1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Shenyang J-31

Diskurzus a(z) '5. generációs, vagy afölötti vadászbombázók' témában - Phoenix által indítva @ 2013. március 26..

 1. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Az AESA más kategória és olyan dolgokra képes amikre a PESA nem.. Azon el lehet agyalni, hogy a J-31 AESA radarja mennyiben marad el vagy közelíti meg az amerikaiak AESA radarját.
  A J-31 meg valóban le van maradva a Szu-57-hez képest, de nem is olyan ambíciózus program. Ha most lesz rá megrendelés, lehet még hamarabb be is fejezik, mint az oroszok a sajátjukat.
   
  tonyo likes this.
 2. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Kinai aesa nal azert lehet talalgatni /pl az olasznal biztos jobb/ mert ha akartak volna a kinaiak gyarthattak volna license olasz radart / az olasz radarok meg europa legfejlettebjei...legjobjai...
   
 3. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  A J-17 Block III-ba már AESA lesz. Szerintem annek egy nagyobb példánya kerülne majd az expor J-31-be.
   
 4. beta

  beta Well-Known Member

  A J-31 nekem szimpi, szóval vehetnek azt is a törökök, hátha többet látnánk :) Bár fogalmam sincs mikor lesz piac- és exportképes.
   
 5. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  19 vegen jon az elso szeria gep 22 re reszlegesen bevethetove vallik 24 ree teljesen bevethetove... Eddig tartottak az utemtervet az uj geppel a masodik protoval stb.
   
  beta likes this.
 6. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Szova 19 re elerik az eloszeria szintet amin mar lehet kikepezni pilotakat harceljarasokat uzemeltetesi karbantartasi eljarasokat kidolgozni. Majd az ezen tapasztalatok alapjan mar csak kismertekben valtoztatott gepek 22 be jonnek aminek a tesztjei 24 re er veget es kessz a gep... /a 22 ben eszkozolt fejlesztesek atalakitasok jobb esetben se nem strukturalisak se nem foelemiek csupan aprosagok finomhangolas./ez folyik most a j20 nal
   
 7. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Itt persze a db szam erosen kerdojeles mert kina egyenlore nem rendszeresiti /de en meg ezzel varnek a jelenlegi siugros hordozokra tokeletes lenne/
   
 8. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Ne jelentsük ezt így ki hogy biztos jobb mint az olasz. Még azt sem tartom kizártnak hogy nem a licenszet vették meg, hanem néhány szakembert, és a know-how-t.
   
  fip7 and tonyo like this.
 9. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Ha viszont tényleg kapnak rá megrendelést és exportra is fogják nyomni. Akkor azok az idők lényegesen rövidülni fognak, mert több erőforrást fognak bele invesztálni. Mint szellemit mint tőkét. Így lehetőségük lesz az oroszokat is megszorongatni a piacokon.
   
 10. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  Nem úgy volt, hogy több Szu-57 protóban benne van már az AESA radar? Úgy rémlik, hogy a sorozatgyártás körül ment a fejvakarás, de maga a radar alapvetően kész van. Amennyit a J-31-ről tudunk, nem biztos, hogy van hozzá jelenleg AESA radar.
   
  fishbed, fip7 and ghostface like this.
 11. ghostface

  ghostface Well-Known Member

  Lemaradtam valamiről?
  Tudtommal a Su-57-ben AESA radar van. Ezt a PESA-t honnan vetted?
   
 12. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Tudtommal az oroszoknak nincs sorozatgyártású radarjaik, se Szu-57 se másba. Prototípusaik vannak, de sorozatgyártani még nem tudnak. Kínának van sorozatgyártású AESA radarja, szóval nem gond szerezni a J-31-be is.
   
  Nagy Csaba likes this.
 13. ghostface

  ghostface Well-Known Member

  Tehát szerinted a Su-57-ben
  a, nincs radar
  b, PESA radar van?
   
 14. Roni

  Roni Well-Known Member

  AESA radar van a Su-57 gépben de azok nem futószalagon készültek hanem azok csinálták akik összerakták az első protot is .
   
  Nagy Csaba likes this.
 15. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  Az állítás az volt, hogy nincs AESA radar a Szu-57-hez. Van. Sorozatgyártásban még nincs (legalábbis mi még nem tudunk róla).
  A másik az volt, hogy a J-31-hez van. Lehet, hogy van, lehet, hogy még nincs. A J-10, 11/15/16, vagy éppen a J-20, JF-17 radarját nem fogod egy az egyben belerakni a J-31-be. Hogy a kínaiak elkészültek-e már vele, és tesztelik-e valamelyik protóban, arról még nem olvastam, de ha tudtok valamit, ne tartsátok meg az infót.
   
 16. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Nincs sorozatgyártásra érett AESA radar hozzá, mint ahogy a többi gépükhüz se.
  Nem, de azért nem akkora meló egyet alapul véve csinálni neki is.
   
  Nagy Csaba likes this.
 17. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Mac, én még mindig nem vagyok meggyőzve arról, hogy akár csak a Szu-35 ben benne lévő lesajnált PESA Irbisz ne tudna legalább annyit harcászati paraméterekben/zavarvédelemben mint bármelyik sorozatgyártott kínai AESA...
  Nem ez lehet a döntő, hanem az hogy a J-31 et szőröstül bőröstül át lehet venni mint project.
   
 18. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Nem csak zavarvédelemről van szó, hanem észlelhetőségről is. Gyakorlatilag minden előtte lévő repülőt minimális erősségű sugárzással képes megvilágítani, habár eltérő távolságra is lehetnek. Ha befog egy repülőt akkor minimális mennyiségű adó-vevő elemet működteti csak, épp egy olyan nyalábban ami a repülő követésére elég.
  Egy rakás olyan dolgot lehet vele csinálni amit más radarral lehetettlen.
   
  Nagy Csaba likes this.
 19. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Mindig az osszes adoelemet hasznaljak az AESA radarok a nyalabszelesseg miatt. Inkabb a kimeno adoteljesitmenyt csokkentik, es igy erik el az alacsony kisugarzasi szintet ami nem is a celbavett gep miatt fontos mert az eszlelni fogja hanem a kornyezetben elhelyezkedo tovabbi EW kepesseggel rendelkezo egysegek miatt. Minnel kevesebben tudjak hogy jelen vagy vagy azt hogy hol annal jobb neked.
   
  endre and Mackensen like this.
 20. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Ma már az adatkapcsolat, rádiózás korában ha egy gép tudja hogy hol vagy, a környéken lévő összes szövetséges gépnek lesz róla fogalma hogy merre vagy.
   

Ezen oldal megosztása