1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Shenyang J-31

Diskurzus a(z) '5. generációs, vagy afölötti vadászbombázók' témában - Phoenix által indítva @ 2013. március 26..

 1. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  És kitartóan rajta vannak.Minek,ha nem kell nekik?Egy vagy megveszik majd,vagy nem exportgépbe egyszerűbb lenne venni hajtóművet.A fejlesztési kapacitást meg a nekünk kell tipusra összpontositani.Túl sokba kerül a fejlesztés,biztos vagyok benne,hogy megrendelésre megy.JF17 sem saját szakállra ment,hanem paki megrendelésre.Pedig az sokkal olcsóbb fejlesztés.A Super Mirage 4000 volt az utolsó,amit megrendelés nélkül repülőképes protóig jutott-és az közel sem volt olyan alapvetően új gép.A Mirage III sokadik továbbgondolása volt csak-mint a JF17 a MiG21nek,és a Mirage 2000 felnagyitott változata-mint a IV-es a III-nak.A J31 meg egy alapvetően új gép.És mindene új lesz,a kerekektől a hajtóművön át a harcelektronikáig.Ez egy mocsok drága fejlesztés.Ez szerintem a J10 utóda lesz,és hordozó-fedélzeti gép.Kinai JSF,csak a helyből felszálló változat nélkül.
   
 2. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

 3. emel

  emel Well-Known Member

  Ha csak ilyen szinten megy akkor reptechnikában jobb lenne ha nem sűrűn nyilatkoznál, javasolom inkább a kérdezés/érdeklődés üzemmód alkalmazását. Attól hogy a JF-17 egyes fedélzeti rendszerében bizonyos berendezés/ek a MiG-21-ről származnak, attól a gép se aerodinamikailag, se repüléstechnikai szempontból, se műszakilag, se fegyverzet és harcászati képesség, se üzemeltetési tekintetben NEM a MiG-21 továbbgondolása!! Tudod, ha egy Skodába beleteszik a Vw olajszivattyúját, benzinszűrőjét, ventilátorát meg lengéscsillapítóját, attól az még nem lesz továbbgondolt/modernizált Volkswagen ...
   
 4. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  A gépnek van egy története.A 80as évek végén a Grumman a MiG21böl fejlesztette nekik a Super 7t.Az a terv volt a kiinduló alapja a JF17nek.Többszöri áttervezés után lett az a gép,ami ma repül.A Super7 közvetlen leszármazottja a JL9.Szóval de,a MiG21 továbbgondolása,csak nem közvetlenűl.Mint ahogy a Mirage F1 a Mirage III továbbgondolása,pedig teljesen más a szárny aerodinamikája.Az elöbbi az utóbbi gép törzse,egy kisérleti gép szárnyaival és futóművével.
  Viszont a mai Porsche 911 VW bogár leszármazottja akkor is,ha egyetlen közös alkatrészük sincs már.
   
  rappali_ likes this.
 5. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Én arra vagyok kíváncsi, hogy lesz-e olyan középhatalom, aki rendszeresíteni fogja? Pakisztán elméletileg szóba jöhet, ugyebár törököknél kérdéses a dolog, de ha kihúzzák alóluk az F-35 programot választaniuk kell majd Szu-57 meg J-31 közül.
   
 6. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Szerintem lesz.És tudják mellé adni olcsóbb támogatógépnek a JF17st.Amit szerintem logisztikailag össze fognak fésülni az export változatú J31el.És azon se lepődnék meg,ha kijönnének a FTC2000 egyszemélyes változatával a még szegényebbeknek.
   
 7. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member

  Sok sikert, alig várom, hogy a sok nagyszájú fejlesztő belefusson az 5.th gen szintű gépeket jelentő technikai kihívásokba... 2030 előtt ezek a programok nagyon nem lesznek bevethetőek...
  Fejleszteni marha mókás papíron, aztán jön a valóság. A top liga is beleszakad a fejlesztésekbe minden szempontból...
   
  Rotten878 likes this.
 8. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  A kinai J31 lehetséges jövőjén analgunk.És pont azért gondolom,hogy ez nagyon is saját kinai felhasználásra tervezett gép,mert ez nem egy kétfilléres program.Komplett az egész gép új fejlesztés,és szép csendben,de kitartóan fejlesztik.Egy-kétszáz db-sorozatú exportgépnek egyszerüen nem éri meg fejleszteni,vagy veszteséges lenne,vagy eladhatatlanul drága.
   
 9. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Rendben, és akkor ne csinálják? Tudod, kicsit sárga, kicsit savanyú...
  De ha amerikától nem lehet majd beszerezni akkor jó lesz ez is.
   
