Román haderőfejlesztési program 2025

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
4 668
8 682
113
A romulánokkal kapcsolatban többször ért bennünket meglepetés, de nem a harcértékükkel kapcsolatban, hanem az átálósdi módszereik miatt. Háborút még nem nyertek, de annyiszor álltak át a másik oldalra, hogy az olaszok is csak tekintgettek.

Röpke történelmük alatt beelőzték az olaszokat, amiben jelentős szerepe lehet annak, hogy ők nem töltik az időt holmi' fehér-zászló készítgetéssel, mint a két egymással szomszédos új-latin nyelvű Ny-Eu-s "nagyhatalom".


.
 

kamm

Well-Known Member
2019. február 23.
15 736
22 424
113
A kérdés az, hogy a mordoriak mennyi infràt akarnak és tudnak mögéjük tolni, mivel az M1A1 üzemeltetése zabalni fogja a "jó erős lejt".... :D
Ez irtam valahol mashol. Regit fognak venni, majd a felet egybol letamasztjak "reserve" cimszoval, arra fennmarado 203 zl erore meg a gatyajuk ra fog menni, annyit zabal az Abrams, plusz fizetik majd a jo kis amerikai "maintenance & support" dijakat. :cool:
 
 • Tetszik
Reactions: arcas and Wilson

vibers9

Active Member
2021. december 16.
8
57
28
Romániában tervezett 4x4

4x4 Vlah

image-2022-02-16-25370153-41-zetor-gerlach-4x4.jpg 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
17 184
29 353
113

kamm

Well-Known Member
2019. február 23.
15 736
22 424
113
NOPE!
Ez a Gerlach 4x4 a Zetor típusa. Ez egy szlovák gép. Lehet, hogy vannak olyan válalatok, amelyek gyártania akarják, de ezt nem ők tervezték.
Most miert mondod? Mindent maguk terveztek, kozismert. A Daciarol tulajdonkeppen a Renault 9-et mintaztak, ahogyan az IAR 330 is a Puma alapja, nem forditva. A vilaghiru roman ipari kultura :D
 

Koleszkaja

Well-Known Member
2020. szeptember 5.
1 250
4 653
113

fitom

Well-Known Member
2020. szeptember 30.
1 980
3 251
113
mindig ezt csinálják , valaki vesz valami fancyt akkor hirtelen őket is érdeklik ... mi leo bejeletésünk után is egyből leot akartak venni , most lengyel abrams után egyből abramset akarnak :confused::confused::confused:
Nem vehetnek mást csak abramsot elég baj lesz az nekünk! És nem 44et fognak venni....!
 
 • Tetszik
Reactions: Pogány

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
27 718
51 669
113
t-72-romania_15845500.jpg


"Ebben az értelemben Virgil Bălăceanu tábornok (rtr) a T-72-es harckocsikat hozta fel példának. Azt mondja, Romániának van egy zászlóalja T-72-esekből, de ezeket nem modernizálják, és az ukrán fél elutasítaná.

„Figyelembe kell vennünk, hogy az ukránok követelései egy bizonyos listához kapcsolódnak, erre hozok egy példát. Volt egy zászlóaljunk T-72-es harckocsikból, amelyek a mozgósítási állományban vannak. De nem modernizált T-72 tankokról beszélünk, amelyeket nem fogadnak el. Míg a lengyel T-72-es harckocsik nagy része valószínűleg a mozgósítási állományból származott és azok a már modernizált T-72-es harckocsik részét képezték” – mondta Virgil Bălăceanu tábornok (rtr), aki emlékeztetett arra, hogy valójában a lengyel PT-91 Twardy -k is a T-72-es modellre épülnek.
„Ukrajna megkövetel bizonyos technikai feltételeket. Mert nem a kiképzés harctechnikájáról van szó, hanem az ukrajnai háborúban zajló harci technikáról” – zárta gondolatait a román tábornok az EuroAtlantic Objective műsorában."
 

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
3 553
11 138
113


Romániában gyártott rohamfegyvert mutatnak be a román hadseregnek. 3 évvel a "Beretta deal" után a program lefagyott​

 

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
3 553
11 138
113

Bár döcögősen indult, végül sikeresnek tűnik a Piranha V amerikai páncélozott szállító harcjárművek romániai gyártása, legalábbis Florin Spătaru gazdasági miniszter szerint.

Igaz, hogy korábban az amerikai partner, a General Dynamics néhány milliós bírságot is kénytelen volt benyelni, most viszont a Bukaresti Gépgyárban (UMB) már teljes gőzzel gyártják a járműveket, sőt hamarosan teljes egészében az országban készülhetnek, és még exportálhatják is őket.

A gyár már

le is szállított 64 harcjárművet a román hadsereg számára, az év végéig pedig további 26 készül el.

Az együttműködés pedig folytatódik, egy másik szerződés értelmében ugyanis további 133 Piranha V-öst szállítanak le a hadseregnek.

Igaz, eddig jórészt Svájcban készültek az alkotóelemek, Romániában csupán összeszerelték őket, a következő adag azonban már teljes egészében az országban készül.

Ennek érdekében az UMB száz további szakembert vesz fel.

 

fitom

Well-Known Member
2020. szeptember 30.
1 980
3 251
113
Hát azért ez egy elég optimista cikk... Cseheknek ott a pandúr Szolvákok patria-t vesznek a Bolgároknak meg nem hiszem, hogy lesz rá pénze
Az egy dolog de legalább már gyártják a románok még ha csak pár darabot is!Mi szerinted mikor fogjuk gyártani a 8x8-at?
 
 • Tetszik
Reactions: Pogány