1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Románia

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - desertfox által indítva @ 2013. február 8..

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. marton

  marton Well-Known Member

  Fade. Tudtommal az utóbbi három évben is jócskán bővítették a fent említett nagy gyárakat, pedig konkrétan egy VW bővíthet szlovákiában is, hisz ott is nagy gyára van. Bővítések mellett meg elég sok új cég telepedett meg, vagy jelentette be bövítési szándékát, ami már meg is indúlt. Suzuki, mióta megkötötték vele a stratégiai megállapodást (frász tudja mit jelent) már biztos az új modelljét csak itt fogja gyártani, ZF váltógyár bővítés, REHAU, ha csak az autóipart és azok beszállítóit nézzük.
  Ezek tények, nem tudom mi lett volna ha a "másikak" maradnak, több gyár vagy még ennyi sem, de azt sem kell elfelejtenük, hogy azért az EU, aminek mi is tagja vagyunk küszködik rendesen. Egy két Kelet-európai növekedési adattól meg nem kell hasraesnünk, mert ha csak utábabézünk, hogy a román GDP mitől növekszik,, nos, szerintem azt egyetlen éppeszű magyar közgazdász sem kívánhatja hazánkban.
   
 2. Panzerfaust

  Panzerfaust Well-Known Member

  Nem áll mellénk semmivel, csupán megjegyezte, hogy mérsékelten kell viszonyulni a magyarországi "demokratikus és jogállami deficitekhez". Amiben nem kevés bírálat is található.
  Amellett persze, hogy nem is igaz.
  A tahóság az kedves barátom, amivel a németek fenyegetőztek, magyarán Mo. EU-s szavazati jogának megvonása. Mi ilyet pl. még a legdurvább szlovák, román kirohanásoknál sem mondtunk.
  És tovább menve, az a tahóság, ahogyan a német pártok képviselői reagáltak, önkényuralom, diktatúra meg hasonló kifejezések dobálózásával, amire a magyar külügy nem is válaszolt.
  Tahóság az ahogyan be akarnak avatkozni a mi ügyeinkbe, hogy konkrétat említsek neked, az Alaptörvény szövegébe. Semmi közük hozzá, mint ahogyan nekünk sem az övékhez.
  Tudomásul kell venni, hogy No-ban az uralkodó szélirány lassan a szélsőséges liberális irányba halad, de ennek pár évtizede lesz még és vége lesz. Ezernyi, jelenleg nem felszínen tartott probléma haza fogja ezt vágni, de mivel még tudják finanszírozni a társadalom liberális alapjait, egy darabig még marad. Például a török, arab bevándorlók beilleszkedési nehézségei, amelynek már most is vannak látható jelei.
  Az is tény hogy Mo-n a 90-es években mindent eladtak, tönkretettek, lezüllesztettek, az ország gazdaságának 80 %-át átadták külföldieknek.(a mai magyar "baloldalnak" - csak tudnám mitől bal ? - ez az ideális szitu) Ezt a helyzetet kell a visszájára fordítani. Ha szétnézel a világban, azok az országok sikeresek akik megfelelő, saját alapokkal rendelkeznek, és nem a külföldi kézben levő gazdaságok viszik a prímet. Itt a fórumon is nincs olyan nap, hogy ne hangozna el, hogy nincs rá pénzünk, a MH szegény, vegyünk ezt, vegyünk azt, satöbbi. A realitás az, hogy tényleg nincs rá pénzünk, pont azért mert a megtermelt jövedelmek elvándorolnak innen. Ezért ne mástól várjuk a segítséget, hanem ezt nekünk kell megteremteni. Ehhez szükséges az, hogy a saját országunkban a mi érdekeink domináljanak, mint pl. Németországban és Ausztriában.
  Most is voltam megint a sógoréknál, az utamba kerülő minden beruházás, építkezés mellett olyan tábla szerepelt amelyen a kivitelező német, osztrák, esetleg svájci volt. Egyszer sem láttam lengyel, cseh, netalán magyar céget azokon a feliratokon. Náluk a nemzet gazdasága tényleg a nemzeté. És ezért nem gondolom hogy tahók lennének, mint ahogy mi sem vagyunk azok.. A magyar történelem számos példát szolgáltat arra, hogy a valagnyalás nem vezet pozitív végkifejlethez, ezért gondolom azt, hogy szükséges egy erős gazdasági alap, ami a miénk, stratégiai ágazatokkal meg mindennel, és ide hozza a pénzt, nekünk, nem pedig másokat finanszíroz.
  Ha ez megvan, utána el lehet morfondírozni azon, mennyi F-35 kellene is nekünk...
   
