1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Ruházat, rejtő- és terepminták

Diskurzus a(z) 'Gyalogsági fegyverek és felszerelések' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 6..

 1. sirdavegd

  sirdavegd Well-Known Member

  Khm... munkahelyre lenne, van egy elég durva banda, akiket vélhetően nem az olthatatlan tudásszomj tart itt vagy 4 éve. Szóval minőségi importáru, annak is a legjava. Legutóbb 2 éve találkoztam velük, utána jelentve lettem rásszizmusért, mert ellopták egy masik csapat munkáját. Később tudtam meg, hogy amúgy egymást is leszurkálták, meg egy másikat csalásért sittelték le. Na ezen cicanyulak szabadlábon levő alhalmazának kell utolsó utáni vizsgát tartanom a vasággyal 50 kilós kollegina helyett. Régi időkben rá is akartak rohanni, mert vizsga közben beszedte a dolgozatot, miután a gyerkőc kiment úgy negyedórára telefonálni. Max majd riadóztatom a 180++os állományt standoff supportnak ;)
  (Azóta okosabb lett mindenki: import elsősök úgy vizsgáznak, hogy 3 ember nézi őket folyamatosan és az első gyanús moccanásra karó van. Érdekes módon hirtelen mindenki megtanul tanulni bárhonnan is jöjjön e bolygóról...)
   
  szuvorov and antigonosz like this.
 2. Sharid

  Sharid Well-Known Member

  Én a DPM...
  de én is meglepődtem, őszzel-télen milyen jól teljesített a DDPM:)


   
 3. boki

  boki Well-Known Member

  500 km megtétele után:
  [​IMG]
  [​IMG]
   
 4. dudi

  dudi Well-Known Member

  Aúgy a 21.században élünk,van repülő,vonat,autó,kerékpár,metró,villamos,hajó,busz,léghajó stb...Nem kell már gyalog menned. :D
   
  tindalos likes this.
 5. boki

  boki Well-Known Member

  :)
   
 6. dudi

  dudi Well-Known Member

  Magyarországon a barna jól rejt lást a RÁBA ruhákat amik kifakulva inkább barnák mint zöldek.
   
 7. boki

  boki Well-Known Member

  Egyébként a Ratnyik felszereléshez tartozik. A gyártó reklámanyagában 300 000 km-t ad meg. :)
   
 8. szegcsab

  szegcsab Well-Known Member

  Repülőn, dobozban.
   
  fishbed, misinator and fip7 like this.
 9. Spartan.asfv

  Spartan.asfv Well-Known Member

  A DPM szerintem se rossz.Jó színeket használ az is.
   
 10. krisss

  krisss Well-Known Member

 11. Sharid

  Sharid Well-Known Member

 12. danielblack

  danielblack Guest

  Az a nadrág elképesztően jól rejt.
  [​IMG]
   
 13. wolfram

  wolfram Well-Known Member

  Pencott WildWood, a GreenZone kisebb modifikációja, kifejezetten Közép- és Kelet-Európához tervezve:

  http://www.pencottcamo.com/2017/03/...o-family-of-patterns-wildwood-and-metropolis/

  [​IMG]

  [​IMG]

  Az általam eddig látott ruhák közül szerintem ennek van a legjobb színkombinációja és se nem túl sötét, se nem túl világos. Nekem ideálisnak tűnik ide.

  Egy Pencott GreenZone-tesztnél írták, hogy a Multicam (és így a mi 2015M-önk is, ami eléggé hasonló a Multicam-hez) jó nagyon sok helyre, de errefelé (Közép-Európába) közel sem ideális, míg a GreenZone ide szinte tökéletes, de máshol is használható.

  "Although Multicam or MTP are designed to work in most environments in a satisfactory fashion, other patterns like PenCott Greenzone show, that you can have a pattern that excels in our own territory, but which is still usable abroad. MC/MTP is basically the same – only the other way around, meaning: of good use abroad, of minor use at home."

  http://pinesurvey.com/fieldtest-pencott-greenzone-vs-multicam/

  A WildWood-ra ez szerintem még jobban érvényes.
   
  fip7 and szuvorov like this.
 14. blogen

  blogen Well-Known Member

  Ez inkább a Német-Lengyel alföld, mint a mi vidékünk.
   
 15. wolfram

  wolfram Well-Known Member


  Mármint mi? A ruha színezete? Szerintem jó az ide is, jobb, mint a Multicam.

  Pl. nézd meg ezt:

  [​IMG]

  Aztán most képzeld ide, ebbe a nálunk átlagos és gyakori környezetbe a Multicam-et a felső képről az ezen a képen látható GreenZone mellé:

  [​IMG]

  Szerintem meglehetősen rikítóan világos lenne mellette. Egyszerűen a Multicam (és a 2015M) már világos ide, Magyarországra.
  A Flecktarn, a Woodland, a DPM és hasonlók (meg a boci, de annak a színei, meg a mintája is elcseszett még mellé) meg már túl sötétek a nyílt(abb) területekhez, vagy ősszel, télen, kora tavasszal még az erdőben is.
   
 16. danielblack

  danielblack Guest

  Nekem Ipoly bakkancsot adott a MH. A nyári egy hónapos ÖTT kiképzés alatt olyan 200 kilométert mentünk benne a telóm szerint. Eskü meg se látszik rajta :D
   
 17. megazez

  megazez Well-Known Member

  Ha nem szakadt volna le a talpa akkor tényleg nem látszana :)
   
  danielblack likes this.
 18. Lator

  Lator Well-Known Member

  Jó kis rejtőszín ez, bár kissé világos, túl zöld. Nyári, tavaszi erdőben okés de más évszakban kissé " világít" mindenesetre A multicamnál sokkal jobb az biztos.
  Olyan rejtőszínek ami mindenhol jó nem létezik ezért sem értem a multicam őrületet.
  Volt szerencsém kipróbálni az olasz Vegetato Woodland et az nekem nagyon bejött,magyarban simán el tudnám képzelni, mint ahogy a CCE t is vagy akár a flecktarn t
   
 19. Lator

  Lator Well-Known Member

  Ha jobban bele akarunk merülni a témába akkor figyelembe kell venni hogy egy rejtőszín hatékonyságát mi minden befolyásolja. Évszak, napszak, időjárás, fényviszonyok, terep, a használat módja, még az is hogy hányszor lett kimosva à ruha. Ezért nem lehet multicamot csinálni. Mivel Magyarország nem egy sztyeppe és elvileg ritkán fordulhatna csak elő hogy megfelelő használat esetén nyílt területen kell rejtőzni, a gyakorlót vegyes, erdős/bokros/aljnövényzetes terepre kell beszerezni.Magyarországon A MULTICAM éppen a nyílt terepen rejt a legjobban ami harcászati szempontból nem a legjobb:)
   
 20. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Elso lepesnek en mar azt is hatalmas fejlodesnek tartanam ha a teli es a nyari ruhazat nem csak anyag vastagsagaba hanem mimtajaba is elterne egymastol. Es nem artana mimden katonanak legalabb 3 kezeslabast varratni. Egy feketet egy feheret es egy barmilyet ami nem a teli es nyari ruhazat szineibol all./ jo kicsit megdragitana az egyeni felszerelest. De vegulis filleres fejlesztes a nagy egesszet nezve. /azt sose ertettem hogy a teli es nyari gyakorlo mimtaja szinei miert azonosak ha mar egyszer mas anyagbol keszul...nem lenne egyszerubb ket fele vaszonhoz ket fele mintat szint alkalmazni./?
   

Ezen oldal megosztása