1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Shenyang J-11/-15 "Flanker B+"

Diskurzus a(z) '4/4+/4.5 generációs vadászbombázók' témában - boki által indítva @ 2013. október 2..

 1. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Ha utána 3 évvel j10 ment, ennek a logika szerint így kellett lennie. A J10c gyengébb kell hogy legyen mint egy ugyan olyan saját technikával upgradelt új J11/16, már csak akkor is ha felskálázva megkapja a J10 cuccait a méret miatt. Ami ott kikapott BVR ben, én szinte biztosra veszem, hogy nagy mértékben az alap Szu 27 elektronikát képviselte, jó 20 évvel korábbit mint a gripen. A másik amit gondolok még erről, hogy azért mev lehet nézni hogy a valóságban hány 50 km feletti lelövés történt akár Amraamal, itt meg 24%, szóval azért csak fenntartásokkal szabad kezelni ezt is, mint minden gyakorlat eredményét.
   
 2. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Nem veszek biztosra semmit. Viszont a kínaiak is rendelkeznek orosz radarokkal, sőt orosz gépekkel is. Továbbmegyek! Vásárolhatnak is belőlük, amennyit csak akarnak. Ameddig nekik nem volt semmi hasonló (kilencvenes évek) rengeteg orosz technikát vettek. Most már nagyon lecsökkent az orosz import. Miért?
   
  therob likes this.
 3. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Mert előtte lófaszt nem tudtak gyártani amikor az orosz gyártott sorozatban Szu-27-est, csak kb. Mig-21 klónt! Nyilván valóan szűkült ez az olló azóta, sőt mostanra biztos vagyok benne hogy van olyan terület, ahol az oroszok elé értek.

  Egyet ne felejtsünk el azért, amin TE hajlamos vagy átsiklani, simán ignorálod, nem veszel róla tudomást:

  Még mindig a kínaiak vesznek orosz légvédelmet, harci repülőt! Ez nem véletlen. Ma már nem olyan mértékben mint '90-es években, de azért csak vettek Szu-35-öt.
   
  fip7 likes this.
 4. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Az oroszok presztízsből sem fognak kész katonai termékeket venni Kínától. Viszont van egy olyan sanda gyanúm, hogy a jelenleg gyártásban lévő rendszereikhet a félvezetőket Kínából importálják. A Szu-35 üzletből mindenki azt szűr le amit csak akar. Viszont a megrendelt gépmennyiség egy akkora légierő esetében lényegében szimbolikus jelentőségű.
   
  Python and therob like this.
 5. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Az internet ezt az oldalszámú gépet B+nak írja. Bármit is jelentsen ez.
   
 6. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  A B-ket elkezdték modernizálni, többek között megkapják az újabb változatok aesa radarját. Talán ezt takarja a + jelölés.
   
 7. borisz

  borisz Well-Known Member


  Pár éve pont az ellenkezőjéről volt hír, hogy a Gripenek répázták el őket.
   
 8. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Zsolti

  Egy aprosagon a kinai beszerzessel kapcsolatban elfelejtkezel. Valoban vesznek orosz haditechnikat de mennyisegben minimalisat. Nem azert kell nekik mert ok ne tudnak gyartani hanem szimplan hogy letudjak koppintani sot tovabbfejleszteni.
   
 9. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Ez pont ugyan az a hír. Közelharcban a J-11 dominált, BVR-ben meg a Gripen, és abaszolútban a Gripenek megrépázták őket 42 : 34 re.

  Thai win volt. Olvasd el a cikket, ez az amiről beszélsz.
   
 10. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Hatalmas külömbség van a sima J-11 és a J-11B közt. A J-11 lényegében egy orosz Szu-27 amiket ládákban vettek meg az oroszoktól és kínában szerelték össze őket. A B változat már teljes egészében kínai gép. Kínai hajtómű, elektronika fegyverzet stb van benne.
   
 11. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Akkor viszont ha ez saját pimp verzió, akkor nagyon belenéztek a pofonba a csájnízok BVR-ben a saját cuccossal. Az azért cinkes...
   
  fip7 and gacsat like this.
 12. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  B+ !
   
 13. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Ebben az esetben kb. a zavarvédelem/EW és adatkommunikáció szerepelhetett le nagyon csájníz vonalon, mert BVR ben azert egy korszerű radarnak normál körülmények közt fel kell deríteni 50km től jóval messzebbről a gripent. Ha működik a zavarvédelme. Ha az EW hat ellene, akkor láthatunk simán ilyen eredményt.
   
 14. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  Valamiért mégis kell még nekik "mintadarab" egy-két dologból. Persze mivel az orosz nem ad el licencet, és 1-2 db-os megrendelést sem vesz fel, így vesznek mondjuk pár tucatot mindenből.
   
  gacsat and zsolti like this.
 15. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Szerintem meg főleg kiképzési hiányosságok kerültek fényre. Szemmel láthatóan közelharcra gyúrtak.
   
  BiancoGasto likes this.
 16. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Vennének ők jappánt és amerikait is, ha adnának nekik. Nem csak "ötlet merítésre" jó, hanem legális kémkedésre is. Jó tudni, mit tud az "ellenség".
   
  endre likes this.
 17. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Csak hogy sem japan sem az USA nincs annyira kiehezve valutara hogy elkotyavetyelje a technologiai fejleszteseit meg ha azok export verziok is.
   
 18. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  Szerintem nem biztos, hogy 2015-ben is már + szintü volt. Azt hiszem, pár éve kezdték a modernizálást.
   
  zsolti likes this.
 19. arbalest

  arbalest Well-Known Member

 20. Terminator

  Terminator Well-Known Member

Ezen oldal megosztása