  Rotten878 likes this.
 10. Roni

  Roni Well-Known Member

  New stealth jet project moving ahead on pace
  By ZHAO LEI | China Daily | Updated: 2019-07-09 07:13[​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

  [​IMG]
  A Chinese FC-31 stealth fighter jet takes off during a demonstration flight ahead of the 10th China International Aviation and Aerospace Exhibition, also known as Airshow China 2014, in Zhuhai, Guangdong province, on Nov 10, 2014. [Photo by SONG FAN/FOR CHINA DAILY]

  Military aircraft in development will be able to carry out air, land, sea attacks

  China's development of the FC-31, the country's second stealth fighter jet, is proceeding smoothly and on schedule, according to its chief designer.

  Sun Cong, president of the Chinese Aeronautical Establishment under Aviation Industry Corporation of China, said at a news conference on Thursday in Shenyang, Liaoning province, that people should be patient and wait for good news from the project.

  "You will see its latest developments in due course, in the near future," said Sun, who is also the chief researcher at AVIC's Shenyang Aircraft Design and Research Institute.

  Sun's comments indicated that China has never wavered in its attempts to develop and build a second series of stealth combat aircraft after the J-20 entered service with the People's Liberation Army Air Force in 2017.

  His remarks are likely to reassure anyone concerned about the fate of FC-31 because of its virtual disappearance from public view over the past two years.

  The twin-engine, radar-evading fighter jet was unveiled in October 2012 when a prototype made its maiden flight, becoming China's second 5th-generation fighter jet, following the J-20.

  The FC-31 has a high survivability rate, a low radar signature, advanced electronic countermeasures, strong information gathering and handling capacity, outstanding situational awareness and beyond-visual-range combat capability.

  In addition to air combat, it can also carry out strikes against land and sea targets, according to its designers.

  The aircraft has a large weapons bay and can carry multiple external missiles.

  According to AVIC specifications, the FC-31 has a maximum takeoff weight of 25 metric tons, a combat range of 1,200 kilometers and a top speed of Mach 1.8, or 2,205 kilometers per hour. It can carry 8 tons of weapons and has a designed life span of up to 30 years.

  The FC-31 will enter service in the PLA as the Shenyang institute and Shenyang Aircraft Corp's latest major accomplishment, following the J-15 carrier-based fighter jet and the half-century-old J-8 series fighter jet.

  Last week in Shenyang, AVIC marked the 50th anniversary of the J-8's maiden flight, as well as the 10th anniversary of J-15's first flight.

  The J-8 was China's first domestically developed combat plane capable of executing high-altitude, high-speed operations, and the series has several variants still in service with the PLA Air Force and PLA Navy. The J-15 is the spearhead of the Navy's carrier battle group and has taken part in many long-distance combat exercises over open seas.
   
 11. Roni

  Roni Well-Known Member

 12. Roni

  Roni Well-Known Member

  júúúhuhuj :D

  [​IMG]
  [​IMG]
  A repcsi hordozó tornya félelemetsen hasonlít a tervezettre.

  [​IMG]
   
  Python and therob like this.
 13. Roni

  Roni Well-Known Member

 14. arbalest

  arbalest Well-Known Member

 15. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Megy hordozofedelzetinek./mar dolgoznak egy hejbol felszallo valtozaton is 2022 be ket prototipus fog repullni allitolag./

  Ide teszem [​IMG] ezekrol fog uzemelni a helybol felsszallo valtozat :) /jobban momdva ezekrol is mert lessz dok nelkuli valtozat is a jovobe.../
   
 16. Roni

  Roni Well-Known Member

  Nincs kép
   
 17. Roni

  Roni Well-Known Member

  Ha így folytassák a tempót akkor a j31 -ből is csak két proto. lesz 2022-ig.
   
 18. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  A 2. Hordozo most szeptemberbe lessz kessz teljesen /tesztek vege./ az uj hordozok tesztjei meg messze... Amikor elkeszul az elso lapos es valoszinuleg azzal egy idobe fog elkeszulni az elso ra valo 31 es... A tesztjeik parhuzamosan fognak zajlani ha minden igaz /31 talan par het csuszassal./ mar kezpenzkent kezelik a 31 hajofedelzeti geppe valo alakitasat.../a20 as ugyaneere a celra valot kacsazzak :) / be fog indulni a program csak amedig nincs min tesztelni addig a gepnek se sok ertelme.../a fobb teszteket mar a 31 en elvegeztek.../ valoszinuleg ezzel egy idobe jon nagyjabol a hejbol felsgallo valtozat./annak a tesztjei valoszinuleg huzottabb lessz./

  Kvazi egy f18 as gep lessz a 31 /dedikalt haditengereszeti hordozos gep./

  A nagyobb kerdes most sok kinai oldalon forumon hogy a q5 osok helyett mi lessz.../mondjuk en nem varialnek sokat es a jf17 bol csinalnak egy alacsonytamado gepet es csokolom./
   
  Roni likes this.
 19. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Egyebkent irannal folynak a targyalasok 100 db j31 es eladasarol... /lehet elorrehaladottabb a program mint gondolnank../
   
  zolkas and Roni like this.
 20. Roni

  Roni Well-Known Member

Ezen oldal megosztása