1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Scorpène-osztály

Diskurzus a(z) 'Dízel-elektromos meghajtású vadásztengeralattjárók' témában - Terminator által indítva @ 2013. december 1..

 1. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  http://en.wikipedia.org/wiki/Scorp%C3%A8ne-class_submarine
   
 2. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  http://www.livefistdefence.com/2013/11/france-offers-2-quick-scorpenes-dcns.html
   
 3. boki

  boki Well-Known Member

 4. boki

  boki Well-Known Member

  Elkészult az elso indiai Scorpene.
  [​IMG]
   
 5. boki

  boki Well-Known Member

 6. chimera

  chimera New Member

  Érdekes lesz majd az indiaiak helyzete , hiszen majd össze tudják hasonlítani a Scorpenéket a Kilo-val vagy akár az Akula II.-vel ! Nagyon várom a híreket ,bár nem biztos hogy ez publikus lesz !
   
 7. notaricon

  notaricon Well-Known Member

  A francia hajóépítő cégtől, a DCNS-től rengeteg adat szivárgott ki, ami érinti egyik nagyobb tengeralattjárókról szóló szerződését is az indiai haditengerészettel: 3,5 milliárd dollárért 6 tengeralattjárót kapnak majd. A 22 ezer oldalas dokumentumban részletesen olvashatók a Scorpène osztályú tengeralattjárók harci képességei.

  Nem tudni, ki jutott hozzá először a titkos dokumentumokhoz, de az ausztrál média publikálta őket. Korábban a DCNS elnyerte Ausztrália valaha megkötött legnagyobb szerződését fejlett tengeralattjárók építésére.
  Az Ausztráliának készülő Shortfin Barracuda osztályú tengeralattjárókról nem szivárogtak ki információk. A DCNS komoly ügynek nevezte a szivárgást, a francia hatóságok hivatalos vizsgálatot indítanak az ügyben. Az ausztrál kormány szerint a szivárgás nem érinti a megállapodásukat.


  index.hu/tech/2016/08/24/adatok_szivarogtak_ki_egy_tengeralattjaro-gyartotol/
   
 8. wankel

  wankel Well-Known Member

  [​IMG] [​IMG]
  Az első brazil Scorpéne a ‘Riachuelo’ S40, melyet a helyi Itaguaí Construções Navais (ICN) gyárt licensz alapján. Elméletileg 2020-ra szolgálatba fog állni, ami három éves késést jelent. Még három egység fog épülni a fent említetten kívül: Humaita (S41), Tonelero (S42) és az Ango Stura (S43) melyek az építés különbüző stádiumában vannak.
   
  fishbed likes this.
 9. Masztiff

  Masztiff Well-Known Member

 10. arbalest

  arbalest Well-Known Member

Ezen oldal megosztása