Saab által fejlesztett védelmi rendszerek

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

Phoenix

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2009. április 27.
466
310
63
A védelmi és biztonsági profilú Saab AB helikopterfedélzeti önvédelmi és elektronikus felderítőrendszerekre (DAS – Defensive Aids Suite) kapott megrendelést az AgustaWestland vállalattól, megközelítőleg 11,7 millió euró értékben.

http://htka.hu/2013/01/07/vedelmi-rendszerre-kapott-megrendelest-a-saab/
 

Phoenix

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2009. április 27.
466
310
63
joker írta:

"Az hőkövető elven működő rakéták, (amik ellen használatosak a képen látható, helikopterről kilőtt a csalik) csak a konkrét hőkibocsátást látják / keresik / célozzák, vagy van egy adatbázisuk is, amiből el tudják dönteni, hogyha ilyen alakú a hőkibocsátó / ennyi és ennyi fokos / meg ekkora méretű, akkor az egy Apache, vagy Mi-28 vagy akármi?"

Elvileg nem tudják. De ki tudja, hogy mit tudnak?! Ahogy az “elektronikus lábnyom”-ot begyűjtik, elvégre nem lenne lehetetlen adott típusok infravörös képét is begyűjteni.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
17 664
11 033
113
Ha nincs adatbázis ezeken a rakétákon, akkor elvileg lehet készíteni univerzális hőcsalikat, amiket minden gép védelménél alkalmazni lehet, mert a hajtómű legforróbb része is csak egy darab jégnek fog tűnni a többtucat égő magnéziumcsali mellett. Ha meg tudja a rakéta, hogy mit kell keressen, akkor a 3100 C fokon égő csalik közt is a helikoptert / repülőt találja el.