1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Speciális feladatú orosz tengeralattjárók

Diskurzus a(z) 'Speciális besorolású/feladatú hajók, tengeralattjá' témában - boki által indítva @ 2013. március 25..

 1. boki

  boki Well-Known Member

  Az orosz hadiflotta megrendelést adott egy speciális, ún.  hidroakusztikai járorhajo  fejlesztésére majd legyártására (tengeri AWACS), melynek feladata nagy távolságbol, 600 km-rol észlelni felszíni hajokat, tengeralattjárokat és alacsonyan repulo eszkozoket, és 100 km-rol pontosan meghataározni a típust, sebességét...stb. Mindezt passzív uzemmodban.

   

  http://izvestia.ru/news/547210
   
 2. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member

  Boki....

  Ha jól emlékszem, Nyugaton ez már a 70-es évek vége óta működik.... Kívülről halászhajó, műanyag vagy szénszálas testtel, hosszú "farokkal", és pontos elektronikával. Műholdas impulzuscsomaggal.
   
 3. joker

  joker Well-Known Member

 4. kaktusz

  kaktusz Well-Known Member

  Tengeralaltjáró-hordozó? :D
   
 5. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member

 6. boki

  boki Well-Known Member

 7. boki

  boki Well-Known Member

  Milyen jol jottek volna ezek a Piranhák a mostani idokben az oroszoknak... De mindent szétvágtak, szét@...sztak a Jelcini idokben (sok fejlesztés,pénz kidobva)
   
 8. Kulso_54

  Kulso_54 Well-Known Member

  <p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Mini tengeralattjáró: az oroszok leporolják a Piranha terveit?
  Máshol meg azt olvasni, hogy az Egyesített Hajóépítő Vállalat nem győzi a munkát az újépítésű hajók és a régi, leharcoltak építésével, javításával. Akkor meg minek egy ilyen feleslegesnek tűnő project, inkább a vezetés nemhogy eröltetné az SSK-k építését fejlesztését.
   
 9. dudi

  dudi Well-Known Member

  <a title="Profile" rel="nofollow">Kulso_54</a>

   

  Nem felesleges csak azért mert nem lehet vele hajókat elsüllyeszteni vagy repülőket lelőni.
   
 10. Kulso_54

  Kulso_54 Well-Known Member

  <p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Mini tengeralattjáró: az oroszok leporolják a Piranha terveit?
  Lehet nem felesleges, de nem is nélkülözhetetlen. Engem az iráni meg észak-koreai mini tengókra emlékeztet amik csak azért léteznek mert jobbhiján arra futja.
  Bár hogyha fel lehet majd valamelyik SS(B)N hátára a spec alakulatok számára akkor kicsit logikusabbnak festene a projekt.
   
 11. boki

  boki Well-Known Member

  Most konkrétan azért kezdik tervezni ezeket a kis tengokat, mert van rájuk kereslet  kulfoldon. (vannak konkrét országok akik vennének ilyen tengót)   Így legalább lesz munkája a Malachit tervezoirodának ....
   
 12. gacsat

  gacsat Well-Known Member

 13. boki

  boki Well-Known Member

  A svédek egy orosz szupertitkos mini tengeralattjárot (TRITON NN)keresnek, legalábbis a svéd újságok szerint. A svédek azt állítják , hogy balesetet szenvedett a "Triton NN" aminek a fedélzetén torpedok is lehetnek. Szerintuk ezt támasztja alá, hogy a térségben manoverezik egy orosz kooalajt szállíto tankerhajo.

  Pontosításként a "Triton NN" egy hajo mely víz alá tud merulni.Az elso prototípus 2008-ban készult el.
   
 14. boki

  boki Well-Known Member

  Orosz "Triton NN "
  [​IMG]
  [​IMG]

  Ezt keresik a svédek a víz alatt.
   
 15. Capslock

  Capslock New Member

  Miután itt élek náluk, azt gyanítom, hamarosan valami fegyverbeszerzésről fognak dönteni. Általában megfigyelhető, az orosz tengeralattjárók valami fegyverbeszerzés előtt szoktak mindig felbukkanni, segítve a terv lakossági elfogadását. Most pl folyamatban lévő ügy a Saab tengeralattjáró részlegének (Saab Kockums AB) visszaszerzése a németektől, és nem lepne meg, ha ezután egyből fejleszteni is kezdenék a svéd flottát, ha már visszavették.

  Amikor a parlament a Saab NG darabszámának a növeléséről döntött 60-ról 70-re, és kiderült, hogy új építésű gépek lesznek, azelőtt is keresztbe kasul röpködtek itt az oroszok a sajtóban, és mindenki a svéd légvédelem hiányosságait siratta-

  Itt a svédek a hidegháború alatt (és valamelyest most is) szabályos orosz atompánikban tartották magukat, minden blokkház, hivatal, kórház alatt olyan óvóhelyek vannak mindenütt, hogy öröm nézni. Ezek egy része azóta már nem aktív óvóhely, pl a kórház alagsorában az egyik óvóhelyből orvosi szobák lettek kialakítva, de a méter vastag vasajtó megmaradt... :)

  Egyébként a svédeknek az orosz fenyegetésre hivatkozva hosszú atomfegyverprogramja volt, sőt egyesek szerint van is.... :) Az USA nyomására ezt látszólag abbahagyták, de a kellő felszereltséget csak ímmel-ámmal szerelték le, és tartja magát itt a nézet, hogy a svédeknek vagy eleve van atomfegyvere, vagy hónapok alatt képesek előállítani.
   
 16. boki

  boki Well-Known Member

  A szovjeteknek volt "Triton 1"
  [​IMG]
  [​IMG]

  és
  "Triton 2"
  [​IMG]
   
 17. boki

  boki Well-Known Member

  Capslock.
  Akkor detto ugyanaz a helyzet ott is mint a balti államokban és Lo-ban. :)
   
 18. boki

  boki Well-Known Member

  Kozben a svéd védelmi miniszter sajtotájékoztatoja kozben lehoztak egy képet a megtalált "objektumról" (orosz TA-rol)
  [​IMG]
  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/insats-pagar-i-kanholmsfjarden_4022351.svd?sidan=12
   
 19. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  https://www.google.com/search?q=firstsubmarine&prmd=ivns&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=5x9FVOjiLs7FPcOTgOgN&ved=0CAUQ_AU
   
 20. boki

  boki Well-Known Member

  Már vízen (15 év után)a <b>Podmoszkovje</b> a <b>projekt 09787</b> szerint átépített volt Delta-IV-es Zvezdoscskában (Szeverodvinszk)
  [​IMG]
   

Ezen oldal megosztása