B-1 Lancer (Rockwell,USA)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

M

molnibalage

Guest
muw2o7lt28xnm5y0t8h6.jpg
Leesés elleni biztosítást hogyan oldják meg ilyenkor?
 

arbalest

Well-Known Member
2011. január 11.
8 230
17 090
113
Passz, szerintem sehogy. Nem látszik semmiféle heveder vagy kötél. Egy munkavédelmis valószínűleg sikítófrászt kapna a képtől. :D
 

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 377
3 504
113

Érdekesség, hogy az ábrán látható külső függesztési pontokat (6db dupla és 2db szimpla) mindössze két gépen tesztelték, és csak az egyik repült fegyverzettel is. A törzs-szárny átmenet alatt látható szimpla pilonnal pedig sose repült, mert az időközben életbe lépett fegyverzetkorlátozási egyezmények max. 12db külső függesztésű nukleáris fegyvert engedtek meg.
Nem sokkal később egy másik megállapodás ezt nullára redukálta, így a pilonok végül nem kerültek ki egyetlen alakulathoz sem. Szintén az említett két tesztgép bombatere volt egyedül alkalmas az ALCM-ek alkalmazásához szükséges hosszabb forgótár fogadására, a többi nem. A szintén látható SRAM rakéták és az atombombák is csak alig néhány évig voltak a típus fegyverzetének része. Ellenben azóta jelentősen bővült a hagyományos fegyverzete és kicsivel később az alkalmazható PGM-ek köre is.
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 510
15 708
113
Nagyon szeretem ezt a gépet (a Tu-160 is impozáns szerintem, csak annak az orr-része, pont, mint az F-111-nél és a fülke kialakítása nekem nagyon taszító), de mi mire tudnánk használni?
El tudnám képzelni a 12 db-ot nyitott bombakamrákkal bukarest fölött ;)
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 852
4 132
113
El tudnám képzelni a 12 db-ot nyitott bombakamrákkal bukarest fölött ;)

Hát, Funar pl. kifejezetten megérdemelne pár szeretetcsomagot, de ő általában Kolozsváron punnyad, ha jól tudom.

Volna minek nekitámasztani a biciklit legalább :p

Sajna a B-1B elég nagy százalékban "alamínijumból" és titánból van... Tartok tőle, hogy a jawák hamar szétkapnák és leadnák a helyi MÉH-ben...

Szúnyog irtás hetente a Duna mentén!☺

Ahhoz kissé overkill lenne, nem? :D
 

vilmoci

Well-Known Member
2010. április 24.
1 688
3 825
113
Hát, Funar pl. kifejezetten megérdemelne pár szeretetcsomagot, de ő általában Kolozsváron punnyad, ha jól tudom.



Sajna a B-1B elég nagy százalékban "alamínijumból" és titánból van... Tartok tőle, hogy a jawák hamar szétkapnák és leadnák a helyi MÉH-ben...



Ahhoz kissé overkill lenne, nem? :D
Ha a százötvennégyessel háton permeteztek Mátészalka fölött, akkor miről beszélünk? :cool:
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 507
72 496
113
"B-1B To Fly Through 2040 Without Major Life Extension

The U.S. Air Force anticipates that the Boeing B-1B swing-wing supersonic bomber will fly to 19,900 equivalent flight hours, more than double its original design life."
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed
T

Törölt tag 1586

Guest
Gyakorolnak a fegyverzetisek egy B-1-en...
Szép videó és ami nekem érdekes hogy mintha az egész fegyver felfüggesztő rendszer kieemelhető lenne a bombatérből...? (03:27-04:58)
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Gyakorolnak a fegyverzetisek egy B-1-en...
Szép videó és ami nekem érdekes hogy mintha az egész fegyver felfüggesztő rendszer kieemelhető lenne a bombatérből...? (03:27-04:58)
Persze hogy kiszerelhető, hiszen sokféle rendszeresített fegyverzethez nem egyféle függesztőrendszer tartozik, így az igényeknek megfelelően cserélhető a többféle függesztőrendszer. A videón a hagyományos bombák függesztőrendszere látható, de van pl. forgótáras függesztőrendszer is.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7