1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Saab által fejlesztett védelmi rendszerek

Diskurzus a(z) 'Repülőgépfedélzeti önvédelmi berendezések' témában - Phoenix által indítva @ 2013. január 7..

 1. Phoenix

  Phoenix Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  A védelmi és biztonsági profilú Saab AB helikopterfedélzeti önvédelmi és elektronikus felderítőrendszerekre (DAS – Defensive Aids Suite) kapott megrendelést az AgustaWestland vállalattól, megközelítőleg 11,7 millió euró értékben.

  http://htka.hu/2013/01/07/vedelmi-rendszerre-kapott-megrendelest-a-saab/
   
 2. Phoenix

  Phoenix Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  joker írta:

  "Az hőkövető elven működő rakéták, (amik ellen használatosak a képen látható, helikopterről kilőtt a csalik) csak a konkrét hőkibocsátást látják / keresik / célozzák, vagy van egy adatbázisuk is, amiből el tudják dönteni, hogyha ilyen alakú a hőkibocsátó / ennyi és ennyi fokos / meg ekkora méretű, akkor az egy Apache, vagy Mi-28 vagy akármi?"

  Elvileg nem tudják. De ki tudja, hogy mit tudnak?! Ahogy az “elektronikus lábnyom”-ot begyűjtik, elvégre nem lenne lehetetlen adott típusok infravörös képét is begyűjteni.
   
 3. joker

  joker Well-Known Member

  Ha nincs adatbázis ezeken a rakétákon, akkor elvileg lehet készíteni univerzális hőcsalikat, amiket minden gép védelménél alkalmazni lehet, mert a hajtómű legforróbb része is csak egy darab jégnek fog tűnni a többtucat égő magnéziumcsali mellett. Ha meg tudja a rakéta, hogy mit kell keressen, akkor a 3100 C fokon égő csalik közt is a helikoptert / repülőt találja el.
   

Ezen oldal megosztása