 3. desertfox

  desertfox New Member

  @Fade Amennyiben jól emlékszek akkor tájt igen csak üzengettek és okoskodtak a mi belügyeinkbe a Németek.
  Valahogyan ilyenkor le kell állítani őket.
  Ha megnézed csúnya kártya volt, de le is álltak.Tehát ? Tökéletesen elérte célját.
  Lásd Horvátország( INA-MOL) most, Orbán mondott egy beszédet 800 éves barátság meg vegyék vissza számoljunk el , fegyvertársak, stb... Még a végkifejletet nem látom tehát nem tudom hogy eléri e célját, de ha igen akkor ismét egy strigula a Magyar külügynek és Magyarországnak.

  @Panzerfaust
  Egyetértek meglátásaiddal.
  Az legszebb hogy jelenleg ebbe az irányba lépünk , ami Óriási össztüzet kap minden érdeksértett felől.
   
 4. Fade

  Fade Well-Known Member

  "Amennyiben jól emlékszek akkor tájt igen csak üzengettek és okoskodtak a mi belügyeinkbe a Németek. "

  Nem a Németek hanem az EU és ez már csak így van, beléptünk sok év jogharmonizáció után aláírtuk. Ha nem tartjuk be akkor igen EU beszól nekünk.

  Efelől kérdezték Merkelt, hogy MOot nem kéne befenyiíteni/kidobni az EUból. Magyarul mert sokaknak nem megy a Német. (Neémet itt: http://www.bundesregierung.de/Content/DE/Mitschrift/Pressekonferenzen/2013/05/2013-05-16-wdr-forum-diskussion-merkel.html)

  "Nem kell mindig azonnal a lovasságot küldeni, ha szabad így fogalmaznom. Komolyra fordítva a szót: ha kétség merül fel, először beszélni kell egymással és aztán módosítani a törvényeket Magyarországon. Magyarország nagyon nagy segítségünkre volt a német egység megteremtése idején. Ezt soha nem felejtjük el. A másik oldalon viszont nincs mentség. Ha kétség merül fel, hogy ott esetleg antiszemita vagy más tendenciák térhódítása folyik, akkor ezekről nyíltan kell beszélni, mi egymás között ehhez szoktunk hozzá. Úgy vélem, mindent meg kell tennünk, hogy magyar barátainkat a helyes útra tereljük. Semmiképpen sem abból indulunk ki, hogy ki kellene zárni őket, mert azután már semmilyen befolyásunk nem lenne rájuk."

  Én ebben semmi agresszívet, bukót nem látok, sött, ott a Magyar barátaink, "Magyarország nagyon nagy segítségünkre volt a német egység megteremtése idején. Ezt soha nem felejtjük el." rész.

  De tegyük fel ez túl agresszív. Akkor se célszerű fölöslegesen a másikba és nemcsak a vezetésbe hanem az ország lakosságának nagyjába is annak legfájobb pontján egy jó nagyot belerúgni.

  Nem ez a nagy baj, ez egy plda volt a fölösleges mellélépések, nem értésre amit mindenkivel eljátszottunk és ami miatt jelenleg a Magyar külpol nem túl jól idnulna az eredeti Román felvetés és sok más esetben sem.
   
 5. Fade

  Fade Well-Known Member

  panzer:
  "Tahóság az ahogyan be akarnak avatkozni a mi ügyeinkbe, hogy konkrétat említsek neked, az Alaptörvény szövegébe. Semmi közük hozzá, mint ahogyan nekünk sem az övékhez."

  Ez nem így van. EU. Annyira nem így van, hogy bizony modosítottunk is a sziklaszilárd :DDD alaptörvényünket emiatt.
  Szóval van közük tetszik vagy nem.

  "A tahóság az kedves barátom, amivel a németek fenyegetőztek, magyarán Mo. EU-s szavazati jogának megvonása."

  Nemhogy a szavazat megvonásával, hanem, hogy ki kéne dobni MOot az EUból.
  És nem csak Németek.
  És pont erről szólt a Merkeli rész, hogy szerinte ne.
  Erre nácizott Orbán egy jót. Belerugott vkibe egy nagyot aki ha tetszik "megvédte".
  Van elég ellenségünk de a barátiankat is rugdossuk. Aki pedig így rugdossa a barátait annak nem lesznek. Magunkra maradtunk nem kicsit.
   
