1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Román F-16 beszerzés

Diskurzus a(z) 'Katonai repülőgépek közbeszerzései' témában - imike által indítva @ 2013. május 24..

 1. danielblack

  danielblack Guest

  ENSz tagország csak úgy nem indíthat háborút</blockquote>

  Megnézném, hogy mennyire érdekelné ez a románokat, amikor itt lenne egy jó lehetőség, egy kiszolgáltatott állam kockázatok nélküli megszállására, és pénzügyi kiszipolyozására :)
   
 2. joker

  joker Well-Known Member

  Ezt most is ugyanúgy megtehetnék, mert az amcsik nem fordulnának ellenük, ilyen támadáshoz meg így sem úgy sem ad támogatást a NATO ha tag ellen ha nem tag ellen indítja az egyik NATO-tag.
   
 3. danielblack

  danielblack Guest

  Azért könnyebben emészthető a világnak egy olyan megszállás ahol szinte egy puskalövés sem hangzik el....
   
 4. danielblack

  danielblack Guest

  De felesleges ilyeneken agyalni. Részemről lezárva ez a téma :)
   
 5. kelepisti

  kelepisti Well-Known Member

  Ne felejtsük, el Románia földrajzi és gazdasági értelemben is jóval nagyobb méretű hazánknál.Ez vásárlói potenciálra is értendő. Akik meg lenézik őket, azok gondolkodjanak el, hogy mikor építettünk utasszállító gépeket, mikor harci és szállítóhelikoptereket, mikor gyártottunk harckocsikat, stb. Románia mindig is a légierőt tekintve is fölényben volt velünk szemben. Nemrég rendszerbe álltak mig-29/23/21 és a saját gyártású én csak Orao-nak nevezem, jugo-román csapásmérő. Azzal, hogy értelmes lépést tettek, és a 21 Lancer-t felváltják, használt Falconokkal racionális lépés. Azzal, hogy rendszerbe állítják, még közös zászló NATO és EU zászló alatt közös nemzetiségű polgárokkal élünk velük együtt. A két gép BVR-ben hasonló dogfight-ban Falcon fölény, de kérdés, hogy milyen fegyverzetel fognak repülni. amúgy sem egymás ellen készülünk..
   
 6. honved

  honved Well-Known Member

  "ENSz tagország csak úgy nem indíthat háborút"

  Ez a mondat, az év legnagyobb vicce. :)
   
 7. borisz

  borisz Well-Known Member

  ???
  A 23-at és a 29-et rég kivonták.
   
 8. joker

  joker Well-Known Member

  Akkor miért is kellett a líbiai beavatkozásnál ENSz BT-engedély és miért húzta a fél világ a száját, hogy BT-engedély nélkül nem mozdulnak Szíria ellen még az amcsik oldalán sem?
   
 9. zotyek78

  zotyek78 Well-Known Member

 10. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  <blockquote rel=
  Akkor miért is kellett a líbiai beavatkozásnál ENSz BT-engedély és miért húzta a fél világ a száját, hogy BT-engedély nélkül nem mozdulnak Szíria ellen még az amcsik oldalán sem?</blockquote>

  Más ország belügyeibe beavatkozás és háború között van különbség?
   
 11. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Oldalszám alapján rákerestél az átadásra kerülő gépekre vagy csak találomra beraktál portugál F-16-osokat?
   
 12. zotyek78

  zotyek78 Well-Known Member

  Találomra... Egy fórumon (Tehát nem biztos infó.) ezt találtam...

  <i>The tail numbers of the aircraft´s wich are on sale are the following:
  15125
  15126
  15127
  15139
  15128
  15129
  15130
  15137
  15131
  15138
  or
  15140</i>
   
 13. Fade

  Fade Well-Known Member

  "Mivel bűntetnek meg?"

  Semmivel. Ellenben a NATO elött is ott voltunk pár helyen ENSZ zászló alatt + NATO nem gittegylet és végképp nem EU. Ha nem raksz hozzá, sött esetünkben inkább gyengíted azt :DDD akkor megköszönik az eddigi részvételt. Teszem csendben hozzá, hogy MO alapérdek is lenne, hogy a GDP 2%át fordítsuk a honvédelemre. BTW hálisten, hogy NATO tagok vagyunk mert magunkat megvédeni azt tuti nem tudjuk, pont azt kéne kirakjanak minket ilyen szép történelemmel.

  Na Irak, Afganisztán ezért volt. Hogy politikai szinten lehessen vmit lobogtatni, hogy mi ott voltunk és csináltunk. És teszem hozzá ha kevesen is de akik kint voltak, láttak, tanultak egyrészt valós harci tapasztalatokat szereztek, másrészt látták a rendszer maga hogy működik.
   
 14. danielblack

  danielblack Guest

  Attól nem vagyunk nagyobb biztonságban, hogy NATO tagok vagyunk....
   
 15. danielblack

  danielblack Guest

  Inkább az EU-nak nem érdeke, hogy elveszítse ezt a jó felvevőpiacot....
   
 16. Fade

  Fade Well-Known Member

  daniel: Ki írt arról, hogy az EUból raknak ki? Tanuld meg értelmezni amit más leírt az segít ám...
   
 17. nekerdez

  nekerdez Well-Known Member

  Megint megy az agyalás. Moli és már több haditechnikához értő ember kifejtette, hogy jelenleg még a románok se rendelkeznek akkora tartalékkal, hogy egy megszálló többnapos háborút kibírjanak ellenük. Közben a németek meg az oroszok se fognak a seggükön csücsülni. Hazánk esetleges Romániába történő beolvasztása mind kettő elemi érdekei ellen van. Román F-16 gépeknek nem csak mi gépeinkre kell figyelni hanem az szerb, ukrán, orosz gépekre is. Mivel mind 3 állban közös hogy a románokkal össze rúgták már a port. Valamint a most beszerzett gépeknek sokkal nagyobb légteret kell védeniük mint kis hazánké.
  Gazdaságilag is ugyan úgy sebezhetők mint mi.

  Hazánk közép távú realitása, vízfejtelenítés és bizonyos szektorok felfejlesztése. Valamint a katonáik alapvető felszerelésének korszerűsítése. Új karabély, gyalogsági páncél török normális ruházat és egyebek amivel a lövészek minden körülmények között eredményesen tudnak harcolni. Ne adj Isten 4 év alatt össze lehet spórolni a pénzt 10db osztrák leopard 2A4 rendszeresítésére gyakorlás és kiképzési célokra.
   
 18. nekerdez

  nekerdez Well-Known Member

  Még annyi elnézést a néhol fogalmazás béli hibák követtem el pl már szócska indokolatlan használat
   
 19. danielblack

  danielblack Guest

  Értelmezd te az én irományom... Egy szóval sem említettem, hogy kiraknak az EU-ból..... Arra gondoltam, ha egy ország megszáll egy szomszédot, akkor gazdaságilag jót tesz a megszálló háttérországának, ha átállítják a megszállt országot az ő termékeiknek a felvételére. Ezt minden ország meglépné ahol van legalább egy élelmesebb vezető....
   
 20. zotyek78

  zotyek78 Well-Known Member

  <i>"Ne adj Isten 4 év alatt össze lehet spórolni a pénzt 10db osztrák leopard 2A4 rendszeresítésére gyakorlás és kiképzési célokra."</i>
  :D Ahogy a régi vicc mondja... Szerintem inkább üzenjünk hadat a USA-nek, hátha elfoglalnak... :)
   

Ezen oldal megosztása