1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Román F-16 beszerzés

Diskurzus a(z) 'Katonai repülőgépek közbeszerzései' témában - imike által indítva @ 2013. május 24..

 1. Fade

  Fade Well-Known Member

  Nem akarok sokakat elkeseríteni akik 2sör mellett összeháborúznak Romániával, de jelenleg az van, hogy a Román hadsereg F-16ok nélkül is fényévekkel erősebb mint a Magyar.
   
 2. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  De addig isznak, míg hajnalra erősebb lesz a magyar!
   
 3. danielblack

  danielblack Guest

  ÓÓÓ hát ez természetes!!! :-D A magyar 7,62-est a turul szelleme vezeti a román célpontokra xDDDDDD
   
 4. joker

  joker Well-Known Member

  Látom mindenki jól röhög a MH-en, csak ezen sírni kellene inkább
   
 5. danielblack

  danielblack Guest

  Hazafi vagyok, de már kezd elegem lenni ebből a reménytelenségből ami itt megy. Bár remény még van is.... Talán egyszer pénzt is lát a haderő.... Kínunkba nevetünk :-D Addig sem idegeskedünk :)
   
 6. joker

  joker Well-Known Member

  Ennyi erővel fel is lehetne oszlatni a MH-et, eladni az egészet a picsába, bejönne belőle egy kis pénz és megszűnne egy folyamatos kiadás. Maradna másra pénz.
   
 7. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

  Oszt képezhetnénk végre a rigókat...
   
 8. danielblack

  danielblack Guest

  Nem jönne be akkora összeg mint amire számítasz... :-( telített a piac ezzel a sok szovjet technikával... alig tudunk eladni most is valamit... Ha meg nem bírnak elég pénzt összekoldulni nehéz fegyverzetre, akkor megyénként 1 könnyű-vegyes zászlóalj és csókolom.... Lehet többet érne a jelenleginél....
  És ilyenkor bedurran az agyam és arra gondolok, hogy nem igaz az, hogy az ország védelmi képességeinek fenntartására nem lehet a GDP 2%-át fordítani. Zűrös jövőképpel kell szembenéznie Európának, és itt nem román-magyar konfliktusokra kell gondolni.... Hanem polgárháborúkra....
   
 9. zotyek78

  zotyek78 Well-Known Member

  Egyébként nyílván most sokan legyintenek konteóval, meg mittudomén... De azért az egész kapitalista Világ már egy jó ideje egy -vastagabb- hajszálon függ...

  "Az Egyesült Államok már csak néhány napra van attól, hogy világméretű gazdasági katasztrófát okozzon – mondta Jim Yong Kim újságíróknak Washingtonban a Világbank és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) közgyűlésének végén. „Öt nap választ el bennünket egy nagyon veszélyes pillanattól" – fogalmazott a Világbank vezére. " - MTI
   
 10. joker

  joker Well-Known Member

  Félreértesz, nem megyénként egy zászlóalj, hanem eladni az egészet és felszámolni mindent ami hozza kötődik. Maradna a tűzoltóság, rendőrség és a TEK. Amíg nincs háború addig nem kell hadsereg, ha meg a meglévő hadsereg nem jó a háborúra, akkor vagy fel kell tuningolni egy olyan szintre hogy jó legyen vagy meg kell szüntetni, mert így szart sem ér csak viszi a pénzt (egy havazással nem tudnak mit kezdeni a jelenlegi szinten, hogy várd el, hogy egy országot megvédjenek???). És nem abból számítanék nagy pénzre, hogy eladod a technikát (felőlem aztán be is olvaszthatják az egészet és az acélból lesz majd híd vagy betonvas gázvezeték, stb) hanem abból, amit megspórolsz azzal, hogy nem kell fenntartsd.
   
 11. zotyek78

  zotyek78 Well-Known Member

  Nyílván az afgán meg hasonló missziókra kell valamekkora erőt fenntartani... Amúgy gyak. pontosan az van, amit mondasz... Más nincs... Max "képesség fenntartásból" 1-2 db roncs ezekből a fegyvernemekből, amit lehet néha tologatni.
   
 12. joker

  joker Well-Known Member

  Nem ide tartozik, emiatt csak egy rövid megjegyzés. Nem fogják hagyni, mert akkor bukják a választásokat ésa főnökeik pénzét, megy az izmozás de 17.-én megemelik a plafont. A válság méretéről meg csak annyit, hogy 2008-ban beszrt az ingatlanpiacuk, a tőzsdéjük, a bankjaik egyrésze, mégsem nyírtuk ki egymást a bolygón jobban, mint máskor. Okozna egy másik válságot a dolog? Lehet, de lehet ha az odaáramló hitelek más utat keresnének ezután, pl Európába, és emiatt több pénzhez jutnánk olcsóbban meg nem függnemnden a dollártól, mivel megszűnne a bele vetett bizalom.
   
 13. danielblack

  danielblack Guest

  Csak úgy maradhatnánk a NATO-ba ha haderő is van.... Haderő nélkül meg ki lennénk szolgáltatva bármelyik szomszédnak, akik könnyű préda lévén, KOCKÁZATMENTESEN bevonulnának. A NATO-nak és az ENSZ-nek egy válság tanácskozásra sem lenne ideje :-D
   
 14. joker

  joker Well-Known Member

  Mi a f***nak kell afgán misszió? A magyar lakosság 90+% -a egy vaktérképen be sem tudná lőni, hogy hol van Afgansztán. Utoljára max akkor kerültünk hivatalosan konfliktusba az afgánokkal, amikor Árpád vezér megindult keletről s az arrajáró ősafgánok beszóltak neki. Semmi közünk hozzuk.
   
 15. zotyek78

  zotyek78 Well-Known Member

  Azért, mert NATO tag vagyunk és ha nem veszünk részt ilyenekben, akkor megbüntetnek... Amúgy meg "elméletileg" emiatt közösek is az érdekeink a NATO tagországokkal...
   
 16. joker

  joker Well-Known Member

  ENSz tagország csak úgy nem indíthat háborút
   
 17. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Ki és hogyan büntet meg minket ha nem veszünk részt NATO missziókban?
   
 18. joker

  joker Well-Known Member

  Mivel bűntetnek meg? Nem fogják támogatni a MH-et fejlett technikával? Jaj ettől most nagyon meg kell ijedni. Kivel szemben kell a NATO, aki potenciális veszélyt jelent Magyarországra és aki ellen meg is véd?
   
 19. zotyek78

  zotyek78 Well-Known Member

  Pénzbüntetés lehet, ha jól tudom, illetve asszem erre volt is már példa Mo. esetében... Passz, hogy ki is zárhatnak-e ezért.
   
 20. joker

  joker Well-Known Member

  Valószínűleg nagyságrendekkel olcsóbb kifizetni a bűntetést, mint sereget fenntartani és misziózgatni.
   

Ezen oldal megosztása