1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Shenyang J-31

Diskurzus a(z) '5. generációs, vagy afölötti vadászbombázók' témában - Phoenix által indítva @ 2013. március 26..

 1. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Most a kinaiak tartanak itt szerintem. /legalabbis a jelek erre utalnak./ hogy 20 ev fejlodes lehetove teszi e a megvalositast a jovo zeneje. Minden jel arra utal hogy torekednek ra.
   
 2. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Mi az a "minden jel"?
   
 3. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  Ez miért jobb, mint megépíteni egy CV-t, ami kompromisszum nélkül üzemelteti a gépeit, bárhol? Elnézést, ez az ötlet hülyeség, értelmetlen.
   
  Roni, Rotten878, nyugger and 2 others like this.
 4. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member

  Mindenki CVt épít, amekkorát csak bír, amennyire csak lehet (anyagi lehetőségek okán) az amerikaiakhoz hasonlót, legyen az az orosz, japán, kínai, koreai, vagy akárki...
  Az USA több mint fél évszázad alatt kialakított egy olyan rendszert, amiből akinek van esze tanul, mert azért nekik is leesik, hogy ha millárdokat költöttek eddig R&D és építésére, akkor talán mégiscsak működik a dolog.
  (BTW a Fordok elleni áskálódás, hogy kisebb hajók jobban egyre inkább úgy tűnik, egy árcsökkentő strtatégia, amivel a kormányzat akar néhány százmilliós engedményt kicsikarni a gyártóból. Az a hajó a csúcs, eszük ágában sincs letérni a kitaposott útról - lényegében csak alkusznak...)
   
  emel likes this.
 5. Heim

  Heim Well-Known Member

  Ez lehet, hogy hülye kérdés a részemről, de a CV-k a hiperszónikus rakéták miatt nem abban a helyzetben vannak lassan mint a második VH-ban a csatahajók? Ha elterjednek a hiperszónikus rakéták mennyi esélye lesz egy CV-nek túlélni egy támadást? Erőt kivetíteni messze a saját partoktól pedig nem lenne sokkal olcsóbb egy CV-nélküli flottával amit kísérnek légvédelmi rombolók és pár olyan tengeralattjáró vagy felszíni hajó ami dugig van tömve cirkáló rakétákkal?
   
 6. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Nem csodaszerek az ilyen rakéták sem. Lehet ellenük védekezni. Másrészt mivel mérsz légicsapást az ellenre, ha nincs hordozód?
   
  emel likes this.
 7. Heim

  Heim Well-Known Member

  Cirkáló rakétára gondoltam amit indíthatnak vízfelszínről vagy alól. Nem tudom árban mekkora különbség vagy egy hajóról, tengóról indított cirkáló rakéta és egy hordozóról felszálló gép által dobált bomba/okosbomba, levegő-föld rakéta között.

  Van ma hatásos védekezés a hiperszónikusok ellen?
   
 8. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member

  Ezt Dinamo meg a többiek jobban tudják nálam - lényeg, hogy a HS cuccok igazi előnye nem a lelőhetetlenség, hanem hogy iszonyat gyorsan lehet velük reagálni. Ne feledd, a NAVY műholdat szedett le SM-3-assal, tizenvalahány éve - na annak a repülési karakterisztikája elég közel van ehhez.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Burnt_Frost

  Amúgy meg fegyvert platformal összevetni szerintem hülyeség. Ez az elgondolás valami olyasmi, mint mikor megjelentek a légvédelmi rakéták és megmondták, hogy a repülőgépek napjai leáldoztak. Aztán némi orrbaverés után, hogy csak a nehézbombázóké, ha másé nem. A B-52 meg a többi azóta is vidáman elvannak. Módosult a bevetési stratégia, de megvannak.
  A HS cuccok jók, hasznosak, de semmi védhetetlen nincs bennük. Az arzenál kapott egy jó eszközt a "time critical" célok ellen. De a világot nem váltják meg.

  Back to J-31 - az alá egy Ford szintű cucc a leghatékonyabb, mert ráfér vagy 2 század.
   
  emel and Heim like this.
 9. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Hát az egy, hogy árban nagy a külömbség, de robotrepülőkkel, hogy támadsz mozgó célpontokat? Légitámogatást adni egy partraszállásnál, vagy bennebb az ellenfél területén belül, lehetetlen robotrepülőkkel.
  Jól van ez kitalálva így, ahogy van.
   
  emel and Heim like this.
 10. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

 11. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Szittya and Mackensen like this.
 12. Roni

  Roni Well-Known Member

  Some good news about the J-35: As an important "node", the FC-31 3.0/J-35 development plan is progressing methodically Source of information:
  [​IMG]
  [​IMG]
   
 13. Roni

  Roni Well-Known Member

  An interesting article was posted at the CJDBY today: it mentioned "to ensure a new generation fighter jet's maiden flight in 2021 according to schedule" ... and noted development work done by 601 institute. So is this a hint to the J-35 carrierborne fighter or nothing worth?

  2021-felszáll egy újgenererációs gép ami hordozó fedélzeti lesz , Megy a találgatás hogy vajon egy j-31 továbbfejlesztéséről van e szó ,vagy egy teljesen új gépről?
   
 14. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Kíváncsi vagyok, mennyi marad az eredeti J-31-ből. Valahogy az tűnne logikusnak, ha egyhajtóműves lenne.
   
  Roni likes this.
 15. Roni

  Roni Well-Known Member


  Ahhoz hajtómű is kéne
   
 16. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Hát a WS-10 meg ha elkészül a WS-15
   
  Roni likes this.
 17. Roni

  Roni Well-Known Member

  Az nem lenne rossz mert 18-19tonna toloerot írnak igaz nagyobb fogzasztassal
   
 18. altx

  altx Well-Known Member

  Hogyan is iranyitod a hiperszonikus raketakat mozgo celpont ellen?
   
 19. boki

  boki Well-Known Member

 20. Roni

  Roni Well-Known Member

Ezen oldal megosztása