1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Shenyang J-31

Diskurzus a(z) '5. generációs, vagy afölötti vadászbombázók' témában - Phoenix által indítva @ 2013. március 26..

 1. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Másik topikba pls.
   
 2. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Naigen, kicsit elment már OFF-ba.
  Visszatérve a gépre, számomra még mindíg rejtély, hogy hazai pályán van e érdeklődés iránta?
   
 3. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  Szerintem továbbra is techdemo. Érdeklődés van, a J-20 óriási gép, nem előnyös hordozóra, a J-31/35 viszont a késztől nagyon messze van még. Szerintem még 6-10 év kell neki, ha kap elég pénzt a program.
   
 4. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member

  Most mondták vissza az 5. és a 6. hordozó egységet (ha csak nem kamu, vagy maszirovka).
  Ha tényleg lemondták őket, négy hajóra kifejlesztni, ami mondjuk olyan 100 gép... max alváltozatként, ha van szárazföldi+ exportverzió.
   
 5. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Nekem a hajtóműve miatt nem passzol úgy igazán egy képletbe sem. Logikusnak tartottam volna, ha egy egyhajtóműves F-35 kategóriás gépet kezdtek volna el fejleszteni.
   
 6. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  Akár hajtómű téren is megérheti, ha be tud szállni Pakisztán a JF-17 miatt, ugyanaz a hajtóművük jelenleg. Nagyon képlékeny az egész, szükségük lenne rá, viszont ahogy angelsoul is írta, kínai léptékben alacsony lenne a darabszám. Ellenben tízmilliárdokat kellene még valószínűleg beleölni.
   
 7. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Megfogjak csinalni szerintem. Csak meg nem hajtja oket a tatar. A sik fedelesek meg nincsenek kessz. Boccs az offert. De https://mbd.baidu.com/newspage/data/landingpage?s_type=news&dsp=wise&context={"nid":"news_9487827024345951297"}&pageType=1&n_type=1&p_from=-1 ezek az uszalyok lehetseges hogy repulogepet is kepesek fogadni.

  Csak az en elkepzelesem de szerintem olyan dolog jarhat a kinaiak fejeben hogy a szigetek mimt hullamzastol vedett biztos horgonyzopontok egy egy ilyen mobil uszo repternek /mar ha arra a celra alkalmasak lehetnek./ igy nem a zsbkendonyi szigeteken van a szukseges vedelem hanem ezeken az uszalyokon amik eggyik szigetrol a masikra telepithetoek...

  J31 hajtomufejlesztese epp ugy folyik mint a szuhoj leszarmazottake. Azzal a kulombseggel hogy a 31 nel egy joval fejlettebb alapot sikerult gyartasra beszerezniuk. /de ezt is megcsiszolgatniuk kell./ igy egyszerubb dolguk van elmeletileg csak epp kevesebb penzbol is gazdalkodhatnak....

  Egy biztos a hatalmas kinai vadaszflottat nem fogjak tudni lecserelni csupan j20 asokkal a 4+++ os gepek meg elobb utobb vegkepp elavulnak..... /velemenyem szerint az elso szeria gyartasa nagyjabol az elso sik hordozo tengeri tesztjeinek befejezese utan fog legyartasba kerulni./ majd a kesobbiekben az elso generacios szetrepult j10 eseket is ez a gep fogja valtani./ha mard meg valammennyi tartalek a j10 a kba azokkal szerintem meggyorsitjak a 3 genesek cserejet./ esetleg foldi csapasmeres szerepkor./
   
 8. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member

  He? Ja, minek fejleszteni - csak a hajókat ontják magukból olyan sebességgel, mintha világháborúban lennének...

  Ennyi erővel az ebédlőasztal is CVN fokozzatal bír... ez mi egyáltalán? Van rajta hangár, maintenance személyzet, berendezések és szerszámok (leszállás után hozzá kell nyúlni minden géphez, ha meg ott rohad le ottragad?). Műszeres leszállítórendszer (valami PAPI, VASI szerű cucc), mert nem csak jóidőben repülünk? Hol készül fel a pilóta, hol tárolják szakszerűen a fegyverzetet, üzemanyagot, stb...
  Srsly, ezt te sem gondolod komolyan. Egy komolyabb gázsugár szétverné ezt a szart.

  Mi értelme? Ez ugyanúgy világít egy műholdképen mint egy SAR radaron, ráadásul ha ezt telibetrafálod egyrészt kigyullad, másrészt elsüllyed. Egyszerűen nem látom ennek a ladiknak az értelmét mint repfedélzet. talán ha valami recon drón megy róla... de még az sem, sehol rendes antenna apparátus, meg a többi barkácsgarázs.

  A J-31 alá rendes hajó kell, azokból meg nem lesz annyi, ami rentábilissá tenné, ha nincs több verziója - na az meg megint pénz, mert szárazföldre meg nem kell atomerős futó meg sósálló sárkány- megint csak drága fejlesztés.
  Ez így egy csapda fejlesztésügyileg, amolyan Rafale spirál.
   
  molnibalage likes this.
 9. Roni

  Roni Well-Known Member


  Tételezzük fel hogy igaz , de a végcél a nuki meghajtású hordozók . Tehát ami most épül 2 az hagyományos lesz . mjad a másik kettő nuki és utána jön még kettő.

