Royal Army / Brit Hadsereg

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 310
113

State Funeral for Her Majesty The Queen (London)​



Committal Service for Her Majesty The Queen (Windsor)​



Ha vki kommentárral szereti: a teljes BBC közvetítés

The State Funeral of HM Queen Elizabeth II - BBC​


 
  • Tetszik
Reactions: formosa1

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 310
113
Ha valaki esetleg nem ismerné az alakulatot, a meglehetősen tetszetős fehér, hattyú toll sisakjaikkal, ők a
(Honourable)Corps of Gentleman at Arms
A mindenkori uralkodó legközelebbi testőrségeként alakította meg VII.Henrik, 1509-ben.
Manapság csak ceremoniális szerepet töltenek be.
5 tiszt és 27 úriember alkotja. Visszavonult tisztek - jelenleg őrnagy-ezredesi rendfokozatokban, 50-70 év között.
Max respect az uraknak, hogy az elmúlt napok: a ravatal, a londoni és windsori halottas menetek, a vonatkozó összes eseményen részt tudtak venni végig, hiba és 'veszteség' nélkül.
Egyenruhájuk egyébként az 1840es évek Dragonyos Gárda tiszti uniformisa.
Bárdjaik több, mint 300 évesek.
queen-attends-gentlemen-at-arms-parade-GBNTXF.jpg

XAVYQqfWCULbE_GrL_CVcJEnn4KhVmFD7NJTTNYCoQ4.jpg
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 310
113
Megjelent Őfelsége a Király hivatalos monogramja.
Érdekesség, hogy a Királynőén szereplő St.Edward koronája helyett, a Tudor korona szerepel rajta
(hasonlóan VI.György királyi monogramjához)
Skóciában a Skót korona szerepel majd rajta.

Jó meló lesz lecserélni mindent, a levélpapíroktól kezdve, a fegyveres erők gombjain át a pénzekig... :/

_126860676_ciiir-cypher-comp.jpg.webp
_126849346_hi079083599.jpg.webp
 
  • Tetszik
Reactions: Pocok75 and Venom85

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 310
113

The Defence Secretary has revealed that discussions are ongoing to scrap plans to reduce the army to 73,000 troops amid the heightened threat from Russia.​

 
  • Tetszik
Reactions: Pocok75

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 310
113
The families of three soldiers, who gave their lives in the service of their country, were each presented with the Elizabeth Cross and Memorial Scroll by His Majesty’s Lord Lieutenant of Hampshire, Nigel Atkinson Esq. at a ceremony held in the Aldershot Garrison Wavell Officers’ Mess.
“As his Majesty’s personal representative in Hampshire I am honoured to be asked to present the Elizabeth Cross and memorial scroll on behalf of His Majesty the King this morning.”

The three Elizabeth Crosses and Memorial Scrolls were being presented in recognition of the following soldiers who paid the ultimate sacrifice:

Major Edwin Alexander Andrews, Royal Regiment of Artillery
Corporal Andrew George McIlvenny, 9 Parachute Sqn. Royal Engineers
Private Peter John Davis, King’s Shropshire Light Infantry