Shaheen-III pakisztáni szilárd hajtóanyagú közepes hatótávolságú ballisztikus rakéta

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
8 040
15 385
113

A pakisztáni Shaheen-III MRBM harmadik tesztje​

Január 20-án Pakisztán adott otthont az új Shaheen-III szilárd hajtóanyagú közepes hatótávolságú ballisztikus rakéta harmadik sikeres tesztbemutatójának, amelynek hivatalosan deklarált maximális hatótávolsága 2750 km . A tesztet állítólag "a rendszer különböző tervezési és műszaki paramétereinek újbóli ellenőrzésére" kellett elvégezni. A Shaheen-III rakéta első két tesztjére 2015 márciusában és decemberében került sor , ezt követően nyilvánvalóan elvégezték annak felülvizsgálatát. Egyes indiai forrásokból származó feltételezések szerint 2018-ban lehetett még egy lemondott vagy sikertelen teszt, de erről hivatalos nyilatkozatok nem voltak.