tudom hogy csinálták nem egyszer láttam öreganyám testvére vasuti pálya karbantartó vólt... hiszed vagy sem amikor még nem voltak a generátorok úgy elterjedve bezony a vasuti pálya mentén futó vasuti vezetékekről vételezték az áramaot. olyan eszközökkel amiket leírtam...Sosem csináltak olyat.
Az ott jobb oldalt fent ugyanúgy 25kV, az a megkerülő vezeték ami az egyvágányú vonalon van, nézd meg mekkora a szigetelése.
Wiki:
Megkerülő és tápvezeték
Az állomások előtti és utáni nyíltvonali vonalrészek felsővezetékének folyamatos és biztonságos áramellátása érdekében, az állomási áramköröktől független megkerülő vezetékek segítségével látják el villamos energiával. Az állomási felsővezeték-rendszert szinte minden esetben két vagy több független áramkörre osztják.
Az egyvágányú vasútvonalak nyíltvonali felsővezetékét úgynevezett tápvezetékkel egészítik ki, mintegy pótolva a második vágány felsővezetékét. Feladata hasonló a megkerülővezetékhez, egy hosszlánc kiesése (szakadása) esetén biztosítja mögöttes pályarészek felsővezetékének áramellátását.
Amit még néha láthatsz ott fent az a vasúti távközlés optikai kábele.
de ne hidd el valószínűleg a normál közterületi áramlopás is képtelenség miközbe azt egy eszerű kapóval és dróttal megoldják... sajnos... de a vasútnak nem vólt fejlesztése ez irányba szakszerűen... hiába futott melettük az elektromos vezeték nem használták ki hisz minek nekik az energiaforrás...
mind ezt csak álmodtam biztos... sőt légkábelről való áramlopás sem létezik hisz lehetetlen... szólni kellene a dzsipóknak hátha miután megtudják hogy lehetetlen dolgokat csinálnak legközelebb nem jön össze nekik mert megtudják hogy lehetetlen...