  4 db 80 ezer tonnás hordozóra 100 gép? o_O ebből a kisgépből?
   
 10. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  Legutóbb arról írtak, hogy egyelőre lemondták a két első nukit. Túl sok a technikai probléma, amit először meg kell oldani.
   
  fip7, ogretankHU and Roni like this.
 11. Roni

  Roni Well-Known Member


  Ez is érthető ,hisz az első hagyományossal is megfognak még szenvedni .
   
 12. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  A Shandong tesztelése is elég akadozva megy, talán egy éve volt egy cikk, hogy ott sem kerek teljesen minden. De ez érthető igazából, nem lehet mindent csak pénzzel megoldani, bármennyi szintet átugrani, a tapasztalatokat (mind tervezés, gyártás, üzemeltetés terén) muszáj sok-sok év alatt összeszedni és csiszolni.
   
  Roni likes this.
 13. Negan

  Negan Well-Known Member

  Mondjuk az amerikaiak is terveztek egy 4 uszálybol összeállitható tengeri mobil légibázist.Csak aztán valahogy úgy elmaradt a dolog
   
 14. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Azert ontjak a hajokat mert most meg a tengereszet evei vannak. /azthiszem jovo tavasszal./ jon a szarazfold prioritasnak. / akkor a legiero lessz a masodik helyen... /a penzek ha jol emlekszem fejlesztesre ugy vannak elosztva hogy 50%-30-20%. Nuki erok nincsenek benne./ tehat amit iden es jovo ev elejen el kezdenek gyartani arra mar megvan a felre tett penzmag./ jovo tavasz utan a haditengereszet visszacsuszik a legalso kategoriaba./tehat nagy hajo dompingre az azt koveto par evbe nem kell szamitani./ a mar megkezdett hajok atadasa ezt az idot ki fogja tolni egy evvel kb es nem lessz latvanyos a flotta erosodes. Utanna meg /ez csak az en tippem a mostani ido alatt beert fejlesztesek kerunek megrendelesre en a tengokra tippelek elsosorban es olcsobb egysegekre egy ket nagyobbal megfuszerezve./ de ez valojaban nem gond hisz a heli es rephordozok tesztjegez ido kell es azok epitettese a nagy penz.../ mire azzal vegeznek mar ujra visszakerul a flotta a 30% ba ahol mar nagyobb lessz a mozgastere es rendelhet mar nagyobb egysegeket is. Majd par ev mulva 50% amikor uj fejlesztesekbe kezdenek./

  Jelenleg a legiero 20% on all /nem kell csodalkozni hogy nem jut penz a j31 re./ jovore szerintem siman fel fog porogni a dolog... Mert a legieron +10% al fog rendelkezni.
   
 15. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Most igazabol azon kell elgondolkodni hogy a szarazfold vajon mire kolti majd el a plussz forrasokat./az en tippem a helikopter mind szallito mind harci. + a berhelt 55 osok csereje ./ de ez szerintem meg mindig keves a legvedelem biztos ujra elo fog jonni./emlekezzunk vissza par evvel ezelottre hogy hogy ontottak a legvedelmi eszkozoket.../ nemtudom szerintem lessz innovacio is.

  Ez az uszaly repuloter lehet marhasag de akkor megis mire tobb mint egy tucat akkora uszaly leaszfaltozva a tengeren dedikaltan osszekapcsolva egy sziget mellett? /gondolom nem autoversenypalyat akarnak kesziteni./ a karbantartas uzemanyag hasonlok szerintem siman elfer egy egy uszalyon konnyuszerkezetes hangarba. /oke hogy latszik a radarkepen a fix repter is latszik sot a terkep us jelzi hogy hol van./ nem cvn re gondoltam ha ujra elolvasod a hozzaszolasom kitunik belolle./
   
 16. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  Mit üzemeltetsz uszályról? :confused: Catobar gépet garantáltan nem. Harrier még esetleg, megerősített fedélzettel, mint 82-ben a britek, F-35-öt megintcsak tuti nem. Átépítés, előre tervezés nélkül olyan hajókról sem üzemelhet, mint az amerikai LHD-k, vagy a japán Izumok.
   
 17. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  Az elképzelés az volt, hogy "szárazföldi" repteret építenek uszályokból, amit akár cargo gépek is használhatnak.
   
 18. Negan

  Negan Well-Known Member

  Amerikai Sea Airbase terv látványrajza
  [​IMG]
  [​IMG] [​IMG]
  Az úszó olajfúró szigetek technológiájával tervezték,elemekre bonthatóan.De,legalábbis egyenlőre,nem épült meg.De egyáltalán nem lett volna kicsi.Amolyan legózható bázisnak tervezték
   
  LMzek 2.0 likes this.
 19. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Ez 20+ éves ötlet. Soha nem vették komolyan, CGI szinten nem jutott.
   
 20. Negan

  Negan Well-Known Member

  Úgy járt mint a Walrus deszantszállitó léghajó,vagy a Boeing Pelican megateherszállitó-fantáziarajz maradt
   

Ezen oldal megosztása