Sörétes puskák

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
2 924
9 439
113
MTkxMzA5NQ.jpg

MTkxMzA5OA.jpg

MTkxMzA5Nw.jpg

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
2 924
9 439
113
Szóval le kell szögezni, hogy ez egy olcsó puska. Az USA-ban már 500 $-ért lehet kapni, itt európában 1000 €. A kategóriája a Remington 870, Mossberg 500/590, minden féle török gyártmányok.
Azokhoz képest nagyon kifinomult, jól átgondolt, jó minőségű konstrukció. Egyáltalán nem sprőd, kidolgozásában és minőségében magasabb kategóriás taktikai sörétesekkel versenyez.

Amit a gyártó is elmond róla:

- Ultrakönnyű, köszönhetően a széleskörű polimer alkalmazásának. A tok is polimer.
Ennek esetleges negatív hatását csak hosszabb távon tudom majd megmondani.
Első benyomásra furcsa lehet, de egyáltalán nem rossz minőség, és ezt a technológiai megoldást már a típus 2 korábbi generációjánál alkalmazták, típushiba, panasz nem lépett fel.

- Megkapta az M4 zárfejét.

- Nagy, tényleg nagyon nagy töltőnyílás, lekerekített élekkel, sorlya nélkül.
Aki küzdött már sörétes tárazásával és nyúzta/zúzta le az ujjait az fogja értékelni.
Nekem viszonylag nagy ujjaim vannak, de nem fog problémát okozni.

Amit nem mondanak el:

- Baromi jó ghost ring irányzék. Picatinny sínnel szerelhető a fegyver, de szerintem felesleges lenne rá red dot.

- Nagyon jól eltalált tusahossz. Ez szubjektív, de inkább toldani kelljen, mint fűrészelni, nekem ideális a gyári.

- Kényelmes fogás. Mind a markolat, mind az előagy tele van csúszásgátlós recézéssel. Nagyon kényelmes fogást biztosít hosszabb és rövidebb fogás esetén is. Szerintem nyugodtan össze lehet majd izzadni és dzsivázni, tenni fogja a dolgát.
Nem utolsó sorban szép, tényleg jól dizájnolták, semmi felesleges csecse nincs rajta.

- 6 db m-lok rögzítési pont az előagyon.
Mellső markolatot feleslegesnek tartok, de egy fegyverlámpa elférhet rajta.

- Nagyon rövid a sütése. Golyós fegyverekhez képest nehéznek tűnhet a 3 kg-os sütési erő, de taktikai sörétesnél egyáltalán nem gond. Nagyon rövid, szerintem 5 és 7 mm közt lehet az elsütőbillentyű útja. Kis előhúzás után felkeményedik és jól érezhető pillanatban sül el.
A lőtéren fog ez igazán kiderülni, de nekem így elsőre is szimpatikus.

- Kényelmes és jó kezelőszervek. Klasszikus biztosító és fesztelenítő.
És számomra egy kellemes meglepetés az előagy alján található négyzet alakú gomb.
Azt lenyomva tartva töltőfogás közben a csőben lévő lőszert/hüvelyt a fegyver kiveti, de nem tol fel újabb lőszert a tárból.
Lőtéren/mozgás közben/vadászaton ez nagyon praktikus és biztonságos kis extra.

- Egyébként 12/76, 5-ös tárral. A hónapban érkezik még hozzá egy tárhosszabbító, úgy tud majd 7 lőszert fogadni (7+1).

Lupus80

Well-Known Member
2020. december 20.
289
782
93
Ma új taggal bővült a család.
Egy ideje szerettem volna egy home defense/lőtéri játszós fegyvert. Vacilláltam az alsókulcsos golyós, akár .44 Mag., vagy 45-70 Gov. és valamilyen taktikaibb jellegű sörétes közt.
Felmerült a Fabarm SAT 8 Tactical és a Beretta 1301 Tactical. Nézegettem pump action söréteseket is, de sem a Remington 870, sem a Mossberg 500/590 nem nyerték el a tetszésemet. Persze ettől függetlenül nagyon is jó fegyverek a maguk kategóriájában. Aztán találkoztam a Benelli Nova szériájával, amire már majdnem azt tudtam mondani hogy "igen, ez az", de mégsem volt az igazi.
Szóval a 1301 mellett döntöttem, amikor jött az idei IWA, és a Benelli bemutatta a Nova 3 Tactical-t. Na erre már minden kétséget kizáróan tudtam mondani, hogy "ez az".
Szóval itt van, elsőként és egyedüliként Magyarországon.
Hamarosan készítek rövid leírást és remélem a lőtérre is kijutok a héten.

MTkxMzEwMA.jpg

MTkxMzA5Ng.jpg

MTkxMzA5NA.jpg

MTkxMzA5Mw.jpg
Hogy toszóggy@ meg...
Mivel a háztartásban van 3olasz fèlautomata, simán mondom, hogy a legjobb elèrhetőt választottatad.
Brutál jobb a zárszerkezet mozgatása, sokkal sokkal sokkal jobban kèzreáll.
A tár ès az adagolás finomabb ès simább mint az amerikai csodáknál vagy a többi tèsztazabálónál.
Mind a sport, mind a vadászat alatt jobban teljesít (bár szarabbul nèz ki).
A Ghost ring nálam no.1, de ez megszokás kèrdèse. Rengeteg a kiegészítő ès fillèrekèrt (wish ès temu is jáccik :) ).
Van egy szigetszmklosi cèg aki ennek a csőnek az èlettartamát -kinèzetèt tudja upgrade-elni, de anèlkül is a legjobbat vetted.
Grat-grat

• Imádom
Reactions: J.G.

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
2 924
9 439
113
Hogy toszóggy@ meg...
Mivel a háztartásban van 3olasz fèlautomata, simán mondom, hogy a legjobb elèrhetőt választottatad.
Brutál jobb a zárszerkezet mozgatása, sokkal sokkal sokkal jobban kèzreáll.
A tár ès az adagolás finomabb ès simább mint az amerikai csodáknál vagy a többi tèsztazabálónál.
Mind a sport, mind a vadászat alatt jobban teljesít (bár szarabbul nèz ki).
A Ghost ring nálam no.1, de ez megszokás kèrdèse. Rengeteg a kiegészítő ès fillèrekèrt (wish ès temu is jáccik :) ).
Van egy szigetszmklosi cèg aki ennek a csőnek az èlettartamát -kinèzetèt tudja upgrade-elni, de anèlkül is a legjobbat vetted.
Grat-grat
Az este még annyira volt időm, hogy gyorsan szétkapjam, de arról sajnos már nem lőttem képeket, majd igyekszem ma bepótolni.
Teljesen igazad van, a belbecsen látszik leginkább a különbség.
Majd meglátjuk hogy kopik, de szerencsére bármikor lehet másik csövet venni hozzá.

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 384
17 649
113
Ha puska van nálam, akkor általában kés is.
40 milis gránátvető már smafu?

A hülyéskedést félig félretéve a felszerelt pőre bajonett látványa valahogy elemi félelmet vált ki, mint maga a vas. Fejben könnyebb összerakni a hatásmechanizmust. Olyat viszomt még nem láttam hogy egy lámpától bes***rt volna. :D ;)

1897 Winchester - No school like the old school :D

cameron-teeple-winchester-5.jpg

Persze csak hülyéskedek, nehogy komolyan vegye valaki, várjuk az élmény beszámolókat.