 6. joker

  joker Well-Known Member

  - a nagy egyesítés előtt még volt két apróság, amiben Magyarország Németország oldalán állt, és az a két világháború, aminek mocskosul nagy volt az ára.

  - ez meg már mindennek a legalja, addig süllyedtek agyilag vagy akkora náluk a befolyás, hogy mindent az antiszemitizmushoz kötnek, mintha nem lenne egymillió dolog azonkívül a világon és félmillió ami annál sokkal fontosabb.
   
 7. Panzerfaust

  Panzerfaust Well-Known Member

  Nem mintha a többi ország alkotmány nem módosult volna .. Hát a lényeg azért maradt. Azóta persze más sem tetszik nekik.
  Szerintem senki nem mondta, hogy sziklaszilárd és bebetonozott. Egyébként nekik már az is fáj, hogy új.
  A módosítással érintett részek olyanok mint pl. a különadók kivetésének lehetősége, és az ügyáthelyezés.
  Érdekes, hogy más országok jogsértése miatt nincs pampogás. Garmadával lehetne sorolni a francia, spanyol, görög ügyeket.
  Egész egyszerűen mert megtehetik. És EZ a tahóság, mert kettős mércét alkalmaz. Erősebb kutya ..
  Az én véleményem, hogy be se kellett volna minket venni. (nem is szavaztam rá) De hát kellett nekik az a nyomorult piac ...
  Én nem tudom hogy került ide már megint az antiszemitizmus, de ez már nagyon fárasztó. Szó sem volt ilyenekről.
  És arról sem lehet szó, hogy mikroszinten diktáljanak, bárkinek.
  Orbán nácizott ? Tessék elmondani MIVEL ??? Talán nem a németek szállták meg az országot 44' tavaszán ?
  És mivel, legfőképpen ki ellen védtek meg a németek minket az EU-ban ? Tudtommal semmi lényeges kérdésben nem történt ilyen. A német egyesítésben játszott szerepünk elismerése oklevél, plakett szinten nagyon jó, köszönjük, de itt most másról, a pénzről van szó.
  A rugdosást - bár ezt nem lehet rugdosásnak sem értelmezni, kizárólag balos, vagy liberális újságírók agyából pattannak ki ezek a kifejezések - pedig nem mi kezdtük, ha annak lehet venni, egyetlen egy szomszéddal, partnerrel szemben sem. A törökökön és lengyeleken kívül soha senkinek nem voltunk a szíve csücskei, ez mindig így volt és így is marad. És nem azért mert ártottunk valakinek, hanem egyfajta megmagyarázhatatlan ellenszenv miatt - amely eredője a szabadságvágyunk. A németek nekünk soha nem voltak a barátaink, maximum érdekileg. Nagy büdös átlagban mindig le akartak igázni minket, hol katonailag, hol gazdaságilag.
  Nem azt mondom, hogy nem lehet, vagy nincs jó kapcsolat köztünk, de maradjanak már meg a saját határaikon belül, és nem kellene maguknak vindikálni a törvényalkotás feletti gyámkodás jogát.
   
 8. doca

  doca New Member

  http://hungarian.ruvr.ru/2013_10_14/Nemetorszag-kioktatta-Bukarestet/
  Épp a napokban intették meg Moldova miatt Bukarestet. Érdekes, hogy Oroszország Hangján ez a román csávó miket publikálhat. Itt épp elég nagy önellentmondásba keveredik(az EU nem jó Romániának, mivel az nem folytathat expanzív politikát az Orosz Birodalom kárára, de lépjenek ki az EU-ból, mert a németek elnyomják őket és akkor majd biztos érvényesíteni tudják a követeléseiket Oroszországgal szemben, miközben a németek épp az oroszokkal való jó viszony fenntartása miatt mentek neki Bukarestnek), ráadásul az se igaz, hogy Romániának ne lenne szava az EU-ban. Németekhez, franciákhoz viszonyítva kevesebb, de Magyarországhoz képest jóval több.
   
 9. GrGLy

  GrGLy Active Member Szerkesztőségi tag Moderátor

Thread Status:
Not open for further replies.

Ezen oldal megosztása