán FC lesz majd a végső cél, kb 10-15 éven belül, amikor elég tapasztalat gyűlt össze a civil meg hibrid üzemből.

Aki még mindig nem látja, mi jön, az vagy vak, vagy reménytelenül fogalmatlan a témához. :p
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
17 019
28 949
113
Amúgy nem tudom mit nyüglődtök a témàn.

El van döntve a BTR utódlása.
Rheinmetall- mh Modernizációs intézet 8X8 harcjármű hazai gyártásban kaposváron.
Tényleg! Arra van már valamilyen infó, hogy milyen jellegű az együttműködés?
A modernizációs intézetnek volt egy terve, amit bedobtam a RM-nak, higy csinálja meg, vagy szimplán csak pénzeljük a RM-nak a meglévő fejlesztését?
 

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
3 488
10 774
113

"Igen, ez a Zalaegerszeg-Kaposvár tengelyen fejlesztendő, új generációs 8x8-as gyalogsági harcjármű. A fejlesztés hosszú folyamat, de nem olyan hosszú, mint azt első nekifutásra gondolnánk.

A kiállított darabot valóban makettnek hívják. A cég hamarosan kész lesz a fejlesztéssel, és akkor már a működőképes prototípust lehet majd megtekinteni. Ezért is volt elzárt területen kiállítva Párizsban.

Ismerve a fejlesztési programot, meggyőződésem, hogy a világ egyik vezető harcjárműve lesz kategóriájában."