Royal Army / Brit Hadsereg

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Gari

Well-Known Member
2020. szeptember 13.
540
1 535
93
Igen. Ezekben is, meg kb mindenhol, a kardokon, váll és gallérjelzéseken stb.
my-artistic-renditions-of-the-kings-royal-cypher-v0-25vgpmzwk59a1.jpg

Érdekes, hogy a Tudor koronát tették rá, miközben a hírek szerint a St.Edward koronával koronázzák meg Károlyt.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 319
113
Érdekes, hogy a Tudor koronát tették rá, miközben a hírek szerint a St.Edward koronával koronázzák meg Károlyt.
St.Edward koronája a 'koronázó' korona, de pl. mégsem koronáztak 1689 és 1911 között vele.
Egyébként csak a nagyapja, VI.György -höz nyúlt vissza, akinek szintén a Tudor korona volt a monogramjában.

royal-cyphers-featured.jpg
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 319
113
Nahát. Meglepő.
Azt hittem csak dicséretet fognak kapni.

Ahead of his Coronation on 6 May 23, His Majesty King Charles has bestowed a rare set of honours upon those who held important roles during the preparations and funeral of Her Majesty Queen Elizabeth II.
Known as the Honours List on The Demise of Her Majesty Queen Elizabeth II, the list of promotions and appointments to the Royal Victorian Order is published in the London Gazette on 25 March 2023 and includes both civilians and serving personnel.

Personnel from across the Armed Forces played a key role in the funeral and preceding days of Her Majesty lying at rest in Scotland and London, providing the Guard of Honour, Bearer Party, Pall Bearers, musicians, horsemen and women, and countless personnel behind the scenes from all ranks and roles.

 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 319
113
Ide is jönnek az új emblémák.

Forty-six of the British Army’s Corps and Regimental cap badges showing His Majesty The King's cypher have been unveiled.
Worn for the first time by military personnel taking part in the Coronation, they will become the official new symbol for the Regiments and Corps. The design of the badges reflect the cypher and the Tudor Crown, which appears in The King's cypher.

new-cap-badges-hm-the-king-poster.jpg
ahqcpl9-official-20230322-004-049.jpg
ahqcpl9-official-20230322-004-004.jpg
ahqcpl9-official-20230322-004-088.jpg